Пт, 2024-04-26, 18:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » 55 країн скоротять викиди парникових газів до 2020 року
10:21
55 країн скоротять викиди парникових газів до 2020 року
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Рамкова конвенція ООН зі змін клімату (UNFCCC) услід за кліматичними переговорами в Копенгагені отримала перелік зобов'язань по скороченню і обмеженню викидів парникових газів до 2020 року від 55 країн-учасниць конвенції, які відповідають за 78% світових викидів, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на прес-службу UNFCCC.
"Ці зобов'язання офіційно отримані UNFCCC. Щоб відповідати масштабу викликів, необхідні більш амбітні цілі. Але я розцінюю ці зобов'язання як ясний сигнал про готовність рухати переговори (за новою кліматичною угодою) до успішного завершення", - сказав виконавчий секретар конвенції Іво де Боєр.

Переговори країн-учасниць конвенції в Копенгагені, що завершилися у грудні, не привели до появи нового документу на заміну Кіотському протоколу, термін дії якого закінчується в 2012 році. Підсумком конференції в Копенгагені стало лише узгодження декількома провідними країнами рамкового документа про наміри, який "взяли до відома" решта учасників саміту. Більшість експертів охарактеризували цей результат як явну невдачу.

В кінці цього документа є таблиця, куди розвинені країни, що входять в додаток 1 конвенції (і несуть зобов'язання по скороченню викидів в рамках Кіотського протоколу), мають внести свої цілі по зниженню викидів до 2020 року, а всі інші - вказати заходи щодо запобігання змін клімату. Тепер вона заповнена.

Наступний раунд кліматичних переговорів запланований на кінець травня і має пройти в Бонні.

Так, відповідно до таблиці, Росія готова скоротити викиди на 15-25% від рівня 1990 року, обумовлюючи, що рівень скорочень залежатиме від "обліку потенціалу російських лісів у контексті внеску у виконання зобов'язань по скороченню антропогенних емісій", а також "ухвалення юридично значущих зобов'язань по скороченню антропогенних емісій парникових газів всіма найбільшими емітентами".

США заявляє про готовність скоротити викиди на 17% від рівня 2005 року, з обмовкою, що кінцева цифра залежатиме від чинного американського законодавства. Японія заявляє про можливість скорочення викидів на 25% від рівня 1990 року за умови ефективної нової кліматичної угоди, до якої увійдуть всі провідні економіки світу. Євросоюз готовий скоротити викиди на 20% від рівня 1990 року і на 30% за умови появи всеосяжної кліматичної угоди за участю країн, що розвиваються.

Найбільш амбітні цілі серед країн додатку 1 заявляє Норвегія, яка в рамках нової угоди готова до скорочення викидів на 30-40% від рівня 1990 року. Китай, який належить до країн додатку 2 і не несе зобов'язань у рамках Кіотського протоколу, є одним з найбільших емітентів парникових газів. Китай заявляє про прагнення понизити викиди вуглекислого газу на одиницю ВВП на 40-45% до 2020 року в порівнянні з 2005 роком. Крім того, КНР має намір збільшити поновлювані джерела енергії до 15%.

Інша найбільша країна, що розвивається - Індія - заявляє про намір до 2020 року скоротити викиди на одиницю ВВП на 20-25% від рівня 2005 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1242 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ