Чт, 2024-04-18, 18:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 17 » Адвокат дружини Мазурка: "караванівська бійня" - вистава охоронних фірм
09:54
Адвокат дружини Мазурка: "караванівська бійня" - вистава охоронних фірм
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Дружина підозрюваного у вбивстві трьох людей категорично відмовляється вважати, що людина на відео з "Каравану" і її чоловік - одна й та сама особа. Про це заявив адвокат дружини Ярослава Мазурка Лаврентій Кухалейшвілі.

"По-перше, сама міліція говорила, що підозрюваному 25-30 років, а Ярославу 38 років. По-друге, на відеозапису розстрілу пропадає 20 секунд запису. Питання - що робилося в цей час? Дії стрільця дуже професійні - за кілька секунд розстріляти чотирьох. Але Ярослав в армії не служив взагалі, не має ніякої спецпідготовки. У нього хронічний поліартрит, це захворювання суглобів. Були моменти, коли він не міг піднятися з ліжка", - зазначив Кухалейшвілі.

Також він додав, що Мазурок не служив в Узбекистані, адже він 1974 року народження, тому в армію його могли взяти тільки в 1992 році, а відтак служити за межами України він не міг.

При цьому адвокат розповів свою версію подій 26 вересня. "В день злочину в "Каравані", 26 вересня, Ярослав повернувся з роботи як зазвичай близько 9-ї вечора. Повечеряв, пограв у шахи в комп'ютері. Поводився абсолютно спокійно, не нервував. Увечері його дружина попросила з ранку з'їздити за молоком на Лівий берег до тітки. Він погодився, з'їздив, привіз і залишив його в холодильнику. Коли вона прокинулася, його вже не було вдома, мобільний він залишив у квартирі. Дзвонила мати, і дружина залишила записку передзвонити матері. Із середини 27 вересня його слід губиться. Дружина не знає, де він перебуває", - повідомив юрист.

Крім того, Кухалейшвілі заявив, що міліція вже наступного дня прийшла з обшуком у квартиру Мазурка. На думку адвоката, правоохоронці не могли за кілька днів провести експертизу ДНК.

"Така експертиза проводиться від 2 до 4 тижнів, це ціла процедура. Запитайте в експерта, який проводить такі аналізи, він вам це підтвердить. До того ж біологічний матеріал із квартири Мазурка забрали на наступний день після того, як міністр назвав його ім'я. Обшук був на наступний день. Які матеріали вони могли вилучити на місці злочину, якщо там не залишилося його слідів крові? Кепка, яку там залишив злочинець, але він її щойно купив, як там могло залишитися волосся?" - повідомив він.

ЯкірМазурок міг стати жертвою приватних інтересів охоронних фірм

Стрілянина в ТРЦ "Караван" могла стати звичайною виставою охоронних фірм, щоб довести необхідність носіння охоронцями зброї. Таку думку висловив адвокат дружини Ярослава Мазурка Лаврентій Кухалейшвілі.

За його словами, міністр МВС Віталій Захарченко, назвавши прізвище Мазурка і заявивши, що це саме він убив, порушив кодекс, що призвело до проблем для сім'ї підозрюваного. При цьому адвокат продовжує наполягати на тому, що Мазурок ніколи не бив дружину через побутові сварки, але інколи міг піти з дому на добу, але потім повертався.

Крім того, Кухалейшвілі заявив, що він не виключає процесу лобіювання інтересів приватних охоронних фірм в плані надання права на носіння зброї.

"У нас в Україні 5 тис охоронних фірм, які зацікавлені в цьому. Поки що тільки ДСО мала право на носіння зброї, але її послуги дорогі. А ось тепер приватникам дозволять носити зброю, і ринок буде перерозподілений. Цілком могли розіграти такий спектакль, щоб довести, що охоронцям зброя необхідна", - сказав він.

Адвокат також додав, що на відео немає запису, що людина кладе флешку в кишеню. "Так, крутить її в руках, але не кладе в кишеню. Але він дивиться в камеру. Скільки разів я бував у "Каравані", але я не знаю, де там знаходяться камери. Після каси він виходить і зупиняється, немовби чекає, що до нього підійдуть. Стала б людина, яка вкрала товар, та ще з пістолетом, стояти і чекати? Могла бути і провокація - адже охоронці поводяться дуже нахабно, у мене були такі прецеденти, коли охоронці за дрібну крадіжку пресували людей і вимагали гроші", - зазначив Кухалейшвілі.

Також адвокат повідомив, що Мазурок працював муляром на будівництвах у нелегальних конторах.

26 вересня вдень охоронець ТРЦ "Караван", що на вул. Луговій у Києві, помітив, що один з відвідувачів у торговельному залі вкрав товар. Чоловікові запропонували пройти до кімнати охорони, де під час з'ясування ситуації він вихопив пістолета і відкрив вогонь. Убивши на місці трьох охоронців, а четвертого важко поранивши, зловмисник втік з місця злочину. Оболонський райвідділ столичної міліції порушив кримінальну справу. Орієнтування на злочинця було розіслано в Росію і Бєларусь.

5 жовтня голова МВС України Віталій Захарченко заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім'я Ярослав Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах. Державні ж охоронці переконують, що Мазурок у них не працював.

9 жовтня Віталій Захарченко заявив, що на місці вбивці трьох охоронців столичного гіпермаркету "Караван" вже здався б міліції.

"Людина, яка скоїла цей злочин,.. я б на його місці звернувся до правоохоронців і здався б", - сказав Захарченко, коментуючи припущення щодо можливого самогубства загнаного в глухий кут підозрюваного Ярослава Мазурка.

10 жовтня Мазурка оголосили в міждержавний розшук.

Раніше повідомлялося, що охоронець, який вижив після стрілянини в ТЦ, прийшов до тями та перебуває в лікарні, його допитали слідчі. А прес-секретар МВС Володимир Поліщук сказав: інформація, яку повідомив на допиті правоохоронцям охоронець ТРЦ "Караван" Павло Феденков, не підлягає оприлюдненню в ЗМІ.

Охоронець, який вижив, розповів міліції про те, що охорона регулярно вимагала гроші з відвідувачів магазину, які попалися на крадіжках. Про це правозахиснику Марку Бен-Наїму розповіло джерело в МВС України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1427 | Додав: adminA | Теги: адвокат, караванівська бійня, вистава
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ