Ср, 2024-04-24, 00:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 4 » Аваков розповів про процедуру переходу міліції в поліцію
15:27
Аваков розповів про процедуру переходу міліції в поліцію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в органи новоствореної Національної поліції діючі співробітники міліції будуть призначені "тимчасово виконувачами обов'язків", а патрульні поліцейські низки міст зараховуватимуться "автоматично".

Як повідомляє прес-служба МВС України в середу, діючі співробітники міліції, які висловили бажання служити в Нацполіції, і до яких немає претензій з боку служби внутрішньої безпеки, будуть допущені до атестації на посади в Національну поліцію, а до того будуть числитися як "тимчасово виконувачі обов'язків".

У той же час співробітники патрульної поліції Києва, Одеси, Львова, Харкова, а також Департаменту патрульної поліції МВС, які пройшли конкурс при вступі на службу, перейдуть у Нацполіцію автоматично.

"Ніхто інший не перейде в Національну поліцію автоматично. Кожен співробітник зобов'язаний пройти відповідний атестаційний конкурс для підтвердження професійної і моральної готовності до служби в Національній поліції України", - підкреслив Аваков.

Міністр нагадав, що 7 листопада набуває чинності закон України "Про Національну поліцію".

Аваков також зазначив, що проведення атестаційного конкурсу почнеться з Києва та Київської області. Він буде проводитися на базі територіальних органів Національної поліції України та вищих навчальних закладів МВС.

За його словами, процес переатестації буде курирувати Центральна комісія МВС, яку очолить сам Аваков. До складу комісії також увійдуть народні депутати Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка") і Антон Геращенко (фракція "Народний фронт"), а також правозахисники, громадські діячі та керівництво МВС.

На час атестації затверджується перехідна (тимчасова) штатна структура Національної поліції, яка буде існувати до остаточного і повного комплектування всіх підрозділів поліції.

Міністр зазначив, що нову поліцейську форму зможуть отримати тільки ті співробітники, які успішно пройшли всі етапи атестаційного конкурсу. У той же час до переатестації не допустять діючих співробітників міліції, щодо яких є підтверджена інформація про вчинення правопорушення.

Аваков зазначив, що атестаційний конкурс пройде в кілька етапів залежно від категорії посад. Однак у випадку незгоди результати переатестації можна буде оскаржити в МВС. З цією метою у відомстві створено спеціальну електронну поштову скриньку.

Як повідомлялося, 2 липня цього року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національної поліції. 4 серпня президент Петро Порошенко підписав його.

До 31 грудня 2016 року – до створення, укомплектування спеціально підготовленими поліцейськими та забезпечення функціонування на всій території України патрульної поліції – дозволяється функціонування у складі Національної поліції Державтоінспекції та підрозділів громадської безпеки там, де ще не функціонує патрульна поліція.

31 грудня 2016 року, відповідно до прикінцевих і перехідних положень закону, – крайній термін для призначення керівника Національної поліції та його заступників.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: процедура переходу міліції в поліці, Аваков
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ