Пт, 2024-03-29, 02:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Березень » 6 » Адміністрація Трампа розглянула варіанти реагування у відповідь на використання хімзброї в Сирії - WP
10:47
Адміністрація Трампа розглянула варіанти реагування у відповідь на використання хімзброї в Сирії - WP
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

  За інформацією ЗМІ, міністр оборони Меттіс виступав рішуче проти військових дій у відповідь на застосування режимом Асада хлорину.

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглянула варіанти військового реагування у відповідь на застосування проурядовими силами хімічної зброї в Сирії. Про це пише The Washington Post.

"Адміністрація Трампа розглянула варіант нових військових дій проти сирійського уряду у відповідь на повідомлення про застосування хімічної зброї",– йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Трамп попросив надати йому варіанти покарання режиму Асада після того, як почув доповіді про застосування хлорину під час атак на мирне населення. Згідно з повідомленням, за 2018 рік таких атак було проведено щонайменше сім. Водночас у Вашингтоні не виключають використання й інших газів як бойової зброї.

Зокрема, видання повідомляє, що тиждень тому президент провів нараду, на якій були присутні керівник апарату Білого дому генерал Джон Келлі, радник з питань національної безпеки Герберт Макмастер та міністр оборони Джеймс Меттіс. За повідомленнями джерела, Трамп не ухвалив застосування військових дій, натомість домовилися спостерігати за ситуацією.

Однак речниця Пентагону Дана Уайт не підтвердила інформації, що міністр оборони брав участь у дискусіях про військові дії в Сирії. У цьому зв'язку, один із високопоставлених чиновників адміністрації зазначив, що Меттіс виступав рішуче проти військових дій у відповідь на застосування режимом Асада хлорину, у той час як Макмастер підтримував відповідне рішення.

Як зазначає The Washington Post, перспектива поновлення військових дій підкреслює вибухонебезпечність конфлікту, який став полем битви за суперництво між Росією та Іраном, з одного боку, і США та їхніми союзниками, з іншого.

Нагадаємо, за даними Сирійсько-американської медичної спільноти, у сирійському регіоні Східна Гута застосували хімічну зброю, оскільки до місцевої лікарні потрапили більше 10 людей з ознаками отруєння хлором. За даними організації, до місцевої лікарні потрапили від 14 до 16 осіб із ознаками отруєння хімічною речовиною, ймовірно, хлором. Серед постраждалих були діти. За попередньою інформацією, одна дитина померла.

Також у центрі моніторингу порушень прав людини, який базується в Англії, підтверджують, що в одну з лікарень Східної Гути надійшли пацієнти, яким важко дихати, але підтвердити газову атаку не можуть. При цьому вони підтверджують загибель дитини.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 998 | Додав: adminA | Теги: Сирія, WP, хімзброя, реагування, адміністрація Трампа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ