Сб, 2024-04-20, 07:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 14 » Адвокат і мати Гонгадзе впевнені, що Кравченка зробили крайнім
14:49
Адвокат і мати Гонгадзе впевнені, що Кравченка зробили крайнім
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Адвокат Валентина Теличенко, представник удови Георгія Гонгадзе Мирослави не довіряє висновкам слідства Генпрокуратури про замовників вбивства Гонгадзе. Про це вона сказала, коментуючи інформацію про завершення слідства у справі Олексія Пукача, за висновком якого Пукач був свідомим виконавцем вбивства Гонгадзе, а єдиним замовником цього вбивства був померлий екс-глава МВС Юрій Кравченко, передає Бі-Бі-Сі.

"Поки що у мене запитань більше, ніж відповідей", - сказала Теличенко, зазначивши, що з постановою Генпрокуратури у справі Пукача була ознайомлена, а з даними свідків і експертизи почне знайомитися 15 вересня.

"Щоб я повірила, що було саме так, я маю бачити прямі докази на користь такої версії. Звичайно, важко робити якісь висновки раніше, ніж я ознайомлюся з усіма матеріалами справи", - сказала представник Мирослави Гонгадзе.

"Але та констатація, що міститься у оприлюдненій постанові, викликає в мене недовіру. Те, що Кравченка назвали замовником, означає, що замовників не назвали", - заявила вона.

Теличенко пояснила: "По-перше, жодних особистих мотивів, щоб убивати журналіста Гонгадзе, у Кравченка я не бачу. Мусили би бути якісь інші мотиви. Їх треба теж відслідкувати і доводити. З іншого боку, є ще купа логічних ланцюжків, які для мене поки що залишаються розірваними".

"Тому робити висновки раніше, ніж я ознайомлюсь із матеріалами справи, я не поспішаю. Але запитань дуже багато. Я просто хочу побачити, які є докази на користь того, що Кравченко замовив (убивство журналіста)", - сказала вона.

"Крім того, хочу впевнитися, що з'ясовані інші суттєві обставини. Якщо їх не з'ясовано, я змушена буду заявляти клопотання про проведення додаткових слідчих дій і з‘ясування інших обставин", - наголосила адвокат.

Теличенко наголосила: "Згаяно надзвичайно багато часу. Пукач утримується під вартою понад рік, а результат досить очікуваний з'явився щойно тепер".

Вона також виключила, що Пукач і спікер Володимир Литвин могли домовитися на очній ставці: "Можуть бути домовленості лише між Пукачем і представниками влади".

"З одного боку, Пукач дуже не хоче мати покаранням довічне ув'язнення. З іншого боку, я не виключаю, що влада хоче мати свідчення Пукача якраз саме такі, а не інакші", - сказала Теличенко.

"Те, що Литвин "на гачку" зараз, - це правда. Уже багато років цю справу політики використовують для шантажу один одного та для політичних спекуляцій. Одна з причин затримки у слідства - це саме бажання політиків використовувати цю справу для політичних дивідендів", - сказала адвокат.

При цьому Теличенко не бачить обставин, які могли б пом'якшити вирок Пукачу, і вважає, що він заслуговує на довічне ув'язнення.

Мати Гонгадзе: ГПУ вказала на Кравченка як на замовника, щоб виправдатися за бездіяльність

Вказівка зробити екс-главу МВС Кравченка замовником вбивства Гонгадзе - це спроба Генеральної прокуратури виправдатися за бездіяльність, вважає Леся Гонгадзе, мати вбитого журналіста, передає " Інтерфакс-Україна".

"Те, що вони хочуть списати на покійного, - це звичайна справа. Бог їм суддя. Те, що вони роблять, - це спроба замести сліди бездіяльності", - сказала Леся Гонгадзе журналістам.

Також вона зазначила, що ні вона сама, ні її адвокат поки що не отримували жодних матеріалів справи.

Крім цього, Леся Гонгадзе повідомила, що не має наміру ходити на засідання суду у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього начальника кримінальної розвідки МВС Олексія Пукачау причетності до вбивства журналіста Гонгадзе.

"Я попросила адвоката, щоб ніяких документів не підписував. Хоче ходити на суд - хай ходить", - сказала вона.

Вона підкреслила, що якщо б Генпрокуратура відреагувала на заяву її сина про стеження за ним, то нічого поганого не сталося б, а також нагадала, що, на її переконання, виявлені останки черепа в Київській області не мають стосунку до її сина.

Трохи раніше ГПУ повідомила про те, що досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням Пукача в скоєнні вбивства журналіста Гонгадзе завершується. Замовником вбивства було названо загиблого за дивних обставин екс-міністра Кравченка.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 966 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ