Пт, 2024-04-26, 00:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 17 » Азаров вважає євроінтеграцію обов'язковою
15:55
Азаров вважає євроінтеграцію обов'язковою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що угоди з ЄС, які повинні бути підписані найближчим часом, мають включати перспективу членства України в Європейському Союзі, повідомляє УНІАН.

Про це глава українського уряду заявив сьогодні на 8-й Ялтинській щорічній зустрічі "Україна та світ: спільні виклики, спільне майбутнє".

Азаров назвав аморальним пов'язувати з ЄС питання про Тимошенко і усунувся від відповіді

"Євросоюз - не наречений, а Україна - не наречена. Для мене є бюрократичними і протокольними суперечки про те, чи включати перспективи (членства в ЄС - ред.) до угоди, або не включати, - зазначив він. - Однозначно, потрібно включати. Якщо ми думаємо про майбутнє. Якщо ми не дивимося тільки в сьогоднішній день".

"Європа стоїть на порозі найглибших трансформацій. Давайте подивимося, ким був Китай 20 років тому, і подивимося на 10-річну перспективу. Через десять років наші суперечки будуть безглуздими", - підкреслив Азаров.

8-а Ялтинська щорічна зустріч Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє, організована Ялтинською європейською стратегією(YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 15 по 18 вересня в Лівадійському палаці Ялти. У ході саміту понад 200 представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорюють основні глобальні виклики та їхній вплив на Європу і Україну.

Учасники 8-го форуму YES обговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості та виклики для інвестицій в Україну, а також шляхи для збалансування світової економіки. Серед основних тем дискусій - відносини України з Європейським Союзом та перспективи України в сучасному світі.

Кваснєвський: Україні не допомагає те, що відбулося в ній останнім часом

Арешти лідерів української опозиції негативно впливають на процес європейської інтеграції України.

Про це в ефірі програми "Шустер Live" на Першому національному телеканалі в п'ятницю ввечері сказав колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський , передає УНІАН.

"Все, що зараз відбувається в Україні, і все, що стосується пані Тимошенко, ускладнює процес (євроінтеграції України - ред.). Немає тут іншої відповіді. Політично це ускладнює всі розмови", - сказав він.

У той же час Кваснєвський зазначив, що країни Європи не можуть впливати на незалежні судові процедури.

"Але пояснити, в чому справа, і говорити про це відверто потрібно. Політично все, що відбулося в останні дні або місяці в Україні, не допомагає країні. Я кажу про це серйозно і відверто", - сказав екс-президент Польщі.

За словами Кваснєвського, без сумніву, європейські лідери прискіпливо будуть оцінювати ситуацію в Україні, враховуючи заплановане підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Як повідомлялось, питанню екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко було присвячено зустріч президента України Віктора Януковича у Ялті, на якій з боку європейських структур були присутні єврокомісар Штефан Фюле, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і депутат Європеарламенту Ельмар Брок.

За словами джерел, співрозмовники переконували Януковича у тому, що Євросоюз єдиний у позиції звільнення Тимошенко.

Як відомо, наступного тижня з подачі президента у Верховній Раді розглянуть зміни до кримінального кодексу, КПК та Кодексу адміністративних правопорушень щодо декриміналізації економічних злочинів.

Відзначимо, що Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Раніше стало відомо, що Януковичу телефонувала канцлер Німеччини Ангела Меркель і висловлювала своє занепокоєння переслідуванням опозиції.

Крім того, листа Януковичу написали Держсекретар США Хілларі Клінтон та міністр закордонних справ ЄС Кетрін Ештон, і він також стосувався судових справ проти опозиції.

Сікорський впевнений, що інтеграція до ЄС не означає розриву відносин з Росією

Європейський Союз близький до підписання угод про асоціацію та про зону вільної торгівлі з Україною.

Про це заявив в ході дискусії Східна Європа та роль Україні на 8-му Ялтинському форумі YES Радослав Сікорський, міністр закордонних справ Польщі, головуючої в липні - грудні 2011 року в Європейському Союзі, передає УНІАН.

Він висловив надію на те, що угоди зможуть бути підписані вже у вересні на саміті зі Східного партнерства в Польщі. При цьому, Радослав Сікорський підкреслив необхідність узгодження низки політичних моментів, до яких "особливо чутливі члени ЄС".

Міністр застеріг Україну від двох помилок на шляху європейської інтеграції. "Не треба думати, що ваше географічне положення, безсумнівно, важливе для Європи, дає вам право не звертати уваги на базові європейські принципи, яких ви повинні дотримуватися, якщо хочете увійти в європейське співтовариство. І друга помилка - не треба думати, що інтеграція в Європу означає розрив з Росією, що вам потрібно вибирати між ЄС і Росією ", - сказав Радослав Сікорський, навівши приклад Польщі, яка під час вступу до ЄС і НАТО активно працювала над поліпшенням відносин з Росією.

Однак, головне для України, на думку Сікорського, - зберігати і поглиблювати демократію. "Сприйняття України як вільної і демократичної країни - це ваше стратегічне придбання, ваш стратегічний актив. Якщо ви асоціюєте себе з Європою, ми не будемо вас стримувати і сприймати як країну, схожу на Білорусь, ми сприйматимемо вас як демократичну країну".

Сікорський висловив надію на те, що на саміті стане можливим "чітко і сильно" заявити про питання, які визначать розвиток відносин ЄС і Україною на найближчий час. "Польща в перших рядах борців за те, щоб Україна отримала безвізовий режим".

Сікорський визнав, що збереження віз для українців у Європі через стільки років після скасування віз для європейців в Україну стало "великим розчаруванням". "Проте, Євросоюз повинен вирішувати візові питання одноголосно. Якби все залежало тільки від нас (Польщі), візи були б уже скасовані. Тому я дуже хочу, щоб Україна виконала технічні умови. Лібералізація візового режиму того варто", - сказав він.

Раніше президент Віктор Янукович на 8-й Ялтинській щорічній зустрічі "Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє" заявив, що Україна як і раніше прихильна інтеграції в Євросоюз, буде домагатися створення зони вільної торгівлі та угоди про асоціацію з ЄС та спрощення візового режиму.

"Не стоїть питання вступу України до Митного союзу", - наголосив він.

"Ми визначилися, у нас є закон, і є Конституція, яку ми дотримуємо", - додав Янукович, нагадавши про закон про основні засади зовнішньої і внутрішньої політики України.

У свою чергу, прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін зазначив, що заява Януковича "має скоріше політико-емоційний характер".

Раніше Путін висловив надію на те, що в ході майбутнього візиту Януковича до РФ "вдасться з ним подискутувати не тільки як з сусідом, але і як з другом".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 973 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ