Вт, 2024-04-16, 21:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 17 » Австралія вже не бачить криміналу в опублікованих WikiLeaks матеріалах
17:15
Австралія вже не бачить криміналу в опублікованих WikiLeaks матеріалах
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Поліція Австралії вивчила матеріали, опубліковані сайтом WikiLeaks, засновником якого є австралійський громадянин Джуліан Ассандж, і вважає, що в його діяльності, згідно з місцевими законами, немає складу злочину.

"Федеральна поліція Австралії завершила оцінку доступного матеріалу з сайту і не знайшла нічого протизаконного в рамках юрисдикції закону країни. Якщо є ще підозри з приводу інших розсекречених сайтом матеріалів, то поліція готова узяти їх на оцінку", - наголошується в заяві австралійських правоохоронних органів, повідомляє РИА "Новости".

Ставлення до WikiLeaks і Ассанджа спровокувало серйозний розкол у найвищих ешелонах влади Австралії, громадянином якої він є. Так, сьогодні прем'єр-міністр країни Джулія Гіллард, яка раніше засудила дії сайту, після шквалу критики на свою адресу визнала, що ні WikiLeaks, ні Джуліан Ассандж законів цієї країни не порушили, пише The Australian.

При цьому Гіллард відзначила, що діяльність WikiLeaks є "в більшості випадків безвідповідальною", хоча і не суперечить австралійським законам.

"З'явилося багато прихильників діяльності WikiLeaks. Але я до них точно не належу", - додала прем'єр.

Гіллард проте наголосила, що Ассанджу як громадянинові Австралії буде надана вся необхідна консульська підтримка протягом того періоду, поки проти нього проводиться розгляд щодо звинувачення в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні.

Минулої п'ятниці генпрокурор Австралії Роберт Маклелланд публічно розкритикував позицію прем'єр-міністра країни і наголосив, що він особисто не згоден з поглядами голови уряду Австралії.

Аналітики також зазначають, що в політичних колах країни також досить негативно поставилися до слів Гіллард. Так, депутат парламенту Австралії Роб Оукшот висловив надію, що влада країни надасть всебічну підтримку Джуліану Ассанджу, який зараз пербуває під арештом у Великобританії. Раніше глава МЗС Австралії також непрямо підтримав Ассанджа, заявивши, що у витоку своїх секретних даних Сполученим Штатам слід винуватити тільки себе.

Одночасно в Австралії почалася хвиля стихійних акцій, в яких учасники висловлюють підтримку Джуліану Ассанджу і критикують його арешт. Як стало відомо, демонстрації пройшли в трьох найбільших містах Зеленого континенту - Мельбурні, Сіднеї і Брісбені. У них взяли участь в цілому понад тисяча людей.

"Звинувачення в сексуальних домаганнях проти Ассанджа було висунуто, щоб позбавити його громадської підтримки", - цитують австралійські ЗМІ слова одного з маніфестантів.

Сам Ассандж в статті, опублікованій в The Australian, звинуватив Гіллард в "ганебному потуранні" цькування його з боку США.

"Уряд Гіллард намагається застрелити гінця, тому що не хоче, щоб розкрилася правда, зокрема про його власні дипломатичні й політичні справи", - написав Ассандж.

Зазначимо, що раніше адвокат Ассанджа Марк Стівенс заявив, що американська влада таємно сформувала так зване Велике журі, щоб визначити, які звинувачення можна висунути проти засновника інтернет-ресурсу WikiLeaks для його депортації в США.

У Швеції 39-річний громадянина Австралії Ассанджа звинувачують у сексуальних злочинах. 7 грудня засновника WikiLeaks заарештували. Він з'явився у Скотланд-ярд добровільно після того, як напередодні британська влада отримала європейский ордер на його арешт. 16 грудня Ассандж вийшов на волю.

Австралієць після звільнення заявив, що побоюється екстрадиції не до Швеції, а до США, де проти нього, як вважають адвокати, вже висунуто звинувачення.

Сайт WikiLeaks, що спеціалізується на публiкації "закритої", зокрема секретної, документації міністерств і відомств США, 29 листопада опинився у центрі уваги після публикації службових документів і листування американських дипломатів. За словами Ассанджа, на вивчення всього оприлюдненого ним листування американських дипломатів піде не менше семи років.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1071 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ