Пт, 2024-04-19, 18:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 24 » АНТК ім. Антонова розпочав розробку нового транспортного літака Ан-178
20:19
АНТК ім. Антонова розпочав розробку нового транспортного літака Ан-178
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


В Україні з'явиться новий літак - АНТК ім. Антонова взявся до проектування транспортного Ан-178. Він стане модифікацією популярного Ан-158 і має замінити парк Ан-26 і Ан-32, які активно використовують ВПС Росії, країн Близького Сходу і Африки. Але для запуску проекту вартістю близько 150 млн дол немає коштів, і не виключено, що його фінансуватиме Росія, зазначають учасники проекту, пише "КоммерсантЪ-Украина".
Авіаційний науково-технічний комплекс ім. Антонова (АНТК) почав розробку нового транспортного літака - Ан-178, повідомили вчора, 23 лютого, в АНТК. Мова йде про транспортну модифікацію Ан-158, уточнив президент компанії "Мотор Cіч" В'ячеслав Богуслаєв, чиє підприємство проектуватиме і вироблятиме двигун для цього літака.

"До проекту Ан-158 будуть внесені стандартні для вантажної версії зміни. Наприклад, розширений фюзеляж", - каже він. Вантажопідйомність нового літака становитиме 15-20 т. На підготовку проекту, виробництво дослідного зразка і його випробування піде близько двох років, очікує Богуслаєв.

Літак має замінити зношені машини попередніх модифікацій "Ан". "Вже зараз починають списувати вантажні літаки "Антонова" - Ан-26 і Ан-32. За два роки цей процес сягне піку, і на зміну застарілим моделям ми запропонуємо Ан-178", - каже керівник "Мотор Січ".

Основними ринками збуту нового літака стане Росія, країни Близького Сходу і Африки, вважає аналітик компанії "Інфомост" В'ячеслав Коновалов. "Ми могли б претендувати також на ринки країн Євросоюзу, зокрема на замовлення для НАТО. Але в АНТК немає необхідних європейських ліцензій, і попередні спроби їх отримати не мали успіху", - зазначає він. На думку Коновалова, в Росії в Ан-178 буде зацікавлене Міноборони, яке раніше оголосило про програму заміни військово-транспортних літаків, а також авіакомпанії, які працюють в Сибіру і на Крайній Півночі.

За оцінками директора Центру економічного і політичного аналізу Олександра Кави, обсяг виробництва нового літака міг би становити 70-75 штук на рік: 60 в Росії і 10-15 в Україні. Зараз Ан-148 виробляється на потужностях Воронезького акціонерного літакобудівного товариства, а також на київському авіазаводі "Авіант". Спільний ринок збуту Ан-178 він оцінює в 700-800 машин протягом 10-12 років.

"З урахуванням передбачуваної ціни літаків в 20-25 млн дол спільний ринок збуту становитиме від 14 млрд дол до 20 млрд дол", - говорить Кава. Найближчі конкуренти майбутнього українського літака - Loockheed Hercules C-130 і Casa C295, за оцінками експерта, на 30-40% дорожчі за український аналог. "Хоча, безумовно, немає гарантії, що на світовому ринку найближчим часом не з'явиться щось ще", - додає Кава.

Втім, проблемою майбутнього проекту може стати відсутність фінансування, зазначає Богуслаєв. "На те, щоб запустити Ан-178, потрібно близько 150 млн дол. Такі кошти в нашому бюджеті не передбачені, і знайти їх в Україні через фінансову кризу найближчим часом неможливо", - упевнений Богуслаєв. Він не виключає, що гроші надасть російська "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК).

Вчора отримати коментар в ОАК не вдалося. Втім, досі спільне українсько-російське виробництво літаків в Росії оцінювалося високо. На авіасалоні МАКС-2009, що пройшов минулого року, російські авіаперевізники підписали угоду на закупівлю близько 60 машин Ан-148. А керівництво компанії "Сухий" визнало, що, попри інвестиції майже 2 млрд дол, серійне виробництво літака-конкурента SSJ 100, яке мало б розпочатися всередині 2009 року, так і не почалося.

"У цих умовах є всі шанси домовитися про фінансування Ан-178 з боку Росії. Тим більше що проект може окупитися вже за два роки після початку серійного виробництва літака", - говорить Кава.

Як стало відомо, Україна в березні почне реалізацію контракту з модернізації військово-транспортних літаків для ВПС Індії. За повідомленням у понеділок, 22 лютого, достовірного джерела в галузі, перший індійський Ан-32 очікується в першій декаді березня. На потужностях Авіаційного науково-технічного комплексу (АНТК) ім. Антонова буде проведено дослідну модернізацію літака. Після приймання робіт індійською стороною серійна модернізація буде розгорнена на потужностях "410-го заводу цивільної авіації" (обидва – в Києві).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1270 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ