Сб, 2024-04-20, 03:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 18 » 44 мільйони людей у світі опинилися за межею бідності
15:46
44 мільйони людей у світі опинилися за межею бідності
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Ціни на харчові продукти досягли критичної точки. Вони зараз на 36% вищі за торішній рівень і впритул підійшли до пікових показників 2008 року. Про це заявив президент Світового банку Роберт Зеллік на прес-конференції, що відбулася у Вашингтоні напередодні весняної сесії Світового банку і Міжнародного валютного фонду, пише "Дело".

"З червня минулого року ще 44 мільйони людей опинилися нижче за межу бідності. Ці люди мають змогу витрачати в день не більше 1 долара 25 центів, - поділився підрахунками Зеллік. - Якщо індекс цін на продовольство зросте на 10%, в умовах крайньої бідності опиняться, за нашими прогнозами, ще десять мільйонів людей".

За його словами, перед будівлею штаб-квартири Світового банку встановлено "лічильник голодних", який показує, що зараз серед жителів планети майже мільярд недоїдає. Цифра на лічильнику показує на збільшення на 68 змушених голодувати людей на хвилину, що більше однієї людини в секунду.

Над тим, як скоротити кількість людей, що недоїдають, в світі інтенсивно думають як в Світовому банку, так і в Міжнародному валютному фонді.

"Зараз найголовніше - робочі місця, робочі місця і ще раз робочі місця", - переконаний глава МВФ Домінік Стросс-Кан. Його турбує ситуація, коли макроекономічні показники свідчать про народногосподарський підйом, проте це ніяк не позначається на повсякденному житті.

Як повідомлялося, світові ціни на продовольство минулого місяця досягли історичного максимуму внаслідок підвищення вартості молочних продуктів, зерна і м'яса, свідчить індекс, розрахований Організацією ООН з питань продовольства і сільського господарства (FAO).

Індекс, що враховує коливання цін на 55 видів продовольчих найменувань, піднявся в лютому на 2,2% - до 236 пунктів з 230,7 пункту в січні. Підвищення стало восьмим поспіль.

Підвищення цін на харчові продукти стало однією з причин масових акцій протесту, які призвели до повалення урядів Тунісу і Єгипту. Одним з основних чинників, що спровокували продовольчу інфляцію, стала засуха в Росії, що змусила країну ввести ембарго на експорт зернових.

"Несподівані стрибки цін на нафту можуть ще більше погіршити і без того плачевну ситуацію на світових ринках продовольства, - зазначає директор FAO з торгівлі і ринків Девід Халам. - Це тільки посилює невизначеність прогнозу щодо цін".

Виробництво продовольства на планеті має збільшитися на 70% у період з 2010 по 2050 рр., щоб задовольнити споживання, яке зростає.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1003 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ