Пт, 2024-04-26, 05:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 18 » Анархісти готують в Чикаго масовий "теплий прийом" саміту НАТО
15:04
Анархісти готують в Чикаго масовий "теплий прийом" саміту НАТО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Перед майбутнім самітом НАТО Чикаго окупували натовпи демонстрантів. До міста приїхали сотні учасників руху "Окупуй" (Occupy), анархісти, антиглобалісти, екологічні активісти, члени різних організацій проти війни та бідності. Найближчоъ доби очікується прибуття автобусів з мітингувальниками з Лос-Анджелеса, Вашингтона, Портленда та інших великих міст Штатів, передає "Дело".

У місті вже пройшли кілька мирних акцій. Так, у четвер, 17 травня, група молоді роздяглася та обмазалася нафтою на знак протесту проти проекту будівництва нафтогону та видобутку нафти в канадській провінції Альберта.

Цікаво, що деякі керівники компаній навіть наказали своїм підлеглим змінити ділові костюми на повсякденний одяг, щоб, ідучи по вулиці, вони не викликали гнів з боку демонстрантів.

Основні протести в Чикаго розпочнуться в суботу, 19 травня, а наймасовіша хода запланована на неділю – саме 20 травня відкриється саміт Альянсу.

Крім учасників "Occupy" в Чикаго прямують представники інших всіляких організацій. Свою акцію протесту готують члени Коаліції проти НАТО, "великої вісімки", а також війни і бідності.

Місцева поліція вже готується до масштабних сутичок. Протестувальники також організували спеціальні курси з підготовки до "неагресивних прямих дій", які допоможуть їм здолати поліцію.

"Замість того щоб фінансувати загибель і руйнування по інший бік земної кулі, гроші американських платників податків повинні підтримувати проекти у себе вдома. Ми будемо чинити опір НАТО, яка є організацією, вигідною лише 1 відсотку населення США. У Чикаго ми їм покажемо, що таке справжня демократія!" - заявила член руху "Окупуй Чикаго" Джеккі Спердбері.

Саміт НАТО, в якому візьмуть участь понад 60 світових лідерів, в тому числі і президент України Віктор Янукович, відбудеться 20-21 травня в Чикаго. На ньому мають бути обговорені найважливіші стратегічні питання розвитку та подальшого існування НАТО.

Напередодні саміту НАТО в Чикаго західні видання аналізують завдання і проблеми, які стоять перед Альянсом. Запропонована генсеком концепція "розумного захисту" не вирішить всіх військових і економічних проблем Альянсу. Викликає питання і намічене обговорення ситуації в Афганістані та подальшої стратегії НАТО в регіоні.

Раніше пацифісти вже атакували штаб-квартиру НАТО в Брюсселі. "Ми хочемо послати лідерам країн НАТО, які зберуться на саміт Альянсу 20-21 травня в Чикаго, наступний сигнал: "Ми не хочемо протиракетної оборони (для Європи), ми не хочемо солдат НАТО в Лівії або Афганістані, і ми не хочемо небезпечної, марної і незаконної ядерної зброї", - сказав представник організаторів акції.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: admin | Теги: анархісти, саміт НАТО, Чикаго
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ