Пт, 2024-04-19, 08:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 5 » Американські конгресмени не пускають Росію до СОТ
22:16
Американські конгресмени не пускають Росію до СОТ
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Чергова несподівана перешкода з'явилась у Росії на її 18-річному шляху в члени Світової організації торгівлі (СОТ). На цей раз проти виступила група американських конгресменів від двох правлячих партій.

Вони зажадали від президента Барака Обами спершу зобов'язати Росію приєднатися до Угоди по інформаційних технологіях - без цього інтереси США ущемлені. Угода передбачає зниження до нуля всіх мит на високотехнологічні продукти - таке зобов'язання Росія давала і в рамках інших угод по СОТ, але, як наполягають конгресмени, вони недостатньо вичерпні. За даними ЗМІ, є і усна домовленість про приєднання до угоди, але конгресмени хочуть письмових зобов'язань, передає РИА "Новости".

"Участь Росії (в Угоді) має найважливіше значення для того, щоб високотехнологічна продукція США була конкурентоспроможною і гарантовано не обкладалася митними тарифами на зростаючому російському ринку. Якщо цього не буде, то американські компанії, що здійснюють експорт, а також фірми, що займаються бізнесом у Росії та використовують американську технологічну продукцію, зіткнуться з серйозними труднощами", - йдеться у листі конгресменів.

Крім конгресменів, голови низки найбільших технологічних компаній США також звернулися до президента США з листом, в якому закликали адміністрацію визнати, що "дані Росією в рамках вступу до СОТ зобов'язання знизити до нуля митні тарифи не настільки всеосяжні, як зобов'язання, що передбачаються Угодою по інформаційні технології".

Угода поз інформаційних технологіях була прийнята на Першій конференції міністрів країн-членів СОТ у Сінгапурі в 1996 році. Вона встановило принципи міжнародної торгівлі інформаційними технологіями. Угода передбачала поступове зниження митних тарифів на товари інформаційної технології та їх усунення з 1 січня 2000 року.

Росія сподівається стати членом СОТ вже в майбутній четвер, 10 листопада. Останнім бар'єром була Грузія, але Росії вдалося домовитися по делікатному питанню моніторингу вантажів на кордоні Абхазії і Південної Осетії. Передбачається, що його буде здійснювати Швейцарія, яка виступила посередником на переговорах.

Формальне засідання робочої групи з приєднання РФ до СОТ має відбутися 10-11 листопада, і якщо робоча група схвалить документи про російське приєднання, то потім вони будуть розглянуті на міністерській конференції 153 членів СОТ, запланованій на 15-17 грудня.

Україна може заблокувати вступ Росії до СОТ через газ

Київ пригрозив відкликати дану ним в 2008 році згоду на вступ Росії до Світової організації торгівлі (СОТ), якщо ціни на поставки російського газу в Україну не будуть істотно знижені. Про це повідомляє Finance, з посиланням на агентство DAPD.

Про те, що Україна використовує свій голос у СОТ на переговорах з Росією про ціну газових поставок, заявив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

"Ми це питання розглядаємо. І ви знаєте, що такий важіль ми застосовуємо в переговорному процесі з Росією щодо зміни умов контракту поставок газу в Україну", - зазначає Клюєв.

Незадовго до цього Клюєв повідомив, що зараз "готується новий контракт або зміни до чинного контракту" про газові постачання і що в ньому "ціна на газ буде набагато нижчою, ніж та, яка діє на цей час".

Грузія підпише договір про вступ Росії до СОТ наступного тижня

Угода між Грузією і Росією з питань вступу РФ у світову організацію (СОТ) Торгівлі "офіційно буде підписана наступного тижня". Про це в суботу, 5 листопада, заявив керівник грузинської делегації на двосторонніх переговорах, заступник міністра закордонних справ Сергі Капанадзе, що знаходиться зараз у Женеві, передає ИТАР-ТАСС.

"Переговори між Грузією і Росією практично завершені, обидві сторони погодилися із запропонованим Швейцарією компромісним варіантом документу, і ніяких змін у нього внесено не було, - повідомив він в інтерв'ю Громадському телебаченню Грузії. - Наступного тижня угода буде офіційно підписана і почне діяти з дня вступу Росії в СОТ".

"Сьогодні впродовж дня текст угоди буде парафований учасниками переговорів, що означає, що текст документу мінятися більше не буде" - додав С. Капанадзе.

Він також повідомив що наступного тижня швейцарська сторона "обере приватну компанію і визначить для неї мандат, відповідно до якого ця компанія стане здійснювати моніторинг торгових коридорів між Грузією і Росією". "Це більше технічне питання оскільки основні елементи мандату вже закладені в текст угоди, і, відповідно, нічого не повинно змінитися", - сказав дипломат.

Моніторинг торгових коридорів між Грузією і Росією здійснюватиметься під егідою Швейцарії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 949 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ