Пт, 2024-03-29, 10:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 20 » Аварія літака Качиньського - теракт, так міркує польська прокуратура
22:25
Аварія літака Качиньського - теракт, так міркує польська прокуратура
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Після того як слідство повідомило про успішну розшифровку "чорних скриньок" польського Ту-154, що розбився 10 квітня під Смоленськом, у Польщі розгорівся скандал. Одне з видань, посилаючись на слідство, написало, що на плівку потрапили "крики жаху, що доносилися з пасажирського відсіку", пише сьогодні NEWSru.com.
Влада спростувала інформацію про крики, записані на плівку. Водночас генпрокурор Польщі обмовився, що самописці зафіксували останню молитву пілота перед зіткненням із землею. Польська сторона вже пообіцяла оголосити всі переговори, за винятком "інтимних моментів".

Як стверджували польські журналісти, "чорні скриньки" записували не тільки розмови в кабіні пілотів, а й вловили звуки, що доносилися із салону літака. За кабіною пілотів було приміщення для стюардес, за ним три VIP-салони. У першому сиділи президент з дружиною, в інших - 90-річний Ришард Качоровський (останній президент Польщі в екзилі), міністри і військові.

"На останніх 20 секундах записів чути не тільки розмови в кабіні пілотів, а й щораз гучніше бурмотіння з пасажирського відсіку. У самому кінці ми почули нелюдський крик жаху і болю", - розповіло польському виданню анонімне джерело, близьке до слідства.

У той же день ці заяви були спростовані. "Чорні скриньки" записали тільки фонові звуки з кабіни екіпажу, до якої не могли доноситися звуки з пасажирського салону, пояснив підполковник Збігнєв Жепа, що розслідує цю справу.

На запитання, коли буде пред'явлено запис, генпрокурор Польщі Анджей Серемет відповів, що "не бачить перешкод для цього", крім особистих моментів, таких як, наприклад, "молитва пілота перед ударом об землю".

Як розповів Серемет, "у слідства було чотири версії катастрофи - терористичний акт, технічна аварія, помилка пілота і поєднання двох останніх. Жодна з них поки що не виключається".

Крім того, він додав, що поки не ясно, в який момент пілот ухвалив рішення йти на посадку. Він заявив, що не володіє інформацією, чи міг хтось із високопоставлених пасажирів вплинути на рішення пілота про захід на посадку.

Польські слідчі, які працюють над розшифровкою бортових самописців літака президента Польщі Леха Качиньського, що розбився 10 квітня, в середу повернуться з Москви до Варшави. У четвер генеральний прокурор країни Анджей Серемет має намір представити доповідь за підсумками їхньої роботи в Росії.

"Співробітники прокуратури повернуться з Росії в середу, якщо дозволять атмосферні умови", - заявив Серемет польським журналістам. За його словами, "всі процесуальні дії на місці катастрофи вже завершені".

"Ми маємо намір зустрітися з журналістами в четвер. Польща хоче знати зміст записів чорних скриньок", - сказав Серемет. "Ми не будемо засекречувати нічого, щоб не дати приводу до будь-яких підозр", - підкреслив генпрокурор Польщі, попросивши поляків потерпіти ще трохи.

Польська влада не ретранслюватиме аудіозапису переговорів, повідомляє інформаційне агентство BaltInfo. Всі дані, отримані в ході роботи з самописцями, будуть подані у вигляді стенограми.

Додамо, що напередодні слідчі на місці авіакатастрофи під Смоленськом знайшли експлуатаційний самописець, який рідко зберігається під час аварії літаків, і зможуть використовувати його як додаткове джерело інформації.

Експлуатаційний самописець містить той же обсяг інформації, який є на аварійному самописці. Самописець з польського літака зроблений в Польщі та за спільним рішенням польської та російської сторін буде розшифровано в Польщі на заводі-виробнику.

Тиждень тому військова прокуратура Польщі почала незалежне розслідування причин катастрофи. Вона донині сповнена таємниць та розбіжностей.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1332 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ