Пт, 2024-03-29, 12:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Січень » 16 » Бекешкіна про дані соцопитування - українці не хочуть відсікати Донбас
14:08
Бекешкіна про дані соцопитування - українці не хочуть відсікати Донбас
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  За даними соцопитування більшість населення України у всіх регіонах категорично проти того, щоб Донбас відокремити і далі поводитися так, наче це Абхазія чи Придністров’я.

Як зазначає ЦензорРеформ, про це повідомила Ірина Бекешкіна, очільниця Фонду "Демократичні ініціативи", з посиланням на дані аналітичного звіту "Стан суспільної свідомості на Донбасі: оцінки тенденцій, прогнози та рекомендації для державної політики реінтеграції Донбасу".

"Люди не хочуть відсікати Донбас", — зауважила Ірина Бекешкіна.

Крім цього, експертка наголошує на тому, що більшість населення України не вважає людей, які залишилися на окупованих територіях, зрадниками.

"Абсолютна більшість вважає, що вони жертви, заручники обставин, які склалися. І це дуже важливо", – наголосила вона.

У всіх регіонах підтримують уведення на Донбас миротворців ООН та відновлення виплат мешканцям на окупованих територіях.

Більшість людей не підтримують надання президентові повноти повноважень щодо управління ЗСУ, Нацгвардією та іншими силовиками. Це підтримали лише 19% опитуваних. Причина – страх, що якась влада, особливо військова, перейде в одні руки.

"Попри те, якогось єдиного погляду щодо того, якою має бути державна політика з відновлення суверенітету над окупованими територіями, серед жителів Донецької та Луганської областей немає – 41% із них хочуть миру за всяку ціну, 14% – підтримують ідею надання сепаратистам "особливого статусу", 7% – хочуть введення федеративного устрою, а ще 7% – не проти амністії для всіх учасників бойових дій", - наголосила соціолог.

Зменшення мови ворожнечі, посилення захисту прав людини та вимоги прозорого бюджетування в регіоні – надзвичайно важливі для успішної реінтеграції Донбасу, вважає голова ГО "Донецький інститут інформації" Олексій  Мацука.

"На державному рівні мова ворожнечі не має популяризуватись, має бути певна політика з реінтеграції, політика сприяння поглиблюванню людей в український інформаційний простір.", – наголосив він.  

Окремим пунктом серед рекомендацій, на думку журналіста,   має стояти і вимога прозорого  бюджетного розподілу в  регіоні.

"Люди мають знати, який бюджет сьогодні Донецької та Луганської областей, скільки грошей із нього  виділяється на соціальне забезпечення, розбудову  контрольно-пропускних пунктів, медичну допомогу,  лінію розмежування, роботу з населенням у прифронтовій  зоні, як виконується рішення уряду щодо облаштування КПВВ", – наголосив  Олексій Мацука. За його словами, цих питань практично немає  у площині вирішення  з боку обласних адміністрацій і  ключових стейколдерів. Досі все вирішується в ручному порядку.

"Чим більш успішною буде там реінтеграція на підконтрольних Україні територіях, чим більш успішними вони будуть економічно, тим більш привабливими вони будуть для людей, які зараз перебувають на окупованих територіях", – переконана Ірина Бекешкіна.

Щоб реінтегрувати ці регіони й відновити довіру в державні інститути, зауважують експерти, треба вирішити низку аспектів.  Це безпекові питання, проведення виборів, стимули для економічного розвитку, розблокування  ухвалення рішень на місцевому рівні, розслідування злочинів, вчинених проти державної та комунальної власті. Велику роль відіграє й вирішення проблеми сільських територій, яких торкнулася війна, коли в людей  забирали землі на потреби  держави. Висловлюють громадяни й гостру потребу у створенні робочих місць, відновленні роботи підприємств, налагодженні прозорої комунікації.

Нагадаємо, відповідно до досліджень Фонду "Демократичні ініціативи" на Донбасі через три роки після Революції Гідності та рік після початку реформи децентралізації більшість громадян (64%) вкрай низько оцінюють свої можливості впливати навіть на місцеву владу та будь-які суспільні зміни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: дані соцопитування, Бекешкіна, українці, донбас
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ