Ср, 2024-04-24, 20:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 4 » "Авторитети" наказали не ображати Тимошенко на зоні
11:51
"Авторитети" наказали не ображати Тимошенко на зоні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В'язні Качанівської жіночої колонії стверджують, що Юлію Тимошенко на зоні ображати ніхто не посміє. Про це пише газета "Сегодня".

Як повідомило джерело видання в колонії, з 31 грудня там посилено охорону. За його словами, зі співробітниками провели інструктаж: їм забороняється розголошувати будь-яку інформацію про життя колонії, а надто про перебування Тимошенко."

"Дівчата, які чергують у СІЗО, навіть слово вимовити бояться. Вони підписують папери, що не будуть розголошувати ніяких відомостей. У колонії ніхто нічого не обговорює. Насправді у нас тут всі "стукають", і засуджені, і співробітники. Приміром, у колонії печуть чудовий хліб, але взяти його собі додому ми боїмося. Якщо засуджені настукають, а я не сумніваюся, що вони це зроблять, то нас виженуть. Тому ми даємо їм за це цигарки, щоб вони мовчали. Загалом, якщо не хочеш втратити своє місце, краще суворо виконувати всі інструкції", - стверджує джерело.

Якщо і другий вирок Тимошенко (у справі ЄЕСУ) набере чинності, то сидіти вона, швидше за все, буде на тій-таки 54-й зоні, що й тепер. Там немає рецидивістів (крім ділянки для довічно ув'язнених), всі сидять по першому разу.

Газета через свої джерела запитала у "смотрящих" і простих ув'язнених, як вони приймуть Тимошенко. Відповіді приблизно однакові: Тимошенко свого часу дбала про ув'язнених, тому її ніхто не образить. Кожна вважатиме за честь спілкуватися з такою персоною, так що слово Юлії Володимирівни на зоні буде вагомим.

Раніше таку ж думку висловила "смотряща" за 54-й зоною Олена (зараз вона в іншій колонії): "Юля, коли в СІЗО на Лук'янівці перший раз сиділа, грошей не пошкодувала, щоб у камерах у дівчат нормальні вікна поставили. А після її звільнення від неї передачі в СІЗО привозили. Так що ми її не образимо. Головне, щоб вона характер не показувала. З усіма рівно спілкувалася". Джерело в кримінальних колах заявило виданню також, що є рішення "авторитетів" про те, щоб до Тимошенко ставилися з повагою, а тих, хто не послухає, буде жорстоко покарано.

Тимошенко на зоні зможе замовляти продукти по Інтернету, але не зможе телефонувати

На відміну від жінок, які знаходяться на зоні в Харкові і заробляють гроші на швейному виробництві, Тимошенко і її сусідки по камері працювати не можуть. Значить не матимуть заробітку, а в місцевому магазинчику можна отоварюватися лише на гроші, зароблені в колонії. Тобто Тимошенко не може користуватися магазином (як розповіло джерело в адміністрації зони, замовляти продукти в цьому магазинчику можуть ув'язнені навіть по інтернету через локальну мережу!).

Зате в'язням дозволені 2 передачі на місяць по 32 кг. Якщо Тимошенко і справді привезла 12 валіз речей, то вони всі знаходяться на складі. Видавати їх будуть в міру необхідності та з дозволу начальства. Тимошенко повинні переодягнути в казенний одяг (видадуть халат, головну хустку, куртку і нагрудну бирку із прізвищем). А от її сусідку не переодягнуть, так як її вирок ще не вступив в силу.

Ще одна відмінність утримання Тимошенко від тих, хто на зоні, - заборона на телефонні дзвінки. Засуджені в колонії можуть телефонувати два рази на місяць по 15 хвилин, а ті, хто в СІЗО, цього позбавлені. Всі контакти для сидячих в ізоляторі - з дозволу слідчого (на зоні є гарантовані побачення).

Якщо Тимошенко знадобиться лікування, то у колонії є санчастина зі стаціонаром, але можуть і направити в одну з міжрайонних лікарень для ув'язнених. Найближча така - під Харковом, у селищі Темнівка. Там при 100-й колонії є лікарня, де, кажуть, уже посилено готуються до можливого прийому віп-хворої.

Нагадаємо, що напередодні свята, 30 грудня засуджену на 7 років ув'язнення за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з РФ, екс-прем'єра України Юлію Тимошенко відправили в колонію в Харківській області, де вона буде відбувати призначене судом покарання.

Раніше адвокат Тимошенко заявив, що екс-прем'єрка в колонії третю ніч поспіль не спить, бо з неї і далі знущаються. Також стало відомо, що захист Тимошенко має намір оскаржити її етапування.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: Авторитети наказали не ображати Тим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ