Пт, 2024-04-19, 20:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 9 » Банкіри назвали шістьох кандидатів на посаду голови Національного банку України, замість Стельмаха
17:24
Банкіри назвали шістьох кандидатів на посаду голови Національного банку України, замість Стельмаха
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Банкіри називають шість кандидатів на посаду голови Національного банку України (НБУ) за підсумками ротації, яка пов'язана із завершенням 16 грудня терміну повноважень чинного голови НБУ Володимира Стельмаха.

Так, голова правління одного з найбільших українських банків з іноземним капіталом вважає, що перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак міг би очолити Нацбанк.

"Шлапак - один з найвірогідніших кандидатів. Шлапак працював разом з Сергієм Тігіпком, коли той очолював НБУ. Тоді було ухвалено дуже багато правильних рішень у галузі банківського регулювання. Шлапак не з чуток знає, які у нас проблеми і що потрібно робити. Якби він очолив НБУ, то політика центрального банку змінилася - вона була б більш орієнтованою на банки, а співпраця з міжнародними організаціями отримала б новий поштовх", - сказав банкір.


У свою чергу, голова правління одного з банків з українським капіталом, що входить до групи найбільших, вважає, що ймовірність того, що на посаді голови НБУ залишиться Володимир Стельмах, дуже велика.

"У Юлії Тимошенко немає кандидатури на посаду глави НБУ. Думаю, що кандидатура Стельмаха як перехідна всіх влаштовує", - сказав він.

Перший заступник голови правління "Промінвестбанку" (ПІБ, Київ) В'ячеслав Юткін також не унеможливлює того, що Стельмах залишиться головою НБУ.

"Я вважаю, що до інавгурації президента нинішній глава Національного банку України не залишить свою посаду. У числі чинників, які дозволять Стельмаху залишитися на цей період на посаді голови НБУ, - недосконале законодавство і підтримка президента. Надалі рішення - за новою політичною силою, яка переможе на виборах. Не виключаю, що Стельмах може залишитися главою НБУ ще на п'ять років. Банківська система від такого рішення тільки виграла б", - сказав він.

У числі потенційних кандидатів банкір також назвав першого заступника голови НБУ Анатолія Шаповалова, заступника міністра фінансів Олександра Савченка, заступника голови Партії регіонів Сергія Льовочкіна і голови Держфінпослуг Віктора Суслова.

"Найбільш ймовірною кандидатурою на посаду голови Нацбанку в тому випадку, якщо через вік кандидатура Стельмаха буде відхилена, може стати його перший заступник - Анатолій Шаповалов. Таким чином, була б збережена спадкоємність в політиці центробанку, що надзвичайно важливо в період фінансової кризи. Ймовірний кандидат на посаду голови НБУ у разі перемоги на виборах Юлії Тимошенко - Олександр Савченко, а у разі перемоги Віктора Януковича - Сергій Льовочкін. Судячи по тому, з якою постійністю і регулярністю виступає в пресі з критикою політики НБУ Віктор Суслов, він теж може бути в числі кандидатів на посаду голови Нацбанку. Думаю, що у разі призначення на посаду голови НБУ він намагатиметься реалізувати ідею про виділення в окрему структуру служби банківського нагляду, яка не була підтримана нинішнім правлінням Нацбанку", - сказав Юткін.

При цьому банкір підкреслив, що надзвичайно небезпечно, якщо крісло глави НБУ стане розмінною монетою в політичній грі і у вигляді поступки на торгах між основними політичними силами дістанеться заангажованому кандидатові, який буде маловідомим на фінансовому ринку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1463 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ