Сб, 2024-04-27, 00:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 18 » Ахметову подарували "криваву" ялинку: дивися в обличчя постраждалим. ВІДЕО
19:37
Ахметову подарували "криваву" ялинку: дивися в обличчя постраждалим. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

18.00. Опозиційні депутати заявляють, що київська влада перешкоджає вивозу сміття з Майдану Незалежності, де триває акція громадянського протесту.

Про це на брифінгу заявили народні депутати Степан Кубів і Михайло Блавацький, передає УНІАН.

Кубів зазначив, що в центр міста не пропускають автомобілі з продуктами харчування для учасників акції, машини вдається проводити на Майдан лише при особистому втручанні в кожному випадку народних депутатів.

Крім того, він додав, що влада перешкоджає вивозу сміття з Майдану Незважаючи на те, що Майдан не користуються комунальним транспортом для цього, міська влада не надає спеціальні талони на вивезення сміття, а без них Державтоінспекція не пропускає вантажні автомобілі в центр міста.

Опозиціонер заявив, що якщо і надалі так триватиме, то сміття з Майдану мітингувальники привезуть під стіни Печерської та Шевченківської райдержадміністрацій.

17:35. На столичному Майдані Незалежності в даний час знаходяться близько 10 тисяч осіб.

Так, на Майдані функціонують польові кухні, мітингувальники продовжують грітися біля бочок з вогнем.

Зі сцени виступають громадські діячі та народні депутати від опозиції з коментарями з приводу вчорашньої зустрічі президентів України і Росії та досягнутих ними домовленостей.

17:30. Учасники акції громадянського протесту будують капітальні барикади навколо Майдану Незалежності в Києві. З боку Європейської площі перед "сніжною" барикадою, побудованою близько тижня тому, мітингувальники на даний момент будують капітальну споруду з металевої арматури і труб.

Вони встановлюють поперек Хрещатика сталеві стовпи з підпорами, прикріпленими до асфальту металевими скобами, а поперек цієї конструкції приварюють металеві троси і арматуру.

17:20. Близько тисячі мітингарів принесли до офісу секретаря РНБО Андрія Клюєва у Києві "криваву ялинку", повідомляє 5 канал.

Дерево прикрасили фотографіями усіх постраждалих учасників від розгону Євромайдану, що відбулося в ніч на 30 листопада.

Вручити свій подарунок активісти хотіли особисто секретарю РНБО, однак до них із будівлі ніхто не вийшов.

Також учасники акції вимагали притягнути до відповідальності Андрія Клюєва, оскільки саме його вважають замовником розгону мирної акції на Майдані Незалежності.

16:40. Екс-міністр внутрішніх справ, лідер руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко вважає, що в Україні поки немає політичної сили, яка стане виразником інтересів Євромайдана, але вона там народжується, повідомили в прес-службі Луценка.

За його словами, "на Євромайдані народився запит не тільки на нову Україну, а й на нову політичну силу, яка буде втілювати цей запит на нову систему влади в країні. Політики, громадські активісти, учасники Євромайдана повинні запропонувати альтернативу нинішньому авторитарному феодалізму".

Як сказав Луценко, Євромайдан породив нових керівників студентських комітетів, блокпостів, громадських рухів і навіть молодих лідерів раніше маловідомих партій.

"Суспільство стало більш дорослим, більш прагматичним і більш цинічним. Політиків воно розглядає як інструмент. В Україні з'явився попит на європейські реформи. Якщо раніше про них говорили декоративно і іронічно, зокрема, як про"євроремонт" і "евроновації", то зараз виник попит на цінності, які зробили успішними наших західних сусідів від країн Прибалтики до Болгарії", - заявив Луценко.

На його думку, нинішні події - "це друга спроба буржуазної революції в Україні. Двигуном і Помаранчевої революції, і сьогоднішніх подій було і є невдоволення середнього класу авторитарно-феодальними порядками. Середній клас або той, хто мріє ним стати, хто відчуває себе вільним, об'єдналися з знедоленими масами, яких довели до злиднів соціальної дресури нинішнього режиму. Але ключем до змін, тими, хто вийшов перший, і тих, хто вночі 11 грудня прибіг на барикади, був середній клас".

14:50. Світовий конгрес українців і надалі буде переконувати уряди інших країн тиснути на владу України, заявив на брифінгу в Києві генеральний секретар СКУ Стефан Романів.

За його словами, закордонні українці будуть продовжувати переконувати уряди своїх країн вдатися до санкцій проти української влади, зокрема мова йде про заморожування майна українських високопосадовців, перевірці джерел надходжень коштів, за які було придбано це майно. Також закордонні українці закликатимуть свої уряди до візових санкцій до представників української влади, винних у зриві євроінтеграції та побитті мітингувальників.

"Ми будемо закликати свої уряди визнати їх персонами нон-ґрата", - сказав Романів.

Крім того, за його словами, спостерігачі від СКУ не визнають результатів довиборів народних депутатів у п'яти округах 15 грудня, оскільки вважають, що фальсифікацій на них були ще більше, ніж на виборах в 2012 році.

13.50. Депутат від "Батьківщини", комендант Євромайдану у столичному Будинку профспілок Степан Кубів натякає, що Майдан стоятиме, доки не будуть виконані вимоги мітингувальників. Про це він заявив у інтерв’ю "Українській правді", відповідаючи на запитання, доки мітингувальники будуть там перебувати.

"Ми продовжили офіційний дозвіл на оренду (Будинку профспілок) до 25 грудня. Є чітко поставлені вимоги Майдану, який знайшов підтримку європейських та світових демократичних країн", - сказав він.

На запитання, яка межа компромісу з боку опозиції, Кубів відповів ухильно: "Я хочу сказати про інше – всі дії мають бути легітимними. Не треба ставити вимог, які не можна виконати, бо це загонить в кут одних і других. Що більше нелегітимності, то менше поле компромісів".

13.40. Активісти принесли "криваву" новорічну ялинку під офіс компанії олігарха Ріната Ахметова СКМ у Києві. Про це повідомляє прес-служба "Демократичного Альянсу".

Її "прикрасили" фотографіями людей, які постраждали від протиправних дій "Беркута" і "тітушок". За словами активістів, Ахметов контролює більшість від Партії регіонів у парламенті. Саме ця більшість досі не відправила у відставку уряд Миколи Азарова, чиї рішення змусили сотні тисяч людей вийти на акції протесту.

13.15. Майдан ніхто не розганятиме, впевнений народний депутат від Партії регіонів, глава регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко, інформує "Сегодня".

На запитання, що після московських угод буде з Майданом, Макеєнко відповів: "Це питання краще ставити опозиції. Якщо хочуть, хай стоять. Нехай там будуть в Новий рік, свята. Навпаки, треба їм допомогти, організувати свято, щоб все було красиво".

13.00. Генеральну прокуратуру України (ГПУ) пікетують 1 тис. активістів Євромайдану. Кілька годин тому колона протестувальників рушила до офісу ГПУ, який розташований на вул. Різницькій. Мітингувальники на чолі з депутатами-опозиціонерами досі вимагають покарати винних у силовому розгоні Майдану 30 листопада, передає 5 канал.

Водночас протестувальники заявляють, що влада вдається до репресій як учасників київського Майдану, так і їхніх однодумців в регіонах. Присутні зазначили: поки що вони планують перебувати поблизу ГПУ, однак якщо на їхні вимоги не відреагують - вдадуться до потужнішої облоги.

12.50. Столична міліція порушила кримінальне провадження за фактом демонтажу в'їзних воріт у внутрішній двір Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це повідомили в прес-службі міліції Шевченківського району Києва. Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).

Раніше в ЗМІ з'явилася міліція про те, що невідомі демонтували і перенесли на барикади ворота, що ведуть у двір КМДА між мерією та Міненерговугілля з боку Хрещатика.

12.44. Посол ЄС в Україні Ян Томбінський зустрівся зі співачкою та активісткою Євромайдану Русланою. У відповідь на її відкритий лист до делегації ЄС, посол підкреслив, що ситуація в Україні має бути вирішена мирним шляхом. Пан Томбінський запевнив, що ЄС поважає та підтримує європейські прагнення українських громадян.

Але також важливо розуміти, що саме українська сторона має здійснити необхідні кроки на шляху до євроінтеграції. Посол Томбінський подякував Руслані за її відданість ідеї євроінтеграції та роботу, яку вона проводить на Майдані. Артистка також привітала посла та персонал делегації ЄС із зимовими святами.

11.49. Facebook. Брати Капранови: "По-нашому це звучить так: Шановний пане Путіне! Я, громадянин України, грошей у вас не позичав, тому я і моя родина повертати їх вам не будемо. З приводу виплат просимо звертатися особисто до громадянина Януковича. Перепост означає підпис".

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження" країни.

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і встановили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Того ж дня головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут", заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Було знищено блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1116 | Додав: adminA | Теги: Ахметову подарували криваву ялинку, обличчя постраждалим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ