Пт, 2024-03-29, 11:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 17 » 5 країн при ООН підтвердили намір покарати винних у катастрофі MH17
18:37
5 країн при ООН підтвердили намір покарати винних у катастрофі MH17
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Постійні представники України, Австралії, Бельгії, Нідерландів та Малайзії при ООН підтвердили прихильність вжити всіх заходів для покарання винних у катастрофі малайзійського "Боїнга" (рейс MH17) два роки тому.

Про це йдеться в заяві постійних представників Австралії, Королівства Бельгія, Королівства Нідерланди, Малайзії і України при ООН від імені своїх урядів з нагоди другої річниці катастрофи 17 липня 2014 року в Донецькій області літака "Малайзійських авіаліній", повідомили в Департаменті політики та комунікацій МЗС України.

"Держави підтвердили свою прихильність вжити всіх ефективних заходів для притягнення до відповідальності винних осіб, відзначаючи важливість цього для запобігання атак на цивільні повітряні судна в майбутньому", - йдеться в заяві.

Постійні представники України, Австралії, Бельгії, Нідерландів та Малайзії знову висловили глибокі співчуття сім'ям жертв цієї трагічної події та всім країнам, що постраждали в результаті трагедії.

Держави нагадали про стурбованість щодо актів насильства, які становлять загрозу безпеці міжнародної цивільної авіації, яка була висловлена ​​в резолюції Ради безпеки ООН 2166 (2014 р.).

Представники України, Австралії, Бельгії, Нідерландів та Малайзії також нагадали про вимогу Ради безпеки ООН притягнути до відповідальності винних у цьому інциденті і підтвердили свою прихильність досягненню цієї мети, а також нагадали про вимогу Радбезу ООН до всіх країн забезпечити всебічне співробітництво для встановлення відповідальності.

У зв'язку з цим держави відзначили незалежне технічне розслідування причин катастрофи літака, проведене Радою з безпеки на транспорті Нідерландів в повній відповідності до стандартів ІКАО, і його звіт, оприлюднений 13 жовтня 2015 року.

Вони також відзначили кримінальне розслідування, яке проводиться Спільної слідчою групою (JIT).

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 року над територією Донецької області, яка контролюється терористичною організацією "ДНР".

Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

З метою розслідування цієї трагедії 7 серпня 2014 року було створено міжнародну слідчу групу, до складу якої ввійшли прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Королівства Нідерландів, Королівства Бельгія, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту.

Рада безпеки Нідерландів 9 вересня 2014 року оприлюднила звіт про причини катастрофи літака МН17. Встановлено, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук". Зокрема, згідно із звітом, авіакатастрофа сталася внаслідок детонації боєголовки типу 9N314M, яку випустили із зенітно-ракетного комплексу "Бук" на сході України.

У лютому 2015 року уряд Нідерландів опублікував десятки документів про катастрофу малайзійського "Боїнга". Згідно з доповіддю нідерландських експертів, малайзійський лайнер у липні 2014 року над Донбасом збили з території, контрольованої проросійськими терористами за допомогою ракети "земля-повітря".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: 5 країн при ООН, покарання, катастрофа MH17
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ