Пт, 2024-04-26, 12:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 15 » Аварія в Бельгії: винен машиніст потяга, що поїхав на "червоне"
18:12
Аварія в Бельгії: винен машиніст потяга, що поїхав на "червоне"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Два пасажирські потяги зіштовхнулися в понеділок під Брюсселем у час пік. ЗМІ з посиланням на представників компанії-оператора залізничної мережі повідомляють про загибель 27 людей. В той же час офіційно підтверджена загибель 10 людей.
За попередніми даними, причиною залізничної катастрофи в Халлє стало недотримання машиністом одного з поїздів заборонного сигналу світлофора. Про це повідомив губернатор провінції Брабант (Фламандська) Лодвейк де Вітте, передає ИТАР-ТАСС.

"Поїзд із 12 вагонів, що направлявся в Льєж, прибув на станцію Бейзинген з десятихвилинним запізненням. Він почав рух від перону на зелений сигнал, як і повинне бути. Поїзд із 6 вагонів, що рухався з Луван-Ля-Нив ішов за розкладом, але не зупинився на червоне світло, у результаті відбулося лобове зіткнення", - сказав він. Ситуацію збільшив сильний снігопад і погана видимість.

Ці дані сформульовані на підставі винятково технічних даних приладів системи контролю руху й носять попередній характер. Повну картину катастрофи повинне буде встановити слідство.

Як повідомлялось, аварія сталася близько 8:30 за місцевим часом (09:30 за київським) біля міста Халле, розташованого в 15 кілометрах від Брюсселя. Один з поїздів, що зіштовхнулися, йшов з К'єврена (на франко-бельгійському кордоні) до Льєжа, інший - з Левена у Брен-ле-Конт.

У той же час рятувальники ще не закінчили розбір найбільш постраждалих вагонів, тому вони побоюються, що ці цифри "значно зростуть"

Представник міської влади офіційно підтвердив загибель 10 людей, також, за його словами, кількість поранених перевищує 100 людей, з них 50 - з важкими пораненнями.

"За попередньою інформацією, кількість загиблих складає від 20 до 27 людей. Поранено 27 людей, серед них є важко поранені", - повідомив РИА "Новости" співробітник кризового центру.

У провінції Фламандський Брабант створений кризовий штаб, задіяні медичні і рятувальні служби. Пораненим надана допомога на місці, після чого вони розвезені по лікарнях. Бельгійська влада відкрила гарячу телефонну лінію для близьких постраждалих.

На місце події виїхав королівський прокурор Брюно Бюльте, призначена слідча група.

Прем'єр Бельгії Ів Летерм перервав свій візит на Балкани у зв'язку із залізничною катастрофою в Халлі. Сьогодні в другій половині дня прем'єр Бельгії і король бельгійців Альберт Другий мають намір відвідати місце інциденту.

Представник місцевих властей повідомляє, що зіштовхнулися не два, а три потяги. На даний момент відомо, що зіткнення було лобовим - поїзди опинилися на одному шляху, третій поїзд зійшов з рейок.

За свідоцтвами одного з пасажирів, зіткнення було дуже сильним, оскільки поїзд, в якому він їхав, перед зіткненням навіть не загальмував. "Вагони перевернені, багато людей в шоці", - розповів свідок.

Точне число загиблих і поранених в результаті залізничної аварії поки не встановлено. Через зіткнення припинений рух поїздів у декількох напрямах.

Залізнична катастрофа сталася в умовах поганої видимості і обмерзання шляхів в результаті сильного снігопаду.

Удар був такої сили, що вагони, що здибилися, пошкодили лінії електропередач над залізничними коліями.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1259 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ