Чт, 2024-04-25, 18:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 18 » 22 січня об'єднаються три опозиційні сили - Яценюк
17:19
22 січня об'єднаються три опозиційні сили - Яценюк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Три опозиційних сили - ВО "Батьківщина", партія "Фронт змін" і ВО "Свобода" - 22 січня, у День соборності і свободи підпишуть угоду про спільні дії об'єднаних опозиційних сил.

"Ми проведемо спільний мітинг 22 січня. Упевнений, що опозиція піде на вибори з єдиною платформою, підписавши угоду про об'єднання опозиційних сил", - сказав лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк в ефірі "Першого каналу" українського радіо, повідомляє прес-служба партії.

Також існує думка, що опозиції 22 січня навряд чи вдасться об'єднатися. Хоча частина її вважає цю дату знаковою. За його словами, завдання опозиції полягає не лише в об'єднанні і в перемозі на виборах. "Завдання опозиції в тому, щоб на наступний день після перемоги чітко задекларувати план дій парламентської більшості", - зазначив політик.

Яценюк назвав першочергові закони, які опозиція ухвалить, утворивши більшість у Верховній Раді після виборів. Зокрема, це нові закони про освіту, охорону здоров'я, а також персональне голосування в парламенті. Буде також ухвалено новий закон про пенсійну реформу, що передбачає осучаснення пенсій, і нова редакція Податкового кодексу.

Лідер "Фронту змін" наголосив на необхідності ухвалення нового законодавчого пакета про боротьбу з корупцією.

Яценюк також повідомив, що після перемоги демократичних сил на виборах 2012 року в парламенті буде створено спеціальну слідчу комісію щодо розкрадання державних коштів за останні два роки, під час підготовки до Євро-2012. Він нагадав, що держава виділила з бюджету на проведення чемпіонату Європи з футболу колосальні кошти - 10 млрд дол.

"Ці гроші взяли з кишені кожного українця і відправили на будівництво кількох стадіонів і двох або трьох доріг. Це Євро для нас вийшло золотим. Я за те, щоб в Україні проводився чемпіонат, але я проти того, щоб розкрадали мільярдні кошти", - наголосив політик.

Також Яценюк вважає, що Партія регіонів готується переписати закон про вибори, бо інакше вона їх програє.

Він нагадав, що закон про вибори до Верховної Ради став єдиним законом, який опозиції вдалось ухвалити в прийнятній для неї редакції. Цей документ виключає усі відомі узаконені методи фальсифікації виборів.

"Зараз Партія регіонів схаменулася. Вони розуміють, що за цим законом вони програють вибори. Тепер влада готує зміни начебто під приводом того, що певні норми цього закону неконституційні. Якщо вони неконституційні, то як президент Янукович його підписав?" - зазначив Яценюк.

Влада, за його словами, наразі мотивує необхідність змін до виборчого закону потребою "понизити прохідний виборчий бар’єр, змінити порядок формування виборчих комісій - іншими словами, з мотивацією того, щоб дати можливість вкрасти голоси українців".

"Будь-які зміни до виборчого закону, які буде намагатися проводити Партія регіонів, означають тільки одне: це спроба фальсифікації виборів. Це завідомо ставить під сумнів демократичність парламентських виборів 2012 року. Ми їм не дамо це зробити", - заявив він.

Він висловив упевненість, що в 2012 році парламентська опозиція стане парламентською більшістю і отримає свого прем’єр-міністра.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1060 | Додав: adminA | Теги: ВО Батьківщина, партія Фронт змін і ВО Свобода
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ