Пт, 2024-04-26, 09:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 17 » У Всесвіті виявили регіон з сотнями чорних дірок. Можливо, в них є життя
17:38
У Всесвіті виявили регіон з сотнями чорних дірок. Можливо, в них є життя
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
.

Кількість чорних дірок у Всесвіті може бути в два-три рази більшою, ніж передбачалося раніше. До того ж, в них може існувати життя.

За допомогою орбітальних космічних телескопів Спітцер і Чандра американські астрономи виявили незвичайний космічний регіон, де на відносно невеликій відстані один від одного знаходяться декілька сотень чорних дірок. Вчені кажуть, що даний регіон знаходиться на відстані декількох мільярдів світлових років від Сонячної системи.

"Супермасивні чорні дірки були всюди і в ранньому Всесвіті, просто досі ми бачили лише верхівку айсберга, тепер же ми побачили і сам айсберг", - каже американський астроном Марк Дікінсон, передає СyberSecurity.ru.

- Усередині чорних дірок може існувати життя

За словами фахівців, відкриття даного регіону пояснює багато феноменів, що спостерігалися раніше, природу яких не вдавалося зрозуміти. Крім того, досі вважалося, що такі фізичні об'єкти, як чорні дірки є продуктом щодо недавнього періоду еволюції Всесвіту, тепер же очевидно, що це не тільки не відповідає дійсності, але й суперечить їй.

Враховуючи відстань до виявленого регіону, можна говорити про те, що в ранньому Всесвіті ці об'єкти також існували.

Крім того, відкриття регіону, де чорні дірки знаходяться майже в зоні прямої видимості одна одної, дозволяє припустити, що фактична кількість цих об'єктів у Всесвіті може бути в 2-3 рази більшою, ніж розраховували вчені.

Фахівці з Національної оптичної обсерваторії США в штаті Арізона говорять, що даний регіон може бути не таким вже унікальними, а тому потенційну кількість чорних дірок у Всесвіті можна збільшувати на декілька сотень мільйонів.

Фахівці говорять, що виявлений регіон усіяний чорними дірками, а також могутніми джерелами радіовипромінювання - квазарами.

"Різні математичні і фізичні розрахунки вже впродовж 30 років говорять, що у Всесвіті повинні існувати ще як мінімум декілька сотень невідкритих квазарів, загадкою залишалося те, де вони могли знаходитися", - говорить Емануель Дадді, французький фахівець, що також брав участь в дослідженні.

Найближчим часом астрономи планують вивчити ще близько 1 000 масивних галактик, де йдуть активні процеси зореутворення, і, за розрахунками вчених, там повинні знаходитися чорні дірки. Дані галактики знаходяться на відстані від 9 до 11 млрд світлових років від нашрї планети. Маса даних галактик приблизно відповідає масі Чумацького шляху, а їхній вік складає від 2,5 до 4,5 млрд років.

Попередній аналіз даних галактик за допомогою інфрачервоних камер телескопа Спітцер показав, що приблизно 200 галактик з 1000 позначених мають нетипово великі об'єми інфрачервоного випромінювання. Телескоп Чандра у свою чергу зафіксував величезні викиди рентгенівського випромінювання. Всі ці дані можуть говорити про те, що і в даному регіоні присутні маси чорних дірок.

Усередині чорних дірок може існувати життя

Співробітник Інституту ядерних досліджень Російської академії наук професор Вячеслава Докучаєв вважає, що в центрі деяких чорних дірок може існувати життя, пише Daily Mail.

Докучаєв заявляє, що в деяких чорних дірках при поєднанні певних умов виникає область, в якій можливе існування простору і часу: у такій структурі тіла (фотони, частинки і планети) можуть обертатися навколо центральної сингулярності. Для чорної дірки сингулярність - це центральна область, де простір і час стають нескінченними.

Як відзначає видання, учені давно знали про те, що фотони можуть існувати на стабільних замкнутих орбітах усередині заряджених чорних дірок. Докучаєв же стверджує, що на горизонті Коші в таких чорних дірках можуть розташовуватися частинки і навіть планети, що витягують світло і тепло зі світлових променів і енергії центральної сингулярності.

На думку Докучаєва, цих умов може бути досить для існування життя.

"Розвинені цивілізації можуть спокійно існувати усередині особливо великих чорних дірок в ядрі галактики, будучи невидимі зовні", - наводить його слова видання.

Раніше вчені з американського Університету Вілланова штат Пенсільванія висунули теорію про те, що представників позаземних цивілізацій, як і сліди їх існування, могли поглинути в чорні дірки. Більш того, вони не виключають, що та ж доля чекає землян.

А німецькі учені підтвердили, що в серці нашої галактики знаходиться гігантська чорна дірка. Згідно з результатами дослідження німецьких астрономів, опублікованого в науковому виданні Astrophysical Journal, розташована в центрі нашої галактики чорна дірка в чотири мільйони разів важча за Сонце.

Пізніше учені з'ясували, що чорна дірка нашої галактики кидається зірками.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 961 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ