Чт, 2024-04-25, 11:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 15 » 7 парламентських самураїв Януковича: "пенсіонери", бізнесмен та син
10:59
7 парламентських самураїв Януковича: "пенсіонери", бізнесмен та син
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На відміну від Кабінету міністрів, Національного банку і силових відомств, фракція Партії регіонів у новому парламенті майже не має у своєму складі людей, що мають особисту прихильність президента Віктора Януковича. В цілому це відображає нинішнє місце вищого законодавчого органу країни в системі органів державної влади.

Майбутня фракція ПР у парламенті буде складатися мінімум з 185 депутатів: 72 з них пройшли у Верховну Раду за партійним списком, 113 - за "мажоритаркою". Ще в двох округах, де, за попередніми даними, перемогли представники ПР, Центральна виборча комісія не змогла встановити остаточні результати голосування. Найближчим часом там можуть призначити перевибори, пише Forbes.

З-поміж усіх мажоритарників від ПР насправді близьким до президента можна назвати тільки Володимира Демішкана, який поки що очолює Держслужбу автодоріг (Укравтодор). Ще шестеро, котрі мають певну ступінь впливу на голову держави, пройшли до парламенту за партійним списком.

За винятком молодшого сина президента Віктора Януковича і бізнесмена Юрія Іванющенка, для них робота в парламенті, по суті, означає політичну "пенсію". Тим не менше, враховуючи, що всі вони давно знайомі з президентом, можна припустити, що в майбутньому складі Верховної ради вони будуть виконувати роль "государевого ока", а також, у міру можливості, займатися лобізмом.

У парламент також пройшли нащадки друзів президента - Вілен Шатворян, Артем Пшонка, Олексій Азаров. Але ступінь їхнього впливу поки що не варто переоцінювати.

Станіслав Скубашевський. №14 партійного списку ПР

Заступник голови Адміністрації президента (АП) Сергія Льовочкіна. Один з двох замів, які зберегли свої посади після адміністративної реформи 2011 р. У АП Скубашевський опікується питаннями кадрової політики, а також Національним агентством з питань державної служби.

З Віктором Януковичем працює з 1996 року, коли, як і майбутній президент, обіймав посаду заступника голови Донецької обласної держадміністрації. З 1998 по 2002 р. на цій же посаді працював безпосередньо під керівництвом Віктора Януковича, тоді губернатора Донецької області. Після призначення прем'єр-міністром Янукович перевіз підлеглого до Києва, де той до 2005 року керував апаратом глави Кабміну.

У 2006 і 2007 роках Скубашевський обирався до парламенту за списком ПР. Але відразу ж після вступу на посаду президента Віктор Янукович призначив перевіреного апаратника заступником голови АП.

По суті, перехід на роботу в парламент означає для Скубашевського "вихід на пенсію".

Віктор Янукович-молодший. №22 партійного списку ПР

Чинний депутат Верховної Ради від Партії регіонів. У списку ПР на дострокових парламентських виборах мав скромний 90-й номер.

На відміну від старшого брата Олександра, у Віктора Януковича-молодшого немає великого бізнесу. Втім, в політиці молодший син президента також особливої активності не проявляє. Останньою і, мабуть, єдиною помітною законодавчої історією за участю Віктора-молодшого стали законопроекти про податкові пільги для ІТ-галузі.

Син президента особисто лобіював ухвалення відповідного закону, публічно виступаючи на підтримку "айтішників". Тим не менш, Віктор Вікторович не зміг забезпечити запровадження податкових пільг у цій галузі. Голова держави ветував закон і повернув його на доопрацювання до парламенту. Тільки після того, як депутати врахували побажання президента, він нарешті підписав закон.

Крім того, на початку року Янукович-молодший був призначений куратором Партії регіонів по Кіровограду. Вельми показовою була історія з його візитом на підшефну територію.

Молодший син президента ознайомився з роботою "гарячої лінії" Кіровоградської облдержадміністрації, і навіть прийняв дзвінок від місцевої мешканки, яка скаржилася на поламаний домофон. Прес-служба ОДА відзвітувала, що до кінця того ж дня домофон вже було відремонтовано.

Справжня пристрасть Віктора Вікторовича - автоперегони, яким він присвячує набагато більше часу, ніж законодавчій діяльності.

Юрій Іванющенко. №24 партійного списку ПР

Чинний нардеп від ПР, Юрій Іванющенко ще в кінці минулого року вважався одним з найближчих до президента людей. Ситуація змінилася лютому 2012 р. Тоді Державна податкова адміністрація почала перевірки відразу кількох компаній Іванющенка і його бізнес-партнера Івана Аврамова.

В цей же час компанії Іванющенка почали програвати державні тендери структурам старшого сина президента Олександра Януковича. Але вже в квітні 2012 р. податкові перевірки компаній Іванющенка та Аврамова були припинені. А в липні Іванющенко отримав №24 у партійному списку ПР.

За наявною інформацією, Іванющенко втратив високе становище через якийсь нечесний вчинок щодо президента. Зовсім знищувати людей такого рівня не заведено, але в "ближнє коло" він вже не входить.

Тим часом компанії, які пов'язують з нардепом, продовжують вигравати державні тендери. За інформацією видання "Наші гроші", минулого тижня компанії Іванющенка виграли державні тендери на 250 млн грн, а з січня по 7 листопада 2012-го ця цифра досягла 1,53 млрд грн.

Володимир Демидко. №28 партійного списку ПР

Чинний нардеп від ПР. На дострокових виборах парламенту в 2007 р. отримав №170 у партійному списку. Проте після президентських виборів у 2010 р. Демидко був обраний заступником голови Партії регіонів.

Як і Станіслав Скубашевський, Демидко працював під керівництвом Віктора Януковича в Донецькій облдержадміністрації, де обіймав посаду начальника управління з питань внутрішньої політики. Але після призначення Януковича прем'єр-міністром у Київ не переїхав і до 2005 р. працював заступником губернатора Донецької області. Згодом, у 2005-2006 роках, у важкі для "регіоналів" часи, очолював Донецьку обласну парторганізацію ПР.

Віктор Янукович заслуг Демидка не забув. Під час свого другого "заходу" в Кабмін призначив його першим заступником керівника служби прем'єр-міністра, яку тоді очолював нинішній голова АП Сергій Льовочкін.

В ролі заступника голови Партії регіонів курирує питання ідеології, входить до комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

Микола Дем'янко. №34 партійного списку ПР

Чинний народний депутат від ПР, Дем'янко також є позаштатним радником голови держави. Інформації про цю людину вкрай мало, тому оцінити його впливовість складно. З Віктором Януковичем знайомий ще з початку 1980-х років. Тоді майбутній президент працював директором автобази "Орджонікідзевугілля" (м. Єнакієве Донецької обл.), а Дем'янко керував автобазою "Добропіллявугілля" (м. Добропілля Донецької обл.).

Разом з Демидком і Скубашевський Дем'янко працював під керівництвом Віктора Януковича в Донецькій облдержадміністрації, де з 1997 по 2002 р. керував адміністративно-господарським управлінням. У 2002 р., після призначення на пост прем'єра, майбутній президент перевіз земляка в столицю. За часів першого прем'єрства Януковича Дем'янко був заступником міністра Кабміну Анатолія Толстоухова. Відтоді однопартійці називають його "завгоспом Януковича".

У 2006 р. Дем'янко пройшов до парламенту за списком ПР, але вдруге Віктор Янукович його з собою на роботу в Кабмін не взяв. У 2007 р. він повторно потрапив у Верховну Раду під №82 партійного списку ПР. Входить до складу парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

Антон Пригодський. №53 партійного списку ПР

Як стверджує сам Пригодський, він дружить з президентом вже більш ніж 25 років. У 2006-2007 роках, коли Віктор Янукович вдруге обіймав посаду прем'єр-міністра, однопартійці називали Пригодського "сірим кардиналом" і розповідали, що він один з небагатьох, хто може потрапити до прем'єра практично в будь-який час.

Правда, нині ця людина втратила колишній вплив. Депутати від ПР в неофіційних бесідах кажуть, що причиною тому стала якась серйозна травма, через яку Пригодський випав з "системи" на тривалий час. При формуванні партійного списку він отримав скромне 53-є місце, хоча в 2007 р. пройшов до парламенту як №21 списку ПР.

До кінця 2000-х Пригодський був партнером Ріната Ахметова. Зокрема йому належав пакет акцій компанії "Лемтранс", одного з найбільших залізничних вантажоперевізників країни. Зараз компанія входить в корпорацію СКМ Ріната Ахметова.

Більш того, компанії з групи Пригодського фігурували в журналістських розслідуваннях, присвячених облаштуванню резиденції "Межигір'я" і кримських володінь президента.

У новому парламенті він, ймовірно, постарається відновити свій вплив, зокрема завдяки лобістській діяльності. Швидше за все, він продовжить працювати в "грошовому" комітеті Верховної Ради з питань транспорту і зв'язку.

Володимир Демішкан. Переміг в окрузі №114 (Луганська обл.)

Єдиний близький друг президента, який пройшов у нову Раду по мажоритарному округу. З травня 2010 р. Володимир Демішкан вже втретє очолює Держслужбу автодоріг (Укравтодор). Попередні дві каденції Демішкана на цій посаді припадали на роки першого і другого прем'єрства Віктора Януковича.

Про зв'язок з нинішнім президентом красномовно свідчить той факт, що Демішкан є одним із співзасновників "Товариства мисливців та рибалок "Кедр", разом з Юрієм Бойком і Сергієм Тулубом.

Нагадаємо, "Кедр" був зареєстрований за однією адресою з резиденцією "Межигір'я". Ця організація отримала в оренду тисячі гектарів мисливських угідь на Південному березі Криму та в Дніпровсько-Тетерівському лісгоспі.

Крім того, фірми, до складу засновників яких входить Демішкан, стабільно виграють тендери Укравтодору.

Не виключено, що в найближчому майбутньому ситуація зміниться. Адже після початку роботи нового складу парламенту Демішкан повинен буде залишити посаду глави Укравтодору. Інакше йому доведеться скласти депутатські повноваження, а в окрузі №114 потрібно буде проводити нові вибори.

Експерт: Януковичу треба організувати сильну команду з одним центром ухвалення рішень

Президент має організувати сильну команду з одним центром ухвалення рішень та без різноманіття думок, бо інакше він програє, вважає політолог Михайло Погребинський, передає "5 канал".

Відповідаючи на те, до чого може призвести боротьба конкурентних груп впливу в середині Партії регіонів, він наголосив:

"Я думаю, що такий конфлікт завжди був, постійно існує якась конкуренція. Більше того, я не бачу у цьому нічого екстраординарного. Це нормальна ситуація в розгалуженій політичній структурі".

Погребинський зауважив, що, попри все, кадрові зміни у владі проводити треба.

"Сьогодні все залежить від тої політичної лінії, яку обере президент. Дехто очікує серйозних кадрових змін. Я вважаю, що без них взагалі неможливо ні рухатися вперед, ні проводити необхідні реформи", - підкреслив він.

Експерт також додав: "Я думаю, що сьогодні в період початку передпрезидентської кампанії не може бути жодних балансів. Потрібна жорстка команда, де буде один центр прийняття рішень, де не буде різних думок стосовно стратегії. Якщо це не зможе реалізувати нинішня влада, вона просто програє".

Водночас Погребинський переконаний, що конкуренція елітних груп у середині Партії регіонів призведе до краху цієї структури.

Як відомо, Партія регіонів перемогла на парламентських виборах у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Парламентські вибори проводилися 28 жовтня за змішаною системою - по 225 народних депутатів обиралося за партійними списками і в одномандатних округах. Однак ЦВК ухвалив постанову про те, що в п'яти одномандатних округах встановити результати волевиявлення громадян неможливо, у зв'язку з чим Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити в цих округах повторні вибори. Це стосується округів №№ 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 223 (Київ Шевченківський район).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 969 | Додав: admin
Всього коментарів: 1
+1  
1 Azia   (2012-11-16 17:37) [Материал]
Я уверена, что большая часть из присутствующих в этом списке депутатов - профессионалы, которые в новой Верховной Раде будут отстаивать интересы народа. Тот же Артем Пшонка - яркий тому пример. Много лет работы в Запорожской области говорят сами за себя.

А уж "друзья Януковича" они или не "друзья" - дело десятое.

ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ