Пт, 2024-04-26, 12:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 2 » 21-та річниця Всеукраїнського референдуму з набуття незалежності України
14:25
21-та річниця Всеукраїнського референдуму з набуття незалежності України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Такий прояв національної згоди, коли більшість українців підтримали Акт проголошення незалежності України, до цих пір залишається зразком консолідованих дій народу заради свого майбутнього.

Про це йдеться у Зверненні Президента України Віктора Януковича з нагоди 21-ї річниці проведення Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.

"1 грудня 1991 року під час Всеукраїнського референдуму переважна більшість громадян підтримали Акт проголошення незалежності України", - підкреслив глава держави. Він зазначив, що "об'єднання навколо спільної мети - йти власним шляхом, розвивати свою державу - здійснилося незалежно від національності, політичних чи світоглядних переваг учасників народного волевиявлення".

"Своїм вибором ми використовували історичний шанс мирним, демократичним шляхом відновити незалежність і назавжди затвердити на політичній карті світу Україна як держава. І тепер можемо твердо заявити - Україна відбулася і з упевненістю крокує вперед", - йдеться у зверненні.

"Нещодавно українські громадяни обирали новий склад парламенту. За результатами голосування до нього ввійшли представники як провладних, так і опозиційних політичних сил", - зазначив глава держава і висловив переконання, що, "незважаючи на відмінності у поглядах, всі наші виборці віддавали свій голос за сильну, незалежну, демократичну, правову і соціальну державу".

Янукович сподівається, що "новообрані народні депутати України виправдають довіру людей і ефективно будуть працювати для розвитку і процвітання Вітчизни".

Як відомо, 6 листопада Верховна Рада ухвалила закон про всенародний референдум. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції. Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України.

27 листопада Віктор Янукович підписав цей закон.

Прийняття закону про референдум викликало неоднозначну реакцію представників громадянського суспільства та опозиції. Ухвалення закону про референдум викликало неоднозначну реакцію представників громадянського суспільства та опозиції. На їхню думку, в державі, де влада і так сильна, подібні закони уможливлюють узурпацію та встановлення диктатури.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: незалежності України, 21-та річниця Всеукраїнського рефер
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ