Пт, 2024-03-29, 10:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 26 » 5 тисяч студентів КПІ під стінами Міносвіти
21:51
5 тисяч студентів КПІ під стінами Міносвіти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Майже 5 тисяч студентів Київського політехнічного інституту вже близько години під Міністерством освіти та науки, молоді і спорту вимагають зустрічі з міністром Дмитром Табачником.

Акція викликана тим, що вже більш як півтора місяця студентський та трудовий колектив КПІ не можуть отримати офіційну відповідь від Міністерства освіти, коли буде оголошено конкурс на заміщення посади ректора КПІ, і хто буде з 1 листопада виконуючим обов’язки ректора, коли закінчиться каденція діючого ректора, передає УНІАН.

Мітинг розпочався з Площі Знань, що на території КПІ. На цей мітинг студенти попередньо запросили Табачника, а оскільки він не з’явився – учасники мітингу багатотисячною колоною попрямували до міністерства.

Однак, до студентів міністр освіти не вийшов. Натомість вийшов заступник міністра Петро Куликов. Він зауважив, що висловлює тільки свою власну позицію, і тому не зміг дати офіційну відповідь на запитання студентів, хто саме 1 листопада буде виконуючим обов’язки ректора КПІ. Студенти вручили Куликову резолюцію, яку він пообіцяв передати Табачнику.

В цій резолюції студенти вимагають, щоб з 1 листопада виконуючим обов’язки був нинішній ректор Михайло Згуровський, і щоб саме 1 листопада було оголошено конкурс на заміщення посади ректора.

Студенти були не задоволені тим, що до них не вийшов міністр і вони не змогли отримати в Міносвіти конкретної відповіді, що все-таки з 1 листопада в. о. ректора буде Згуровський.

Куликов все-таки пообіцяв, що завтра буде офіційна відповідь міністерства, хто 1 листопада буде виконувати обов’язки ректора КПІ. Він також пообіцяв провести переговори з Табачником, щоб міністр зустрівся зі студентами. Заступник міністра Куликов повернувся у міністерство під вигуки студентів "Ганьба!" і "Фу!".

Якщо ж міністр призначить в. о. ректора якусь іншу особу, а не Згуровського, студенти обіцяють не пускати цю особу на територію КПІ. У разі невиконання своїх вимог студенти оголосили, що страйкуватимуть безстроково.

Учасники акції подарували для міністра освіти Табачника унітаз і мішки туалетного паперу, які принесли з собою.

Студенти КПІ раніше заявляли про те, що Табачник збирається "захопити КПІ", бо конкурс на посаду ректора досі не оголошено, хоча термін повноважень чинного ректора закінчується 1 листопада, а на минулих виборах ректора, 7 років тому, конкурс був оголошений ще 28 вересня.

Студенти пригрозили Міністерству освіти й науки "Сталінградом", якщо університету не дадуть вибрати ректора - ще 20 жовтня студенти попереджали міністра освіти, що якщо у них відберуть законне право обирати ректора свого вузу, то вони пікетуватимуть міністерство. Водночас, Табачник запевняв, що нового ректора Київському політехнічному інституту ніхто не нав`язує.

Зазначимо, що у березні студенти Київського політехнічного університету просили керівників держави припинити перевірки вузу Контрольно-ревізійним управлінням.

Також варто зазначити, що невдоволення політикою висловлюють студенти багатьох вузів країни. В Україні регулярно проходять акції протесту з вимогою відставки міністра.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ