Пт, 2024-04-26, 16:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 20 » Адвокат: Тимошенко не розкрили суті звинувачень щодо боргів "ЄЕСУ"
10:59
Адвокат: Тимошенко не розкрили суті звинувачень щодо боргів "ЄЕСУ"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Слідчий не зміг пояснити захисту Юлії Тимошенко суть обвинувачень у справі про борги корпорації "Єдині енергетичні системи України". Про це розповів "Комерсанту-Україна" адвокат екс-прем'єра у цій справі Сергій Власенко.

"Ми почали ставити йому найпростіші запитання, на які він не міг дати відповідь, тому почав переказувати постанову (про притягнення Тимошенко як обвинувачуваної). Ми запитували, у чому суть обвинувачення, просили сформулювати його, але відповіді на це питання ми так і не отримали", - розповів Власенко про хід допиту.

За його словами, "слідчий був змушений перепред’являти обвинувачення (Тимошенко), тому що все, що він робив до цього, було незаконним, і він це сам розумів".

Власенко повідомив, що в середу він був у СІЗО з Юлією Тимошенко, але слідчі дії в справі про борги ЄЕСУ в той день не проводилися.

"Про плани слідства нас не інформують – у найкращому разі попереджають за годину. А якщо ти, не дай Боже, спізнився, тобі кажуть, що тут уже призначений державою адвокат", - поскаржився захисник.

Як повідомлялося, стосовно екс-прем'єра порушено кримінальну справу за покладання боргів корпорації "ЄЕСУ" на бюджет України. Підставою для порушення нової кримінальної справи стосовно екс-прем'єра став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол.

Міністр юстиції Олександр Лавринович раніше заявив, що в Міністерстві фінансів немає жодної інформації, яка підтверджувала б надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації "Єдині енергетичні системи України".

"Україна як держава не несе відповідальності за дії суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності", - сказано в листі Лавриновича у відповідь на запит народного депутата від Партії регіонів Інни Богословської.

Голова МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що друга справа проти Тимошенко пов'язана лише з заборгованістю приватної української компанії. "Є заборгованість перед Міністерством оборони у приватної української компанії. Ось усе, що я з цього приводу думаю", - сказав він.

Крім того, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що під час зустрічі у вівторок, 18 жовтня, з його російським колегою Володимиром Путіним тема погашення заборгованості корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міноборони РФ не обговорювалася.

Раніше повідомлялось, що проти Юлії Тимошенко є ще кілька справ, деякі з яких ще не були оприлюднені, оскільки досі триває слідство. Таку заяву зробив 18 жовтня президент України Віктор Янукович. Але Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявляє, що, крім наявних і вже розслідуваних справ щодо Тимошенко і нової кримінальної справи за боргами корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), інших кримінальних справ проти неї в провадженні Генпрокуратури і СБУ немає. "Інших кримінальних справ, де була б обвинувачена Тимошенко, немає", - сказав він.

Тимошенко очолила корпорацію "ЄЕСУ" в 1995 році. Була прем'єр-міністром України з лютого по вересень 2005 року і з грудня 2007 р. по березень 2010 року.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва присудив Тимошенко 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових договорів з Росією.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 920 | Додав: admin | Теги: Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ