Пт, 2024-04-19, 10:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 19 » Археологи виявили кладовище прибульців. ВІДЕО
21:43
Археологи виявили кладовище прибульців. ВІДЕО
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Мексиканські археологи виявили цікаве поховання недалеко від села Онавас в штаті Сонора, на заході країни. У могильнику, якому, за попередніми оцінками, близько тисячі років, знаходилися останки 25 чоловік. Близько половини з них мають сильно деформовані черепи і більше схожі не на людей, а на головних персонажів фільму "Чужий" або інопланетян. Також у багатьох скелетів виявилися пошкоджені зуби, пише Daily Mail.

Науковці відзначають, що ніколи не бачили нічого подібного ні в цих місцях, ні в інших регіонах, де в давнину проживали мезоамериканські народи. "Деформація черепа в мезоамериканських культурі, судячи з усього, використовувалася, щоб відрізнити представників однієї соціальної групи від іншої і в ритуальних цілях", - припускає директор науково-дослідного проекту Христина Гарсія Морено.

Що стосується пошкоджень зубів, вони, відповідно до теорії, були зроблені за життя покійних, коли ті були ще підлітками. "Стоматологічне пошкодження розглядалося як обряд посвячення в підлітковому віці", - пояснила Морено. Археолог додала, що ще в одного з похованих на рівні живота кістки були деформовані на зразок панцира черепахи. Цьому пояснення поки немає.

На деяких кістяках були прикраси - браслети, сережки та намиста з раковин Каліфорнійської затоки, а один скелет був накритий в районі черевної порожнини черепашачим панциром. Науковці відзначають, що це не були поховальні підношення.

При цьому дослідникам важко сказати, чому одні скелети були з прикрасами, а інші ні, і не можуть судити про соціальний статус похованих, оскільки всі вони, схоже, були поховані однаково. Є й ще одна дивина: з 25 знайдених скелетів тільки один - жіночий. Цьому теж поки немає пояснень.

Всього з виявлених останків 17 належали дітям і підліткам віком від 5 місяців до 16 років і тільки 8 скелетів - дорослим. Це зайве підтвердження згубної практики черепної деформації - судячи з усього, голови дітей здавлювали занадто сильно. У всякому разі, ніяких слідів смертельних хвороб в останках не виявлено.

Археолог розповіла, що подібні могильники раніше не знаходили не тільки в Мексиці, але і на південному заході США. За словами Морено, згідно з історичними джерелами, місце, де виявили поховання, повинно було належати індіанцям з племені пімас.

В жовтні 2011 року британці, які знімали в нетрях Амазонії місцеве населення, переглядаючи кадри, виявили, що їм вдалося сфотографувати істоту гуманоїдного типу, дуже схожого на класичного інопланетянина. За словами колишнього співробітника NASA та поважного уфолога Майкла Коена, запис, який передали йому автори зйомки, справжній. І на ньому дійсно інопланетянин.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1148 | Додав: admin | Теги: археологи, кладовище прибульців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ