Чт, 2024-05-09, 01:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Грудень » 22 » 9 секретів здорових нирок
12:29
9 секретів здорових нирок
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Хвороби нирок є однією з найпоширеніших проблем сучасності. Зазвичай вони вражають близько 15% усіх дорослих. Ознаки та симптоми можуть протягом тривалого часу бути відсутніми. Втім коли нирки вже відмовляють, то людина потребує довічного діалізу або трансплантації органу. Та при належному догляді та контролі свого здоров’я можливо забезпечити чудову профілактику ниркових захворювань. Наприклад, вживання таурата магнію від KAL допомагає регулювати електролітний баланс, артеріальний тиск, запалення , а також запобігає утворенню каменів у нирках. Є й додаткові рекомендації, які наведемо нижче.

Уважно стежте за симптомами

Факторами ризику захворювання нирок є діабет, високий артеріальний тиск, проблеми із серцем тощо. Саме тому важливо уважно стежити за здоров’ям. При проблемах з нирками ви можете почати відчувати брак енергії, розлади сну, потребу частіше мочитися, набряклість по всьому тілу, відсутність апетиту, м’язові судоми тощо. Будь-які фізичні ознаки захворювання нирок зазвичай відсутні. Щоб діагностувати проблему, зазвичай варто проводити дослідження крові та сечі.

Регулярно проходьте медогляди

Для профілактики проблем із нирками дуже важливі регулярні медичні обстеження. Вони дозволяють виявляти проблему на ранніх стадіях захворювання, щоб забезпечити більш ефективне лікування. Регулярне дослідження результатів аналізів крові та сечі дозволяє оцінити роботу нирок, а також своєчасно виявити порушення у фільтраційній та інших функціях. При неналежній роботі нирок у крові може підвищуватись рівень креатинину, а у сечі з’явитись білок. Саме для їх виявлення варто один раз на пів року обов’язково проходити діагностику.

Контролюйте рівень цукру в крові

Однією з найголовніших причин ниркової недостатності є діабет. Саме він може спричинити пошкодження клітин та кровоносних судин у нирках. Доволі часто захворювання нирок є ускладненням діабету. Саме тому варто вести контроль над своїм станом, а також дозовано вживати солодощі.

Стежте за артеріальним тиском

Високий артеріальний тиск доволі тісно пов’язаний із захворюванням нирок. Зазвичай люди, які мають стабільно високий рівень тиску, найбільш вразливі до проблем з нирками. Рекомендується регулярно займатись фізичною активністю, уникати надмірної кількості солі, а також вживати ліки, призначені лікарем для контролю тиску.

Обирайте здорову їжу

Здорове харчування має важливе значення для загального самопочуття. Саме тому важливо приділяти йому належну увагу. Бажано надавати перевагу свіжим продуктам, а не консервам, оскільки в них зазвичай міститься велика кількість солі та цукру. Рекомендовано зменшити й вживання жирного м’яса, а також газованих напоїв. Основний акцент варто робити на споживанні фруктів та овочів. Варто бути максимально обережними зі спеціями.

Відмовтесь від деяких продуктів

Якщо ви хочете зберегти свої нирки здоровими, варто відмовитись від певних продуктів. В першу чергу треба обмежити споживання солі, адже вона може спровокувати високий артеріальний тиск. Також не рекомендується вживати їжу з високим вмістом фосфору: горіхи, сир, шоколад тощо. Занадто велика кількість червоно м’яса у раціоні може призводити до надмірного навантаження на нирки. Так само небажано й споживати чорний чай та каву у великій кількості через вміст кофеїну, який може негативно позначитись на здоров’ї.

Не ігноруйте фізичну активність

Фізичні вправи дуже важливі для загального здоров’я, адже дозволяють підтримувати нормальну функцію нирок та запобігати її пошкодженню. Ви можете вибрати комфортну активність: ходьбу, плавання, їзду на велосипеді. Будь-який з варіантів покращує артеріальний тиск, знижує рівень холестерину та підтримує здорову вагу.

Відмовтесь від шкідливих звичок

Куріння та вживання алкоголю можуть зашкодити загальному здоров’ю, в тому числі й функції нирок. Наприклад, паління пошкоджує кровоносні судини, а також уповільнює приплив крові до нирок та інших органів, що викликає їх подразнення. Своєю чергою вживання алкоголю може стати причиною дегідратації та запалення.

Висипайтесь

Сон має дуже важливе значення для загального здоров’я. Він забезпечує нас енергією, покращує тиск та контролює апетит. Розлади сну часто призводять до збоїв у роботі нирок. Саме тому у людей, які мало сплять, зазвичай набагато швидше знижується функція нирок.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 412 | Додав: admin | Теги: Нирки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ