Сб, 2024-04-27, 06:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 24 » 24 березня. Азаров активно взявся за пошуки винуватих у соціальних протестах. Дісталось усім
14:18
24 березня. Азаров активно взявся за пошуки винуватих у соціальних протестах. Дісталось усім
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На тлі соціальних протестів і масових виступів українців проти дій влади і непопулярних реформ, Партія регіонів помпезно і пафосно провела з'їзд депутатів усіх рівнів. І поки під стінами Кабміну протестують учителі, а в регіонах пропадає хліб, можновладці шукають винних і перекидають відповідальність з одних чиновників на інших. А прем'єр Микола Азаров щиро обурюються, як до такого стану могли довести чиновники з регіональної влади.

Виступаючи на з'їзді, Азаров зажадав від однопартійців бути ближче до народу. "Давайте просто припинимо грубіянити нашим людям, коли вони звертаються в органи влади. Куди б він не прийшов: у селищну раду, у райраду, у райадміністрацію, до міністра, заступника міністра - давайте бачити в ньому господаря ситуації, господаря положення. Ми повинні, нарешті, піти від нашого "совка", коли ми в кожній людині, яка звернулася в орган влади, бачили перешкоду", - цитують прем'єра "Экономические известия" у статті Ольги Смалюховської "Геть "совка" - хай живе "совок"!".

Цілком закономірним виглядало рішення прийняти резолюцію, в якій учасники закликали депутатів усіх рівнів "припинити нагнітання протистояння і соціальної напруженості в суспільстві".

Як зазначає "КоммерсантЪ-Украина" в матеріалі Сергія Сидоренка "Прем'єр пройшовся всіма рівнями", 7 тис осіб одноголосно схвалили дії керівництва держави, а прем'єр-міністр Микола Азаров покартав однопартійців, що ті допускають виникнення протестів в країні і не ліквідовують їх на місцевому рівні.

Прем'єр зізнався однопартійцям, що не вважає свою роботу ідеальною. Та в той же час він одразу почав шукати винних у всіх проблемах, критика Азарова торкнулася всіх, зокрема й найдрібніших чиновників.

Він нагадав про мітинг педагогів, які у вівторок вимагали від уряду підвищення зарплати. "Раз люди вийшли до будівлі Кабміну, значить, ми вчасно не попрацювали з ними. І те ж саме, коли люди йдуть до обласної, міської, районної адміністрації, - заявив прем'єр.- Значить, ви не змогли знайти ключа до розв'язання їхніх проблем".

Як приклад неналежної роботи місцевих відділень ПР він навів ситуацію, коли три районні центри в Луганській області на декілька днів залишилися без хліба. "Хіба це нормально, що до рішення цього питання підключався президент? Де наші місцеві організації, де губернатор? - емоційно запитав у зали голова уряду.

Пошук однопартійців, винних у зростанні протестних настроїв, продовжився, коли пан Азаров завершив виступ і передав слово іншим учасникам з'їзду.

Продовжилися пошуки відповідальних і на засіданні уряду. Вчора прем'єр-міністр Микола Азаров виніс догану членам уряду за невиконання рішень Кабміну і президента. Більше всього критики прозвучало на адресу міністра освіти Дмитра Табачника, який, за словами прем'єра, не зміг безконфліктно вирішити питання про надання педагогам 20-процентної надбавки "за престижність праці", пише "КоммерсантЪ-Украина" в статті Валерія Кучерука "Гроші залишилися на папері".

Пан Азаров, доручивши запросити на наступне засідання уряду всіх керівників відомств для звіту про причини невиконання розпорядження, попередив: "Я для всіх чиновників хочу зазначити: якщо хтось вважає, що влада йому впала на голову, як шапка Мономаха, і можна щодня не переживати про те, що ти зробив доброго для людей, то негайно отримає по шапці!".

А шишки за пікети вчителів біля Кабміну 22 березня посипалися на міністра освіти і науки, молоді і спорту Табачника.

Зокрема "Україна молода" у статті Юрія Патиківського "Міністре Табачник, сядьте. Два!" пише, що найбільшу лють прем’єра викликав чиновник, якого категорично не сприймає більшiсть українців. Суворе попередження від керівника Кабміну отримав міністр освіти Дмитро Табачник. Підстава - очолюване ним відомство не впоралося із дофінансуванням зарплат учителів, що, зрештою, призвело до протестів.

"Учорашнє пікетування Кабміну вчителями з вимогами, які насправді уряд розглянув уже три місяці тому, - це констатація безвідповідальності профільного міністра, - заявив Азаров. - Я вкрай незадоволений, Дмитре Володимировичу, тим, що ви виявилися нездатним вирішити це питання вчасно і без конфліктів. Ви навіть не вийшли до вчителів, не знайшли потрібних слів для своїх людей".

Як довго ще шукатимуть винних у соціальних протестах – невідомо. А тим часом з'їзд Партії регіонів урочисто схвалив резолюцію про підтримку дій президента та уряду, а спікер Володимир Литвин, виступаючи на зібранні депутатів, закликав до якнайшвидшого проведення всіх непопулярних реформ, адже "перед виборами у всіх з'явиться бажання демонструвати виключну любов до народу".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 977 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ