Пт, 2024-04-19, 09:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 22 » Бєларусь: акції мовчазного протесту відновилися
10:31
Бєларусь: акції мовчазного протесту відновилися
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

У Бєларусі відновилися акції мовчазного протесту. Напередодні організатори висунули дев'ять вимог до влади. Заходи проходять тепер під гаслом "Досить терпіти зростання цін, девальвацію, свавілля міліції, державну пропаганду і обіцянки влади!".

За повідомленнями місцевих ЗМІ, мітингувальників на вулицях Мінська та інших бєларуських міст мало, а от правоохоронців - багато.

Як пише "Хартія'97", до столиці Бєларусі було стягнуто сили МВС. Біля місця проведення акції на проспекті Незалежності чергувала "величезна кількість міліціонерів у цивільному" - багато хто з них журналістам вже добре відомий. Практично через кожні 10-20 метрів стояли люди з відеокамерами.

Коли захід у Мінську тільки розпочався - пролунали перші удари, до нечисленних "мовчунів" підійшли співробітники міліції і пригрозили затриманнями, зазначає бєларуське опозиційне видання. Проте, коли зібралася велика кількість учасників акції, правоохоронці відійшли. Сотні людей стояли обабіч проспекту Незалежності неподалік McDonald's і голосно аплодували, виражаючи таким чином свій протест діям нинішньої влади.

По закінченню акції кілька десятків "мовчунів" зібралися на ґанку McDonald's і почали активно плескати в долоні. Автомобілісти сигналили на знак підтримки. Як передає "Радіо Свобода", правоохоронці не чіпали мітингувальників, мабуть, тому, що ті були оточені журналістами.

Крім того, адміністрація бєларуських шкіл зажадала від учнів принести довідки від батьків із зазначенням того, де і з ким діти будуть ввечері середи, 21 вересня, коли в Бєларусі поновляться акції "мовчазного протесту". Тих дітей, які не принесли таких довідок, затримали в гімназіях до 21.00.

Нагадаємо, влітку поточного року в Мінську і великих містах країни щосереди відбувалися громадянські акції протесту, на які приходили люди й аплодували, таким чином висловлюючи свою незгоду із політикою, яку провадить у країні влада. Деяких учасників акцій затримували.

На святкуванні Дня незалежності Бєларусі 3 липня організатори акції протесту закликали присутніх під час виступу президента Олександра Лукашенко аплодувати так бурхливо, щоб він не міг прочитати свою промову. Однак деякі присутні на трибунах громадяни стверджували, що їм було заборонено аплодувати.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 907 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ