Чт, 2024-04-25, 23:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 12 » 80-річчя відзначає статуя Христа в Ріо-де-Жанейро
10:56
80-річчя відзначає статуя Христа в Ріо-де-Жанейро
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У середу, 12 жовтня, виповнюється 80 років від дня відкриття одного з головних символів Ріо-де-Жанейро і Бразилії - статуї Христа-Спасителя.

Монумент було відкрито 12 жовтня 1931 року, що стало можливим завдяки цілій низці подій, які почалися ще в XIX столітті, передає РИА "Новости".

Перша експедиція на вершину 710-метрової гори Корковаду, де пізніше встановили пам'ятник, відбулася в 1824 році. Керував нею син португальського короля Жуана VI і перший імператор Бразилії Педру I, за чиїм указом через густий тропічний ліс проклали першу стежку.

Члени імператорської родини, які оцінили красу пейзажів, що відкривається з висоти, стали частими гостями на вершині гори. У 1885 році була відкрита залізниця від підніжжя Корковаду до її вершини, де обладнали оглядовий майданчик з панорамним виглядом на місто.

Коли в 20-х роках минулого століття виникла ідея відзначити сторіччя незалежності Бразилії зведенням грандіозного монумента в Ріо-де-Жанейро (на той момент столиці країни), вибір місця припав саме на Корковаду.

Гора сама по собі - практично готовий природний п'єдестал, що височіє над розкинутим біля моря містом, а одним з головних аргументів з інженерного боку стала наявність вже згаданої залізниці, що забезпечила унікальну можливість доставки будматеріалів прямо до місця будівництва.

Зведення 30-метрової статуї на восьмиметровому постаменті почалося 1926 року за проектом бразильського скульптора Карлуса Освальда. Роботами керував запрошений з Франції інженер Поль Ландовський. До моменту відкриття виконана з легкого мильного каменю статуя на сталевому каркасі встановила свій перший рекорд - вона стала найбільшою в світі скульптурою в стилі арт-деко.

За 80-річну історію статую Христа-Спасителя тричі реставрували, на вершину Корковаду провели автомобільний серпантин, що дублює залізницю, а останні кілька десятків метрів крутого підйому забезпечили ліфтами і ескалаторами для полегшення доступу мільйонам туристів. Біля монумента побували Папа Римський Іван Павло II, королева Великобританії і ціла плеяда світових лідерів і знаменитостей.

Сьогодні статуя Христа оснащена потужною системою сучасної енергомісткої ілюмінації. У ясну погоду її і вдень, і вночі чудово видно з більшості районів шестимільйонного Ріо. Монумент, як і раніше, оточений лісом, який належить до національного парук Тіжука, що охороняється, - найбільший в світі тропічний лісовий масив, розташований у межах міста.

З 2007 року статуя Христа увійшла до списку семи нових чудес Світу, за версією користувачів Інтернету. Багато мешканців Ріо вважають, що це не тільки привернуло увагу світових ЗМІ, а й стало початком нового етапу в житті міста, принісши йому удачу - протягом останніх років Ріо-де-Жанейро було обрано місцем проведення літньої Олімпіади 2016 року та фінального матчу ЧС- 2014 з футболу, який відбудеться у Бразилії.

У 2010 році статуя Христа в Ріо-де-Жанейро отримала систему ілюмінації кольорів національного прапора.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 822 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ