Пт, 2024-04-26, 19:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 22 » АМКУ оштрафував АЗС WOG, Shell і "Окко" на 150 млн грн і дав два тижні на зниження цін на бензин
16:33
АМКУ оштрафував АЗС WOG, Shell і "Окко" на 150 млн грн і дав два тижні на зниження цін на бензин
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав на мережі автозаправних станцій (АЗС) "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукт" ("Галнафтогаз") штраф у розмірі 1% виручки, повідомило поінформоване джерело, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, штраф для АЗС WOG становив близько 93 млн грн, "ОККО" - майже 32 млн грн і Shell - близько 25 млн грн.

- Shell вважає, що АМКУ оштрафував компанію безпідставно

Джерело зазначило, що окрім цих фінансових санкцій, загальна сума яких становить близько 150 млн грн, АМКУ зажадав припинити антиконкурентні дії і дав компаніям два тижні на зниження цін.

У прес-службі АМКУ повідомили, що поки не готові підтвердити чи спростувати ці дані, оскільки ще не отримали остаточної інформації про рішення комітету щодо мереж АЗС.

Як повідомлялося, АМКУ 4 січня цього року порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин в грудні-січні щодо ПІІ "Лукойл-Україна", ТОВ "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукт" ("Галнафтогаз") і СП ТОВ "Кершер" (ТНК ВР Холдинг). Рішення щодо цього неодноразово відкладалося, проте голова комітету Василь Цушко анонсував його на 22 березня і заявив, що штрафи становитимуть "десятки мільйонів гривень".

Прем'єр-міністр Микола Азаров звузив коло звинувачених в ознаках картельної змови з п'яти до трьох мереж, вилучивши з нього мережі "Лукойл" і "ТНК", і зажадав, "щоб санкції до тих, хто намагається нажитися на громадянах, були максимальними і невідворотними".

Мережі компаній "Лукойл-Україна" і "ТНК ВР", що мають свої НПЗ в Україні, останнім часом пішли назустріч проханням влади і втримують ціни в рамках рекомендованого цінового коридору. Зокрема, в даний час ціна на бензин А-95 на мережах "Лукойл" і "ТНК" становить 9,49-9,5 грн/л при верхній межі коридору 9,5 грн/л, тоді як три оштрафовані мережі встановили ціну на рівні близько 9,85 грн/л.

16 березня Антимонопольний комітет України (АМКУ) переніс ухвалення рішення щодо притягнення до відповідальності основних учасників ринків пального на пізніший термін і ухвалить його на одному з найближчих засідань. Про це повідомив державний уповноважений АМКУ Микола Бараш.

"Внаслідок того, що ми маємо додаткову інформацію, комітет постановив ухвалити остаточне рішення на найближчому засіданні, можливо, це буде наступного понеділка", - зазначив Бараш.

За попередніми даними АМКУ, максимальний розмір штрафів для учасників ринку світлих нафтопродуктів може становити до 10% прибутку (за інформацією за 9 міс. 2010 р.): для ПП "Окко-Нафтопродукт" - приблизно 322 млн грн, ТОВ "Континент Нафто Трейд" - 925 млн грн, ТОВ "Альянс Холдинг" - 254 млн грн, "Лукойл-Україна" - 557 млн грн.

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко днями припустив, що загальна сума штрафів може досягти 1 млрд грн.

На думку учасників ринку, мережі компаній "Лукойл-Україна" і "ТНК ВР", що мають свої НПЗ в Україні, можуть уникнути штрафів, оскільки активніше співпрацюють з владою і підтримують її ініціативи з обмеження імпорту нафтопродуктів в країну.

Як відомо, в Україні встановлено граничні ціни на бензин марки А-95 на рівні 9 гривень 50 копійок, для дизельного палива – на рівні 9 гривень.

Повідомлялося, уряд розглядає можливість закриття окремих заправок в разі необґрунтованого підвищення ними цін на бензин. Про це заявив прем'єр Микола Азаров, коментуючи наміри уряду розробити механізми задля запобігання спекуляціям на ринку нафтопродуктів.

За його словами, влада "поки що усно попереджає" окремих нафтотрейдерів, які, на думку влади, порушують антимонопольне законодавство у цій сфері.

Shell вважає, що АМКУ оштрафував компанію безпідставно

Компанія Shell вважає, що штраф у розмірі 25 млн грн, накладений Антимонопольним комітетом України (АМКУ) на компанію, не має достатніх юридичних і економічних підстав, повідомила прес-секретар компанії Анна Думанська.

"Сьогодні на засіданні АМКУ, в якому брали участь представники нашої компанії, було озвучено, що комітет оштрафував Shell на 25 млн грн. Поки ми не отримали офіційних документів комітету з цим рішенням. За попередніми оцінками, компанія вважає, що рішення не має достатніх юридичних і економічних підстав", - підкреслила вона.

За словами Думанської, Shell ухвалить рішення про доцільність оскарження штрафу АМКУ після отримання офіційних документів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1040 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ