Чт, 2024-03-28, 11:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 10 » "Аріану" звільнили. Викуп заплачено
18:13
"Аріану" звільнили. Викуп заплачено
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українських моряків судна "Аріана" звільнено з піратського полону. Про це в інтерв`ю журналістам повідомив президент України Віктор Ющенко, передає прес-служба президента.

"Я хотів би повідомити, що після надзвичайно складної, кропіткої роботи, після складних і напружених переговорів в даний момент фактично відбувається звільнення 24 українських моряків з корабля "Аріана", який був захоплений піратами 2 травня поточного року", - наголосив президент.

А згодом українське телебачення повідомило, що всіх їх вже звільнено.

Президент зауважив, що переговори проходили дуже складно: "По суті, тема визволення дуже часто заходила в глухий кут". Ющенко підкреслив, що питання звільнення моряків постійно перебувало на його контролі.


Так, він свого часу давав доручення Службі зовнішньої розвідки розробити спільно зі своїми міжнародними партнерами ряд сценаріїв щодо забезпечення визволення українських моряків.

"Зараз я можу сказати, що ми є свідками завершення цієї операції - українські моряки звільнені", - підкреслив президент.

Він привітав моряків та їх родини зі звільненням з піратського полону. Ющенко також повідомив, що дав ряд доручень щодо забезпечення їх повернення на Батьківщину. Зокрема, доручення про доставку моряків до найближчого порту, надання медичної, правової та консульської допомоги.

"Найближчим часом українським літаком вони будуть доставлені до України", - зауважив глава держави.

"Вітаю націю, вітаю родини з успішним завершенням операції по визволенню наших моряків", - сказав президент.

Також повыдомляється, що стан здоров’я звільнених з піратського полону українських моріків судна "Аріана" задовільний. Про це повідомив голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж на брифінгу в Секретаріаті президента.

Маломуж розповів, що після одержання коштів пірати покинули судно. Воно відразу було взято під охорону португальським фрегатом зі складу коаліційних сил НАТО, що беруть участь в антипіратській операції під кодовою назвою "Океанський щит".

Як зазначив Маломуж, на завершальному етапі переговорів завдяки можливостям Служби зовнішньої розвідки України, яка у взаємодії з партнерськими спецслужбами надавала судновласнику сприяння у вирішенні широкого кола питань, узгоджену суму викупу було доставлено до судна повітряним шляхом.

Наразі розпочалися регламентні роботи щодо відновлення життєдіяльності судна, забезпечення його пальним, питною водою, продуктами харчування, медикаментами. У даний момент Службою зовнішньої розвідки України спільно з МЗС України, представниками судновласника, штаб-квартири коаліційних сил НАТО і партнерських спецслужб відпрацьовані деталі операції із забезпечення прибуття судна у найближчий порт, надання невідкладної медичної допомоги морякам та їх повернення на Батьківщину.

Глава компанії-оператора Alloceans Shipping Спірос Мінас також підтвердив в четвер, що його компанія виплатила піратам викуп за судно Ariana з українським екіпажем.

"Ми заплатили викуп і з години на годину чекаємо, що пірати залишать судно", - сказав Мінас. Раніше один з піратів сказав, що на палубі сів вертоліт з сумою в 2,6 млн дол.

"Ми прийняли 2,6 млн дол за звільнення грецького судна, - повідомив пірат телефоном. - Ми зараз поділимо гроші і висадимося другої половини дня".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1316 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ