Чт, 2024-04-25, 13:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 16 » Абу-Сісі подасть до суду на українську владу
16:38
Абу-Сісі подасть до суду на українську владу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 16 червня, в Ізраїлі відбудеться чергове судове засідання у справі палестинського інженера Дірара Абу-Сісі, викраденого в лютому ізраїльськими спецслужбами в Україні. Найближчим часом його захисники мають намір звернутися до суду з позовами до української влади, пише "Коммерсантъ-Украина".

Видання нагадує, що Абу-Сісі звинувачують в активній участі в терористичній організації, змові та інших тяжких злочинах, спрямованих проти безпеки держави Ізраїль.

Адвокат Таль Ліной, що захищає інтереси Дірара Абу-Сісі, розповів, що суд нехтує здоров'ям його підзахисного: "Кілька місяців тому до Ізраїлю насильно привезли людину. Тепер це вже зовсім не та людина, оскільки стан його здоров'я серйозно погіршився. Хвору людину з серцевими, нирковими та іншими тяжкими проблемами зі здоров'ям не можна весь час тримати в мініатюрній камері без свіжого повітря".

При цьому Ліной наголосив, що йому вдалося домогтися для свого підзахисного відвідування лікаря. 12 травня його оглянув лікар Джарджауї Мансур, фахівець в галузі сімейної медицини. Згідно з медичним висновком, в Абу-Сісі, який перебуває під вартою, було констатовано проблеми з серцем і зором, наявність каміння у нирках і жовчному міхурі, болі в нижній частині спини з іррадіацією в праву ногу, депресія.

"Він страждає від дуже поганого настрою: за його (Дірара Абу-Сісі - ред.) твердженням, через умови ізоляції протягом 23 годин на добу, - йдеться у висновку пана Мансура. - Я вважаю, що слід негайно припинити його ізоляцію в камері-одиночці, бо відомо, що таке ув'язнення завдає шкоди душевному здоров'ю".

Враховуючи висновки лікаря, адвокат Ліной заявив: він не відкидає того, що подасть цивільний позов до Ізраїлю про заподіяння істотної шкоди здоров'ю його підзахисного.

Крім того, адвокат повідомив, що в найближчі дні до Окружного адміністративного суду Києва буде подано адміністративний позов до МВС, СБУ, Держприкордонслужби та Генеральної прокуратури. Можливо, в цьому списку опиниться і українське МЗС, яке офіційно так і не опротестувало порушення норм вітчизняного і міжнародного права, зокрема конвенції про екстрадицію, підписану Україною та Ізраїлем. "Якщо ізраїльські спецслужби викрали палестинця на території дружньої держави, та ще й без відома українських силових структур, то це просто піратство", - заявив Ліной, додавши, що вважає дії української влади нелогічними і незрозумілими.

Тим часом ізраїльська прокуратура продовжить сьогодні доводити в суді причетність Абу-Сісі до виробництва різного виду озброєнь для бойових угруповань організації ХАМАС, яке контролює сектор Гази. В офіційному обвинуваченні палестинцеві інкримінується розробка та вдосконалення ракет Касам, тисячі яких були випущені по території Ізраїлю за останні кілька років. Усього заступник прокурора Південного округу Ізраїлю Моран газ 4 квітня висунув Дірару Абу-Сісі 9 звинувачень, кожне з яких налічує по кілька пунктів.

Захист обвинувачуваного натомість категорично заперечує причетність Абу-Сісі до терористичної діяльності ХАМАСу. "Так, він був знайомий з деякими представниками ХАМАСу в Газі. Але що тут дивного? Будь-який житель густонаселеної Гази так чи інакше спілкується з ними, в тому числі з численними активістами військових відгалужень ХАМАСу. Він же не був відлюдником, щоб не вступати в контакт з людьми тільки тому, що ті представляють ХАМАС. Та й займаючи таку важливу посаду в енергетичній сфері сектора Гази, він просто не міг не спілкуватися з людьми, що представляють найважливішу політичну силу того місця, де він живе. Це аж ніяк не означає, що Дірар Абу-Сісі терорист або пособник терору", - заявив Таль Ліной.

Директор електростанції в секторі Гази Абу-Сісі зник в Україні 18 лютого. 25 лютого МВС Палестинської національної адміністрації направило офіційне звернення до глави МВС України з приводу зникнення палестинця.

Абу-Сісі одружений з громадянкою України. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство. На початку березня стало відомо, що Абу-Сісі перебуває в ізраїльській в'язниці. Це згодом офіційно підтвердив Ізраїль.

Німецьке видання Der Spiegel з посиланням на свої джерела повідомило, що Ізраїль намагається дізнатися від Абу-Сісі інформацію про ізраїльського солдата Гілада Шаліта, якого було викрадено чотири з половиною роки тому бойовиками ХАМАСу.

У свою чергу, 1 квітня колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що у разі, якщо палестинця Абу-Сісі з території України вивезли спецслужби, то така операція була незаконною.

Напередодні прокуратура Ізраїлю висунула звинувачення Абу-Сісі. Йому інкримінується співпраця з ХАМАСом, замахи на вбивство, розробка і модернізація використовуваних терористами ракет Kassam.

А депутат Верховної Ради Геннадій Москаль заявляв, що до зникнення палестинця Абу-Сісі причетне Міністерство внутрішніх справ України.

"Проведене мною депутатське розслідування, а також інформація із джерел МВС (яка потребує розслідування з боку Генпрокуратури), вказує на те, що до зникнення палестинця має пряму причетність МВС", - заявив Москаль.

Ще у квітні в СБУ пообіцяли розповісти правду про зниклого палестинця Абу-Сісі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1084 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ