Вт, 2024-04-23, 08:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 23 » 2017-й президент проголосив Роком Української революції 1917-1921 років
13:15
2017-й президент проголосив Роком Української революції 1917-1921 років
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Наступний рік оголошений роком Української революції 1917-1921 рр. Президент Петро Порошенко уже підписав відповідний наказ.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Указ передбачає комплекс заходів, присвячених пам'яті подій початку ХХ століття. Планується встановлювати пам'ятники та пам'ятні знаки, проводити тематичні виставки архівних документів, речей і фотоматеріалів, а також оновлення діючих експозицій музеїв, публікацію наукових праць, збірників документів і матеріалів, енциклопедичних, довідкових та інших видань, присвячених 100-річчю подій Української революції 1917-1921 рр.

Президент доручив закінчити проектування і спорудження в Києві монумента Соборності України, який урочисто відкриють до 100-річчя проголошення акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки 22 січня 2019.

Також планується перетворити Аскольдову могилу в Києві в заповідну територію, зняти документальні фільми та облаштувати пов'язані з подіями тих років місця в Черкаській області в заповіднику Чигирин.

“Ця робота є дуже важливою в питанні національної безпеки України. Це протистояння міфам, які поширює агресор, міфам "русскава міра" про те, що нібито Україна постала з уламків Радянського Союзу, що нібито Сталін об'єднав її в сучасних кордонах", - сказав заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко.

Своєю чергою голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович зазначив, що боротьба українців за свою незалежність протягом всього ХХ століття була одним із вирішальних чинників, який поставив крапку в існуванні СРСР у 1991 році.

"Україна віднаходить своє коріння та переосмислює витоки власної державності. Указ, підписаний президентом, поруч із прийнятим законом про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті, свідчать про тяглість українського державотворення", - зауважив В'ятрович.

Історик наголосив: "На початку 20 століття світ побачив суверенну державу – Україну, якій не судилось вистояти у світовому військовому катаклізмі. Проте визвольний рух за відновлення державності не спинився, і, врешті, досяг мети: Україна знову стала незалежною. З 1991 року – назавжди".

Нагадаємо, що 2016-й рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: 2017-Й, Рік Української революції 1917-1921, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ