Вт, 2024-04-23, 13:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 10 » Американці вбили мирних афганців і залишили собі їхні кістки як трофеї
14:40
Американці вбили мирних афганців і залишили собі їхні кістки як трофеї
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Група американських солдатів убивала мирних афганців, розчленовувала їхні тіла, залишала кістки і зуби як трофеї, а також вживала наркотики і приховувала свої злочинні дії, загрожуючи іншим. Про це свідчать документи, оприлюднені військовими, передає Бі-Бі-Сі.

Папери армії США свідчать, що п'ятеро солдатів скоїли декілька вбивств у січні, лютому і травні цього року. Ще семи військовослужбовцям висунуто звинувачення у змові з метою приховання злочинів товаришів по службі.

Адвокати деяких підозрюваних заперечують звинувачення у вбивстві і злочинній змові, проте повномасштабний процес у справі ще не почався. Представник Пентагону майор Кетлін Тернер повідомила, що кримінальна справа перебуває у первинній фазі розслідування і що військові прокурори ще не ухвалили рішення про те, чи продовжувати процес.

Офіційний представник Пентагону Джоф Маррелл, проте, сказав, що навіть якщо звинувачення не будуть доведені, вони встигли зашкодити іміджу американської армії. "Я не вважаю, що якісь підозри щодо декількох людей є мірилом поглядів або ж поведінки усіх військових США", - сказав Джоф. При цьому, за словами представника Пентагону, звинувачення висунені серйозні, і перш ніж робити висновки, варто дочекатися остаточних результатів розслідування.

Всі підозрювані солдати служили у 5-й армійській бригаді БМП "Страйкер", дислокованій в Афганістані з минулого року, яка брала участь у важких боях у провінції Кандагар.

З документів, оприлюднених військовим відомством, випливає, що старший сержант Калвін Гіббс, капрал Джеремі Морлок, рядовий першого класу Ендрю Холмс, фахівець Майкл Уегнон і фахівець Адам Уїнфілд звинувачуються у вбивстві трьох мирних афганців, яких вони закидали гранатами, а потім розстріляли.

Інших солдатів звинувачують у розчленовуванні тіл афганців і у фотографуванні цього процесу або зберіганні знімків жертв. Також їх підозрюють у побитті інших людей з метою перешкодити їхньому спілкуванню зі слідчими.

Зокрема, сержанта Гіббса звинувачують в тому, що він зберігав пальці, кістки ніг і зуби афганців. Фахівець Майкл Гейгон, імовірно, залишив собі череп, а фахівець Корі Мур розчленовував тіла. Інші, згідно з документами звинувачення, зберігали фотографії тіл. Слідство також звинувачує старшого сержанта Роберта Стівенса в брехні з приводу смертей афганців: він говорив слідчим, що вбиті становили загрозу для американців.

Крістофер Уїнгфілд, батько одного з солдатів, що служили в Афганістані, стверджує, що десятки разів намагався передати в Держдепартамент і Пентагон повідомлення від свого сина. Він каже, що його син Адам повідомляв, що солдати його частини вбили мирного афганця і мають намір і далі вбивати. Адам Уїнгфілд, який зараз перебуває серед обвинувачених у вбивствах, нібито повідомляв батька, що йому погрожують, примушуючи мовчати про те, що коїться.

З моменту перших повідомлень, які намагався передати батько Адама, і до моменту, коли підозрюваних у вбивствах заарештували, було вбито ще двох людей. Представник армії США на афганській базі, де служили обвинувачені, відмовився підтвердити або спростувати той факт, що про злочини солдатів надходили попередження.

Перше повідомлення Крістофер Уїнфілд і його дружина Емма отримали від свого 22-річного сина в день першого вбивства, 15 січня. "Я не знаю, що мені робити після того, що сталося, але я точно маю мовчати", - написав Адам Уїнфілд у повідомленні, яке відправив батькам через соціальну мережу Facebook.

Копії повідомлень, а також записи телефонних дзвінків від сина з попередженнями Уїнфілда надали журналістам. Проте представник Пентагону Джоф Моррелл сказав, що нічого не знає про попередження від батька. "Бентежить, коли чуєш, що попередження мали місце, - додав він. - Якщо хтось намагається повідомити, попередити нас, намагається вирішити проблему заздалегідь, ми повинні звертати на це увагу, враховувати попередження".

П'ятьох військовослужбовців заарештували в червні; ще семи особам звинувачення висунули в серпні.

Військові прокурори стверджують також, що старший сержант Гіббс показував свої "трофеї" іншим солдатам і погрожував, що вб'є їх, якщо ті розповідатимуть про те, що офіцери підрозділу вживають наркотики. Звинувачення у вживанні наркотиків висунуто ще декільком військовослужбовцям.

Також слідство вивчає інформацію про те, що офіцери били молодших за званням, які збиралися повідомити командування про вживання наркотиків у частині.

Тим часом адвокат сержанта Гіббса Філіпп Стекхаус сказав, що, за словами його клієнта, вогонь по мирних жителях було відкрито "в рамках бойових дій" і що жодної змови з метою вбивства афганців не було.

Звинувачення проти солдатів багато в чому обґрунтовані свідченнями капрала Морлока. Проте його адвокат в інтерв'ю газеті Seattle Times заявляє, що його клієнт зробив заяви під примусом, перебуваючи під дією прописаних йому ліків. Капралові Морлоку 22 роки, і він, згідно з повідомленням агентства Ассошіейтед Прес, придумував "сценарії" вбивств мирних афганців. Зі слів Морлока, які наводяться в документах слідства, планував напади сержант Гіббс.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1031 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ