Вт, 2024-04-23, 21:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 2 » 8 груп з ЄС почали перевірку України щодо безвізового режиму
08:47
8 груп з ЄС почали перевірку України щодо безвізового режиму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Києві з 31 серпня і впродовж вересня розпочнуть роботу 8 місій Європейського Союзу з підготовки України до безвізового режиму з Євросоюзом. Про це повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, передає прес-служба МЗС.

"З 31 серпня в нашій державі уже працює місія з питань безпеки кордонів. З першого вересня – місія з питань боротьби з корупцією. І з другого вересня – місія з питань безпеки документів. Всього в Україні працюватимуть 8 груп експертів", – сказала пані Беца.

"Експерти матимуть можливість комплексно оцінити стан готовності нашої держави до запровадження безвізового режиму поїздок українських громадян до Європейського Союзу", – сказала вона.

Так, 7 вересня розпочне роботу група з питань боротьби з організованою злочинністю, з 21 – 29 вересня – групи з прав людини, боротьби з торгівлею людьми та з питань міграції та притулку.

Вона зазначила, що 28 вересня розпочне роботу група з питань протидії легалізації незаконно отриманих коштів.

За результатами робіт груп буде складено доповідь про підготовку України до реалізації другого етапу плану дій з впровадження в Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Нагадаємо, раніше, 18 серпня, президент Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером заявив, що Україна передала ЄК фінальний звіт про виконання рекомендацій Плану дій з лібералізації візового режиму.

Також Порошенко підписав указ, яким запровадив у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 липня 2015 року "Про додаткові заходи по запровадженню безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом".

За словами джерела, причетного до підготовки документу, фінальний звіт про виконання рекомендацій Плану дій з лібералізації візового режиму ще буде доповнюватися. Україна ще надсилатиме до Брюсселю уточнення на запити Єврокомісії, а звіт, який Київ передав ЄК та назвав фінальним, потрібно було передати до початку візитів оцінювальних місій ЄС.

Попередній звіт Єврокомісії відзначив прогрес у виконанні Україною другої фази плану дій з лібералізації візового режиму, але підкреслив, що необхідно виконати певну роботу для її завершення.

За підсумками Ризького саміту ЄС обіцяв надати Україні, Грузії та Молдові безвізовий режим за умови позитивного звіту Єврокомісії наприкінці року. Водночас чіткої дати скасування віз не називалося.

ЄС не буде змінювати дату набрання чинності Угоди про асоціацію – Клімкін

Країни Євросоюзу підтримують вступ в силу Угоди про асоціацію з Україною з 1 січня 2016 року і ніяких змін вноситися не буде. Про це заявив у вівторок, 1 вересня, міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Говорив з Malmstrom (єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем – ред). У нас спільна позиція – Угода про асоціацію повністю запрацює з 01.01.2016 без жодних змін до неї. Крапка", – написав пан Клімкін у своєму Твіттері.

Нагадаємо, дія зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Євросоюзом почнеться з 1 січня 2016 року.

4-5 червня в Брюсселі російська делегація виступила з ініціативою на 10 років відкласти набуття чинності всіх технічних регламентів, адаптованих до норм ЄС.

5 серпня у Генеральному директораті Єврокомісії з питань торгівлі повідомили, що тристоронні консультації України, ЄС і РФ на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі заплановані на 7 вересня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: 8 груп, безвізовий режим, перевірка України, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ