Пт, 2024-04-26, 13:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 14 » Айварас Абромавичус - уряд змінив порядок призначення керівників великих держпідприємств
15:54
Айварас Абромавичус - уряд змінив порядок призначення керівників великих держпідприємств
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Уряд змінив порядок призначення керівників великих державних підприємств, що забезпечить прозорий та професійний підхід в цьому питанні. Про це повідомив Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на брифінгу в Будинку Уряду 14 січня.

«Сьогодні постановою Кабінету Міністрів ми міняємо порядок призначення керівників крупних важливих державних підприємств», - повідомив Міністр.

Для запровадження цієї новації всі 3374 суб’єкти держсектору будуть розділені на дві частини: великі компанії, яких є понад 60, та всі решта.

«Дефініція великої компанії – це активи, які перевищують 2 млрд. грн., або оборот компанії перевищує 1,5 млрд. грн. На даний момент таких компаній понад 60»,  - розповів Айварас Абромавичус.

Для цих 60 компаній профільні міністерства за допомогою незалежних комісій будуть відбирати кандидатів. Айварас Абромавичус зазначив, що тут буде використовуватися досвід Міністерства інфраструктури, яке вже розмістило на сайті оголошення про конкурс кандидатів на посади генеральних директорів «Укрзалізниці» та аеропорту «Бориспіль» - відповідно надійшло близько 200 та 100 заявок.

«Там прозора система полягає в тому, що незалежні експерти відбирають кращих кандидатів від 2 до 5 та рекомендують їх комітету по номінації», - розповів Міністр.

Комітет по номінації складатиметься з 5 міністрів – «економіки, фінансів, інфраструктури, вугільної промисловості та агрополітики». Інші 5 членів комітету по номінації будуть незалежні експерти.

«Ця комісія буде вибирати одного кандидата та пропонуватиме на Кабміні, адже саме Уряд затверджуватиме керівників ключових підприємств держсектора», - розповів Айварас Абромавичус.

Міністр наголосив, що це перші кроки щодо поліпшення корпоративного управління. На його думку, надалі всі держкомпанії потрібно корпоратизувати, з дотриманням західних стандартів такого управління - створення наглядових рад, інституту незалежних директорів. Він висловив сподівання, що «номінаційний комітет надалі також буде утверджувати незалежних членів наглядових рад цих же компаній».

«Дуже багато кандидатів на посади директорів ключових компаній, тому потрібно підійти до цього  професійно, прозоро. Будемо все виносити на публічний простір», - наголосив Айварас Абромавичус.
 

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: порядок призначення керівників, Айварас Абромавичус, Уряд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ