Чт, 2024-04-25, 21:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 20 » 36% українців частіше спілкується онлайн, ніж наживо
11:31
36% українців частіше спілкується онлайн, ніж наживо
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Кожен третій українець спілкується через соціальні мережі з друзями частіше, ніж наживо. А 18% спілкуються щодня онлайн з людьми, яких вони не знають особисто в житті. Телефонні розмови, Skype, SMS і листування в соціальних мережах в більшості випадків замінюють безпосереднє спілкування в будні для 64% співгромадян. Такі результати дослідження трендів комунікації, проведеного в Україні компанією GFK.

Українці наживо спілкуються переважно в колі сім'ї з тими, з ким разом живуть, або з колегами по роботі. А ось з друзями при особистій зустрічі - в середньому на одну годину на день менше, ніж ще п'ять років тому.

Тільки 36% громадян більше спілкуються наживо, ніж по телефону або онлайн. Але при цьому понад половини опитаних (61%) негативно ставиться до скорочення часу, проведеного особисто з друзями і близькими. Ще більше українців (91%) вважає спілкування без допомоги сучасних засобів комунікації значно душевнішим і наповненішим.

Найактивніше (щодня або майже щодня) українці спілкуються з чоловіком або дружиною і колегами по роботі - 78% і 75% респондентів відповідно.

У будні дні 64% українців проводять більше часу, спілкуючись по телефону, SMS, Skype, через соціальні мережі та електронну пошту, ніж вживу (36%). 28% респондентів спілкуються через соціальні мережі частіше в порівнянні з живим спілкуванням.

55% опитаних вважають, що при спілкуванні через Інтернет легше обманювати і перебільшувати. 61% підтверджують, що самі говорили неправду, спілкуючись по Інтернету.

18% українців щодня спілкуються з людьми, з якими вони незнайомі особисто, але знають їх завдяки соціальним мережам, форумам. Майже стільки ж (17%) опитаних щодня спілкуються з родичами, що живуть окремо (крім батьків та дітей).

85% опитаних віддають перевагу спілкуванню при особистій зустрічі, 91% - вважають його більш щирим і душевним. 61% українців негативно ставиться до скорочення часу, проведеного особисто з друзями і близькими. А 74% українців хотіли б розширити коло своїх знайомих.

Нагадаємо, кількість інтернет-користувачів в Україні стрімко зростає і вже досягла 50%. Ще два роки тому ця цифра становила лише 33%. 19,7 млн, або половина, українців у віці від 15 років є регулярними інтернет-користувачами. При цьому 13,3 млн осіб заходять у глобальну мережу щодня. Про це свідчать дані опитування, проведеного у жовтні компанією InMind на замовлення Інтернет асоціації України (ІнАУ).

Станом на перший квартал 2013 року 42% українців старших за 16 років мали доступ до широкосмугового провідного Інтернету вдома.

Зазначимо, що за даними компаній Badoo та Performics, 39% американців, 36% англійців і 35% німців комфортніше спілкуватися онлайн, ніж під час особистої зустрічі. За даними ComScore, у США за п'ять років (2006-2011 рр.) особисте спілкування скоротилося на 10%, а час, що проводиться в соціальних мережах, збільшився в 2,5 раза, а у Великобританії 26% людей віддають перевагу онлайн-листуванню, ніж живому спілкуванню.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: ніж наживо, онлайн, 36% українців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ