Пт, 2024-03-29, 01:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 31 » Тракториста "Київенерго" засудили за наїзд на машину начальника кримінального розшуку, який він не скоїв
21:02
Тракториста "Київенерго" засудили за наїзд на машину начальника кримінального розшуку, який він не скоїв
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Тракторист "Київенерго" вважає несправедливим рішення Дніпровського суду Києва про визнання його винним в аварії, яку він не скоїв.

Тракторист "Київенерго" Олександр Коротун, в трактор якого врізалася машина колишнього начальника карного розшуку Дніпровського району столиці, звернувся до омбудсмена України Ніни Карпачової з проханням про захист його прав.

Співробітник "Київенерго" вважає несправедливим рішення Дніпровського суду Києва про визнання його винним в аварії, яку він не здійснював.

"Це - практично анекдотичний, але досить поширений випадок, коли винним у наїзді на дорогу машину виявляється водій робочого транспорту, хоча впевнені, що насправді все відбувалося з точністю навпаки. У нашому випадку це наїзд автомобіля Toyota Prado впливового в минулому чиновника на ківш трактора, що належить "Київенерго" в результаті грубого порушення правил дорожнього руху водія джипу. Те, що виявилося написаним у постанові райсуду, на жаль, зайвий раз доводить поверхове ставлення суддів до своєї роботи, або їх упередженість по відношенню до окремих справах. Схоже, що цей випадок підтверджує факт існування "телефонного права" і віртуозного користування ним можновладців. Але юристи "Київенерго" мають намір відстоювати права всіх своїх працівників у суді, в тому числі і водіїв спеціальної техніки, які стають жертвами сваволі несумлінних автомобілістів ", заявив Директор по правовому забезпеченню АК "Київенерго" Дмитро Усатюк.

Інцидент стався 9 квітня 2009 року. По вулиці Стальського з вулиці Братиславській у напрямку Курнатовського близько 12:30 водій автомобіля Toyota Prado з номерами АА 92-92 СВ, оминаючи на перехресті по зустрічній смузі трактор JCB3cx "Київенерго", що стояв на повороті, не розрахував і врізався в його ківш.

Водієм Toyota Prado виявився Сергій Шапошников - колишній начальник карного розшуку Дніпровського району столиці. А власник автомобіля, згідно з документами, його дружина - співробітниця податкової інспекції Оксана Шапошникова.

"Після події, як у казці, раптом на світ з'являються суперечливі документи: схема ДТП, протокол аварії та пояснення свідків з боку водія Toyota Prado. Якщо всі ці документи зіставити між собою, то вийде, що законів фізики просто не існує - трактор різко розвертається на швидкості 50-60 км / год на 90 градусів, потім різко гальмує не залишаючи гальмівного шляху. Крім того, експертиза, яку відмовилися в суді дати на ознайомлення водієві, показала, що автомобіль та Спецтранспорт "Київенерго" рухалися з однаковою швидкістю -- 50-60 км / год, хоча технічна можливість даного трактора в кращі роки - не більше 40 км / год. Але будь-яка робота з документами не спотворить головного факту - трактор знаходився в крайній лівій смузі і будь-який паралельний рух джипу (обгін або об'їзд) по зустрічній стороні в даному випадку є порушенням правил дорожнього руху ", - розповідає Дмитро Усатюк.

Справу було передано у Дніпровський суд Києва, у якому суддя Антипова винесла постанову і визнала провину водія трактора.

За допомогою юристів компанії водієві трактора з великими труднощами і порушенням судом всіляких процесуальних норм вдалося отримати постанову райсуду, яке вони настійно радять оскаржити, повідомляють в компанії.

Як повідомлялося раніше, в червні цього року, Печерське районне управління міліції Києва порушило кримінальну справу за фактом дорожньо-транспортної пригоди в Києві, в якому був важко травмований голова Зеленої екологічної партії "Радуга" Михайло Гуцол.

Пізніше стало відомо, що Печерське районне управління міліції Києва заявило, що винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, в якому був травмований голова Зеленої екологічної партії "Радуга" Михайло Гуцол, є сам політик.



За матеріалами: Корреспондент.net

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1753 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ