Пт, 2024-04-19, 18:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 28 » 68-ий Карло-Варський кінофестиваль за участю французької актриси Одрі Тоту відкривається
11:16
68-ий Карло-Варський кінофестиваль за участю французької актриси Одрі Тоту відкривається
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/
Прага – У Карлових Варах відкривається  68-ий міжнародний кінофестиваль – найбільший і найпрестижніший фестиваль у Центральній і Східній Європі. В його програмі цього року понад 230 фільмів, більшість з них матиме в Карлових Варах свою європейську чи світову прем’єру. Престижність карло-варського форуму підтверджують і його цьогорічні почесні гості – американський актор Джон Траволта і актриса із Франції – Одрі Тоту. Вони першими вступлять на червоний килим фестивалю.
Знаменитому європейському курорту – Карловим Варам – міжнародний кінофестиваль надає особливого шарму. Започаткована ще 1947 року традиція кінопереглядів з роками набула ваги одного із найсерйозніших в Європі фестивалів найвищої категорії А. 

Фестиваль відкриє вечірня променада кінозірок традиційним червоним килимом. Почесних гостей до відомого готелю Thermal, де зазвичай відбувається відкриття, привезуть уквітчані карети, залу заповнять дами в пишних вечірніх туалетах.

Найбільший глядацький інтерес до драми в кіно  

Чехи справді постарались: на фестиваль цього року прибуло багато знаменитостей. Одрі Тату, відома, зокрема, з біографічної стрічки про Коко Шанель, де зіграла головну роль, чи як чарівна «Амелія з Монмартру»,  разом із режисером Мішелем Ґондрі, представить на фестивалі свою нову стрічку «Піна днів».

Низку знаменитостей доповнюють  американський режисер і сценарист Олівер Стоун та італійський письменник і режисер Паоло Соррентіно, який у Карлових Варах покаже свій найновіший фільм «Божественний». А голлівудська зірка Джон Траволта привіз до Варів фільм «Сезон убивств», в якому зіграв разом із Робертом Де Ніро. Ця стрічка про драму американця і серба, яких звела війна в Боснії. За внесок у розвиток світового кінематографу Джону Траволті цього року у Варах буде вручений «Кришталевий глобус» – головна нагорода фестивалю.

Фільми Кіри Муратової  на фестивалі  як знак особливої пошани до автора

Карло-Варський фестиваль матиме і виразний український акцент. Про нього Радіо Свобода розповіла речник фестивалю Уляна Донатова.

«У конкурсній секції фестивалю «На Схід від Заходу» маємо фільм, який називається «Параджанов» режисерів Сержа Аведікяна і Олени Фетисової. На фестивалі ця стрічка  матиме свою світову прем’єру. А також у програмі фестивалю – два фільми, які хоча й не є новими, але належать найвідомішій українській режисерці Кірі Муратовій – це «Довгі проводи» і «Короткі зустрічі». Ми їх ввели до фестивальної програми як нагадування про наступний 80-літній ювілей авторки, який вона відзначатиме наступного року», – розповіла Уляна Донатова.

У програмі фестивалю також зустрічі з майстрами курдської кінематографії з таких країн, як Ірак, Сирія чи Іран, а секція «Повернення до джерел» покаже фільмову класику – улюблені фільми улюблених зірок – Мерлін Монро, Ґреґорі Пека чи Чарлі Чапліна. Фестивальні Карлові Вари – це також  безліч концертів і виставок, наприклад, відеоарту чи кіноплакатів, причому кращий вибиратимуть самі глядачі.

«Кришталеві глобуси»  переможцям вручать 6 липня

У відвідувачів і гостей фестивалю роботи повно. Матиме її й міжнародне журі, яке цього року очолює відома польська режисерка Аґнєшка Голланд. До речі, прем’єра її найновішого трисерійного фільму «Неопалима купина».

також відбудеться у Карлових Варах. Ця надзвичайно емоційна стрічка розповідає про долю чеського героя – студента Яна Палаха, який закінчив життя самоспаленням на знак протесту проти окупації Чехословаччини в серпні 68-го військами Варшавського пакту.

6 липня, в день урочистого закриття фестивалю, журі оголосить імена переможців. Але і глядачі назвуть свій улюблений фільм, його режисера чекає найдемократичніша фестивальна нагорода – приз глядацьких симпатій.

І наостанку таке. Чехи не зрадили своїй традиції  й цього року для студентів є знижка на квитки – не дорожче 2 євро, а також вони мають можливість переглянути фільми в кінотеатрах просто неба чи переночувати у наметовому містечку.

Оксана Пеленська


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1060 | Додав: adminA | Теги: Одрі Тоту, 68-ий Карло-Варський кінофестиваль
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ