Сб, 2024-04-20, 15:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 4 » Американська криза в розпалі: зарплату скоротили навіть Обамі
11:24
Американська криза в розпалі: зарплату скоротили навіть Обамі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент США Барак Обама вирішив зменшити собі заробітну плату, щоб зекономити бюджетні кошти, оскільки в країні запроваджується автоматичне скорочення витрат. Президент зобов'язався повертати в Міністерство фінансів близько п'яти відсотків від кожної належної йому місячної платні, повідомив представник Білого дому, пише NEWSru.com з посиланням на ЗМІ.

Заробітна плата президента США становить 400 тисяч доларів на рік. Це означає, що Обама щомісяця буде добровільно віддавати в державну скарбницю близько 1,7 тисячі доларів.

Зарплата президента встановлюється законом, і, по ідеї, не може бути змінена.

Білий дім і республіканська опозиція не змогли до 1 березня погодити бюджет на нинішній фінансовий рік, у результаті чого в країні було оголошено секвестр - примусове скорочення держвитрат на суму 85 млрд доларів.

На думку експертів, Сполученим Штатам доведеться прожити в умовах тотальної економії коштів принаймні до кінця 2013 фінансового року, який завершиться 30 вересня.

Зараз уряд США продовжує уточнювати плани часткового згортання роботи міністерств і відомств. Як очікується, протягом цього року в неоплачувані відпустки можуть відправити тисячі держслужбовців, решті буде зменшено зарплатню.

Нагадаємо, загальний фінансовий статок сім'ї Обами, який вона сама оцінила в травні минулого року, - від 2,6 млн до 8,3 млн доларів.

Істотну частину доходів нинішній президент отримав від продажу написаних ним ще до приходу в Білий дім книжок "Мрії мого батька", "Сміливість надії", "Про тебе співаю: послання моїм дочкам". Вони принесли йому від 250 тисяч до 2,1 млн доларів.

Вартість належного "першому подружжю" Америки будинку в Чикаго оцінюється на суму від 500 тисяч до 1 млн доларів.

Значну частину грошових надходжень Обама вкладав у держоблігації міністерства фінансів США. Вони оцінюються в суму від 1 до 5 млн доларів. Крім того, у подружжя є поточні та ощадні рахунки в банку JP Morgan Chase на суму від 500 тисяч до 1 млн доларів.

Згідно опублікованій у квітні 2012 року податковій декларації, Барак Обама і його дружина Мішель заробили в 2011 році 789 млн 674 долари. Приблизно половина обсягу доходів "першої родини" Америки дала зарплата глави вашингтонської адміністрації. Другу ж половину становили гонорари Барака Обами, отримані в результаті продажу написаних ним книжок.

Податків із заробленої суми Барак і Мішель Обама сплатили 162 тис 74 долари. Ставка федерального прибуткового податку для американського лідера дорівнює 20,5%.

Приблизно 22% обсягу отриманих у 2011 році коштів - 172 тисячі 130 доларів - Барак і Мішель Обама передали 39 різним благодійним організаціям. Найбільшим пожертвуванням стали 117 тис 130 доларів, які отримав фонд Fisher House, який надає спеціалізовану медичну допомогу американським військовослужбовцям і членам їхніх родин.

У 2010 році фінансовий стан "першої пари" Америки оцінювався в суму від 1,8 млн до 12 млн доларів.

Раніше редакція американського журналу Time визнала президента США Барака Обаму "Людиною року". Також авторитетне видання Forbes оприлюднило рейтинг найвпливовіших людей світу. Чільну позицію в списку зберіг президент США Обама. Як зазначили експерти журналу, такий успіх "дає йому можливість у найближчі 4 роки далі втілювати в життя свої політичні задуми".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: зарплата Обами, Американська криза, розпал
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ