Ср, 2024-04-24, 08:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 12 » Багаті англійці живуть на 7 років довше, ніж бідні
15:31
Багаті англійці живуть на 7 років довше, ніж бідні
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Англійці, які належать до бідних шарів суспільства, в середньому живуть на сім років менше, ніж їх співвітчизники з найбагатшого стану. Про це говориться у щойно оприлюдненій доповіді про нерівність в системі охорони здоров'я, повідомляє Бі-Бі-Сі. Документ був підготовлений на підставі дослідження, проведеного за замовленням уряду.
Міністр охорони здоров'я Сполученого Королівства Енді Бернхем погодився з тим, що працювати над цією проблемою потрібно інтенсивніше.

Епідеміолог сер Майкл Мармот з Університетського коледжу Лондона, що керував групою авторів доповіді, зазначає: при тому, що середня очікувана тривалість життя росте і в багатих, і в бідних районах країни, нерівність все ж таки зберігається. Національна система охорони здоров'я, переконаний сер Майкл, має більше коштів направляти на профілактику захворювань, а крім того, в країні має бути збільшена мінімальна заробітна плата, щоб усі мешканці Англії могли дозволити собі здоровий спосіб життя.

За даними доповіді, близько 200 тисяч смертей щороку можна було б уникнути, якби кожен мешканець країни отримував такі ж послуги в області охорони здоров'я, як люди з університетською освітою.

Сьогодні, підкреслюють автори, нерівність у цій сфері призводить до того, що економіка країни щороку втрачає 33 млрд фунтів стерлінгів (більше 50 млрд доларів). Як вважають автори доповіді, якщо нічого не робити, поліпшення ситуації чекати не доводиться. Більше трьох чвертей населення Англії, продовжують дослідники, мають серйозні проблеми із здоров'ям, досягаючи 68-річного віку, який до 2046 року і для чоловіків, і для жінок в Англії стане віком виходу на пенсію.

Сьогодні Національна система охорони здоров'я, говориться у доповіді, має помітно збільшити витрати на профілактику захворювань. Зараз ця стаття витрат складає лише 4% її бюджету.

При цьому особливо автори наголошують на необхідності добитися того, щоб мешканці країни отримували адекватне медичне обслуговування вже з молодих років. "В ході одного опитування матерів запитали, чи вважають вони важливими обіймати і розмовляти зі своєю дитиною, - розповідає сер Майкл. - Я вважав, що будь-яка мати відповість "так". Але так сказали не всі. У мене просто волосся на голові дибки встало".

"І це відповідає соціальній градації: жінки з небагатих сімей не вважають це таким вже важливим, - підкреслює епідеміолог. - До трирічного віку у їх дітей розвиваються поведінкові проблеми, їх здібності до пізнання не такі високі. У них менш розвинена готовність до навчання, а надалі проблеми розвиваються".

У документі говориться, що нині прийнята мінімальна оплата праці - 5,8 фунта стерлінгів на годину - не відповідає мінімальному рівню, необхідному для здорового способу життя. При цьому автори указують на вищий рівень оплати праці, рекомендований Лондонським управлінням заробітної плати. Ці рекомендації свого часу почав реалізовувати колишній мер британської столиці Кен Лівінгстон, а зараз те ж саме робить нинішній міський голова Борис Джонсон.

Згідно з розрахунками, мешканці столиці потребують вищої оплати, ніж мешканці інших регіонів країни. Лондонське управління заробітної плати говорить про те, що заробіток має бути в середньому на 16% вище, ніж по країні.

Мінімальна оплата, вважають експерти, має бути такою, щоб люди могли дозволити собі купувати на неї здорові продукти, займатися фізичними вправами і мати доступ до високих технологій, таких як широкосмуговий інтернет, які дозволяють їм бути активними членами суспільства.

Торік британські науковці довели, що діти, які вживають гамбургери, картоплю фрі та інші продукти швидкого харчування частіше трьох разів на тиждень, отримують більш низькі оцінки в порівнянні з однолітками, які ведуть здоровий спосіб життя.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1353 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ