Пт, 2024-04-26, 18:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 22 » Банкова ставить умови ЄС: безвізовий режим і перспектива членства
18:36
Банкова ставить умови ЄС: безвізовий режим і перспектива членства
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Київ і далі наполягає на закріпленні в Угоді про асоціацію з Євросоюзом перспективи членства в ЄС, заявляє президент України Віктор Янукович, повідомляє "Інтерфакс-Україну".

"Україна наполягає на тому, щоб у цьому договорі були відображені перспективи вступу України в ЄС. Ми вважаєм, що другого договору вже ніколи не буде і такого в практиці ЄС немає. Тому один договір - той, який для нас є стратегічним, дуже важливий. Потрібно, щоб він увібрав в себе всі ті елементи, які будуть стимулювати розвиток наших відносин і, звичайно, процес реформ в Україні", - сказав він на зустрічі з президентом Литви Далею Грибаускайте у вівторок у Києві.

- У МЗС Польщі підтвердили, що Сікорський і Більдт приїдуть до Ахметова говорити про євроінтеграцію
- Успіх саміту з ЄС залежатиме від розвитку справи проти Тимошенко, вважає президент Литви
- Януковичу сильно шкодить незавершеність переговорів з РФ щодо газу
При цьому Янукович підкреслив: "Важливий фактор - це стан суспільства. Ми бачимо, що сьогодні український народ позитивно ставиться до багатьох напрямків, які пов'язані з європейською інтеграцією".

У той же час президент відзначив, що в Україні, як і в Європі, є тривожні фактори. Зокрема, за його словами, Україна стурбована світовою економічною кризою і шляхами її подолання в зоні євро.

Нагадаємо, що в Брюсселі 11 листопада відбувся завершальний раунд переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сторони оголосили про залагодження всіх питань, крім європейської перспективи України, проте, за даними ЗМІ, і в цій сфері компромісу досягнуто.

15 листопада, в МЗС України заявили, що бачать готовність з боку ЄС парафувати Угоду про асоціацію.

Зазначимо, профільний комітет Європарламенту 15 листопада схвалив рекомендації Єврокомісії та Ради ЄС в економічній частині Угоди про асоціацію з Україною, а сьогодні рекомендував Європейській комісії та Раді Європи парафувати Угоду в цілому.

Україна сподівається наблизиться до безвізового режиму з Євросоюзом під час саміту Україна-ЄС

Україна сподівається отримати другу частину плану дій на шляху до безвізового режиму з Євросоюзом під час грудневого саміту Україна-ЄС, який пройде в Києві 19 грудня.

"Ми виконали першу частину дорожньої карти щодо безвізового режиму і сподіваємося, що під час грудневого саміту отримаємо вже другу частину і будемо продовжувати рухатися в цьому напрямку", - сказав президент України Віктор Янукович.

Говорячи про переговори зі створення зони вільної торгівлі з ЄС, Янукович зазначив, що ці переговори практично завершені.

"У питаннях економічної інтеграції Україна досягла досить високих результатів. Практично завершені переговори щодо створення всеосяжної зони вільної торгівлі", - наголосив президент.

Янукович допускає, що євроінтеграція України може бути "поставлена на паузу"

Президент Янукович допускає, що євроінтеграція України може бути "поставлена на паузу". Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів на спільній прес-конференції з президентом Литви Грібаускайте в Києві.

Янукович наголосив, що на сьогодні практично завершено переговори щодо підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом і залишилось ухвалити лише політичне рішення, зокрема, підписати, а потім ратифікувати цю угоду парламентами країн-членів ЄС.

Президент не зміг сказати, як проходитиме цей процес.

"Ми бачимо, що є політики і є країни, які вважають, що Україна ще не досягла тих критеріїв, які пред'являються нашій країні", - зазначив він, повідомляє УНІАН.

За словами Януковича, можливо, доведеться зробити паузу, як це вже було у питанні євроінтеграції України.

"Це можна зробити і зараз", - сказав він.

Водночас Янукович наголосив, що процес євроінтеграції загалом для України не буде припинено, оскільки у країні продовжуються реформи.

Він вкотре підкреслив, що для України дуже важлива фіксація в угоді про асоціацію перспективи членства у ЄС.

За словами президента, деякі політики говорять, що цей пункт може ускладнити ратифікацію угоди у деяких парламентах, "але в нас оптимістичний настрій".

"Ми виконуємо сьогодні партнерські зобов'язання, які взяли на себе", - сказав він та нагадав, що Україна завершила переговори щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС, виконала першу частину плану дій зі встановлення безвізового режиму.

"Це факти, які є реальністю. Решта буде залежати від деяких обставин", - сказав Янукович, додавши, що ще багато часу до грудневого саміту Україна - ЄС, і переговори тривають.

"Занепокоєння, яке існує, воно є і в нас", - визнав він.

Нагадаємо, що в жовтні МЗС повідомило, що Україна і Євросоюз на переговорах у Києві узгодили низку положень Угоди про асоціацію, серед яких, зокрема, вилучення посилання на "довгострокову перспективу" запровадження безвізового режиму для громадян України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: Більдт, Сікорський
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ