Пт, 2024-03-29, 04:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 19 » Асад ладен застосувати хімзброю. Його родичі тікають із Сирії
14:59
Асад ладен застосувати хімзброю. Його родичі тікають із Сирії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Генерал-дезертир, який відповідав в Сирії за хімзброю, розповів про плани Башара Асада: в критичній ситуації - цей вид озброєння буде застосований проти Сирійської визвольної армії, що не виключає масової загибелі мирних громадян. Крім того, правлячий режим поставляє зброю масового знищення терористам "Хізбаллах", які планують використовувати його проти Ізраїлю.

Визнання генерала Аднана Сіллах публікує The Times. В інтерв'ю Сіллах розповів, що Башару Асаду і його генералам застосування хімзброї здається менш небезпечним, ніж перемога опозиційних сил, відзначає NEWS.co.il.

Аднан Сіллах втік із Сирії три місяці тому: вже тоді влада усвідомлювала, що наближається момент застосування зброї масового ураження. "Ми серйозно обговорювали використання хімзброї, включаючи те, як ми його застосуємо і на яких територіях", - цитує генерала The Telegraph.

Інтерв'ю генерала підтвердило побоювання світової спільноти: напередодні стало відомо, що сирійська армія провела випробування хімзброї під наглядом Ірану.

У серпні, президент США Барак Обама попереджав Дамаск, що застосування хімічної зброї може стати тією "червоною рискою", після якої США можуть переглянути свою позицію і втрутитися в конфлікт.

За словами Барака Обами, він "досі не віддавав розпорядження про військове втручання".

При цьому американський президент підкреслив, що "якщо ми станемо свідками переміщення хімічної зброї або його застосування, наслідки цього будуть колосальними".

Загони британського спецназу закинуті на територію Сирії для встановлення точного місця розташування складів хімічної і біологічної зброї та їх можливої ліквідації.

За наявними даними, загальна чисельність чинного в Сирії британського спецназу складає більше 200 військовослужбовців. У повідомленнях йдеться, що разом з ними на території Сирії також розташовуються підрозділи американського і французького спецназу.

Терористи "Хізбаллах" отримують від Сирії хімзброю для боротьби з Ізраїлем

Колишній сирійський воєначальник у своєму викривальному інтерв'ю викрив у брехні лідера угрупування "Хізбаллах" Хасан Насралла. "Передбачалося розмістити боєголовки з хімічною зброєю на ракети і переправити їх терористам" Хізбаллах ". Для використання проти Ізраїлю, зрозуміло", - стверджує Сіллах. Раніше Хасан Насралла заявляв, що терористи не мають у своєму розпорядженні атомної і хімзброї на відміну від Ізраїлю. "Сила" Хізбаллах "полягає в тому, що ми не потребуємо подібних озброєнь", - пояснював він.

На думку Сіллах, ситуація з поставками хімзброї "Хізбаллах" навряд чи змінилася з моменту його втечі. "Якщо почнеться війна між" Хізбаллах "і Ізраїлем, це тільки на руку Сирії", - вважає генерал.

Про те, що у Сирії є хімзброя, втікачі офіцери повідомляли і раніше. Але цінність визнань Сіллах у тому, що він відповідав за зберігання хімічної зброї в Сирії.

З Сирії продовжують тікати - на цей раз сестра Асада

Сестра Башара Асада Бушра виїхала в Об'єднані Арабські Емірати разом з дітьми, повідомляє телеканал "Аль-Арабія".

Родичка сирійського президента, чий чоловік Асеф Шаукат, який займав пост заступника глави генштабу, загинув під час теракту, покинула батьківщину заради порятунку життя членів своєї родини. Про її втечу стало відомо після того, як вона почала влаштовувати дітей в одну з шкіл в Дубаї.

Джерело телеканалу стверджує, що втеча Бушрі пов'язана з "квазі-переворотом" у впливовому релігійному співтоваристві алавитів. Мовляв, колишні прихильники Асада злякалися, що їх притягнуть до відповідальності за військові злочини, і змовилися з опозиційними військами, щоб повалити правлячий режим.

Тому Бушрі і поїхала - вона нібито злякалася, що алавіти, які брали участь у розправі над мирними жителями за наказом її чоловіка, можуть загрожувати її життю та життю її дітей.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: родичі тікають, асад, хімзброю, Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ