Сб, 2024-04-20, 03:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Квітень » 3 » Аудиторами, Рахунковою палатою та громадськими діячами Порошенко ініціює перевірку "Укроборонпрому"
08:17
Аудиторами, Рахунковою палатою та громадськими діячами Порошенко ініціює перевірку "Укроборонпрому"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Порошенко ініціює перевірку "Укроборонпрому" аудиторами, Рахунковою палатою та громадськими діячами

Президент України Петро Порошенко повідомив, що на підставі рекомендацій заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергія Кривоноса звернеться до уряду про негайне фінансування міжнародного аудиту державного концерну "Укроборонпром", і що таке рішення має бути ухвалено вже в квітні.

Як повідомляється на офіційному сайті глави Української держави у вівторок, П.Порошенко прийняв доповідь С.Кривоноса про пропозиції щодо перевірки "Укроборонпрому" та реформування оборонного сектора.

Під час спільної наради з С.Кривоносом і секретарем РНБО Олександром Турчиновим П.Порошенко також зазначив, що окремо, не як міжнародний аудит, мають бути проведені перевірки також і Державної аудиторської служби, і доручив доповісти йому про терміни початку перевірки.

Президент також наголосив, що перевірку діяльності "Укроборонпрому" має здійснити Рахункова палата України та доручив О.Турчинова узяти це питання на контроль.

П.Порошенко наголосив на необхідності долучити до перевірки і громадські організації та проінформувати представників громадськості про підсумки цих перевірок.

Крім того, президент наголосив на важливості прискорення розгляду у Верховній Раді законопроекту про зміни до закону про державне оборонне замовлення. "Ми повинні розкрити цю інформацію", - зазначив він, додавши, що провів консультації з нашими міжнародними партнерами і вони підтримують ці кроки.

Щодо питання наглядової ради "Укроборонпрому", П.Порошенко підтримав пропозицію залучити туди представників стратегічних партнерів України для ефективності та прозорості його функціонування.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними удвічі-учетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні О.Гладковський, який раніше був бізнес-партнером чинного президента П.Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" і глава держконцерну "Укроборонпрому" Павло Букін, а також директори підприємств (зокрема Ізюмського приладобудівного заводу і КБ ім.Морозова) та інші посадові особи держконцерну.

4 березня П.Порошенко звільнив О.Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО та з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва (ВТС) та експортного контролю. 12 березня президент призначив заступником секретаря РНБО С.Кривоноса, що до цього обіймав посаду заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

18 березня П.Порошенко ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким передбачено аудит "Укроборонпрому" із залученням міжнародних експертів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 497 | Додав: adminA | Теги: Рахункова палата, аудит, перевірка Укроборонпрому, громадські діячі, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ