Пт, 2024-04-26, 17:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 23 » Баррозу відвідає саміт Східного партнерства
16:12
Баррозу відвідає саміт Східного партнерства
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу візьме участь у саміті Східного партнерства, який пройде 29-30 вересня у Варшаві (Польща). Участь голови Європейської комісії анонсувала в п'ятницю в Брюсселі представниця Єврокомісії Піа Аренхільде Хансен.

За інформацією джерела в дипломатичних колах, текст декларації, яку буде схвалено за результатами роботи саміту, вже формально узгоджений усіма країнами - членами ЄС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

- Рада підтримала запровадження біометричних паспортів
- ЗМІ: Європарламент відмовився поки що розглядати резолюцію щодо України
Як повідомляє джерело, Варшаві вдалося наполягти на тому, щоб у тексті резолюції положення про "надання безвізового режиму в далекій перспективі" було замінено на "надання безвізового режиму за досягнення необхідних критеріїв".

Вирішуватиметься це питання індивідуально для кожної країни Східного партнерства.

Нагадаємо, Євросоюз не збирається скасовувати візи для українців на час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

У МЗС України переконані, що скасування віз з ЄС на час проведення в Україні Євро-2012 залежить від внесення змін до Шенгенського візового кодексу, зокрема, щодо спільного митного і прикордонного контролю, прогресу в "безвізовому" діалозі Україна-ЄС і від домовленостей, яких буде досягнуто на переговорах із Польщею.

Зауважимо, що Варшава планує спростити порядок видачі віз для в'їзду українських вболівальників до Польщі на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Україна досягла прогресу, але багато ще потрібно зробити - висновки ЄК про виконання Києвом плану дій щодо лібералізації візового режиму

Україна досягла прогресу у виконанні деяких ключових параметрів плану дій (ПД) щодо лібералізації візового режиму, але в більшості сфер реалізація перебуває на стадії виконання. Такий висновок зроблено в загальному звіті виконання Україною ПД, який оприлюднили Європейська комісія та офіс верховного представника ЄС Кетрін Ештон.

Оцінку було зроблено виконаному станом на 8 липня, повідомили у п'ятницю в представництві ЄК в Україні. У звіті, зокрема, йдеться про те, що Україна розпочала процес законодавчого забезпечення впровадження біометричних паспортів.

"Правові рамки для впровадження біометричних міжнародних паспортів, з яких інформація зчитується автоматично, перебувають на стадії підготовки", - йдеться в документі. Також у процесі підготовки перебувають план дій і програма повної заміни старих паспортів новими, зокрема, в консульських службах за межами держави.

У Брюсселі також зазначають, що Україна "зробила правильно", схваливши правові рамки у сфері управління кордонами. У сфері управління міграцією прийнято кілька елементів відповідних правових та інституційних рамок. Створено міграційну службу, проте вона ще не почала працювати на повну потужність. У доповіді також наголошується на тому, що Україна ухвалила антикорупційний закон, називаючи його "кроком уперед".

Водночас Брюссель звертає увагу на те, що потрібно зробити значні кроки для забезпечення його правильного виконання. Зокрема, у звіті йдеться про необхідність створення незалежного антикорупційного органу в Україні. Підбиваючи підсумки, Європейська комісія та верховний представник зазначають, що в кількох сферах у плані розробки законодавства, стратегії та планів дій робота все ще триває.

"Ця робота свідчить про те, що план дій щодо лібералізації візового режиму є важливим інструментом для проведення реформ у сфері юстиції та внутрішніх справ і на інших ділянках", - ідеться в повідомленні. Україна отримала ПД 22 листопада 2010 року під час саміту Україна-ЄС.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ