Чт, 2024-03-28, 21:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 1 » Берлусконі побував у "останнього диктатора Європи" Лукашенка
18:19
Берлусконі побував у "останнього диктатора Європи" Лукашенка
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Бєларусь з офіційним візитом відвідав Сільвіо Берлусконі. Італійський прем'єр-міністр став першим західним лідером, який відвідав Мінськ за останні 15 років. Проте, вважають експерти, це навряд чи варто сприймати як потеплення до Бєларусі з боку Європи. Берлусконі приїхав не як політик, а як бізнесмен, передає NEWSru.com.

Візит Берлусконі в Мінськ, що завершився пізно ввечері 30 листопада, планувався коротким - всього на три години. Італійський прем'єр зустрівся з президентом Бєларусі Олександром Лукашенко і білоруським колегою Сергієм Сидорським. Основною темою переговорів стала економіка - сторони обговорили ряд потенційних інвестиційних проектів.


Зокрема, був підписаний меморандум про наміри з компанією Finmeccanica. Мова йде про співробітництво у сфері виробництва сільгосптехніки. Також обговорювалися перспективи взаємодії в банківському секторі, в галузі виробництва меблів, транспортних засобів, скла, у сфері високих технологій

Тим часом, на зустрічі з Лукашенком прем'єр-міністр Італії взагалі не піднімав питання про права людини в республіці. Опитані експерти солідарні: Берлусконі приїхав до Мінська лобіювати інтереси італійського капіталу.

"Берлусконі - епатажний політик. За людськими якостями він чимось навіть схожий на Олександра Лукашенка, також схильний до політичного авантюризму. На мою думку, до нас приїхав лідер однієї з країн Європейського Союзу, але політик-бізнесмен.


Для Берлусконі все є товаром, який має свою ціну, в тому числі й європейські цінності. Я виключаю, що під час діалогу з Лукашенком він поставив питання про вільні вибори в Бєларусі. Це його не цікавить. Не говорив він і про свободу ЗМІ в Бєларусі, у нього від своїх ЗМІ голова болить", - заявив лідер Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько.

Офіційний Мінськ надає великого значення всім візитів чиновникам і політикам із Заходу, використовуючи їх як привід для констатації прориву тривалої зовнішньополітичної блокади країни. Однак візит італійського прем'єра не стане прикладом для його європейських колег і не вплине на вже сформовану позицію ЄС, заявив білоруський політолог Андрій Федоров.

"Важливо і те, що Берлусконі має дуже теплі стосунки з керівництвом Росії, тому його контакти з Лукашенком не будуть сприйняті в Москві як ворожий випад, спроба перетягнути Мінськ в орбіту Заходу", - заявив директор Центру європейських досліджень ГУ -ВШЕ Тимофій Бордачев.

Однак експерти в Мінську застерігають від надмірного оптимізму. Мова, можливо, могла б піти про якийсь новому потеплінні відносини ЄС до Лукашенка, якби не одна обставина - будь на місці Сільвіо Берлусконі який-небудь інший європейський лідер, вважають вони.

Італія відноситься до числа тих держав, які дотримуються більш м'якій позиції по відношенню до Бєларусі, ніж офіційна позиція ЄС. Зокрема, під час недавньої дискусії про долю візових санкцій відносно білоруських чиновників Італія дотримувалася тієї думки, що їх потрібно скасувати. Нагадаємо, що Рада ЄС санкції не скасував, а лише продовжив до осені наступного року мораторій на їх дію.

Лукашенко подарував Берлусконі архіви КДБ

Лукашенко прийняв Берлусконі з величезними почестями, назвавши його "великим другом, світовим і планетарним лідером".

У дар італійському гостю білоруський лідер дав чотири величезні папки, що містять архівні документи, у тому числі і документи КДБ, що проливають світ на відносини між італійською компартією і КПРС і на долю італійських громадян, що знаходилися в таборах для військовополонених в період і після Другої світової війни і сталінських чищень. Лукашенко зазначив, що якщо італійський уряд буде зацікавлений, то Мінськ готовий передати і інші документи.

Тим часом, візит Берлусконі до останнього диктатора Європи не сподобався італійським політикам. Ема Боніно, заступник голови Сенату, назвала "загадковими всі ці поїздки прем'єра за кордон " і "розмитнення диктаторів", тоді як він повинен займатися іранським і афганським досьє. Голова палати депутатів італійського парламенту Казіні наполягає на тому, що прем'єр повинен виступити в парламенті і розповісти про свою поїздку до Мінська.

Нагадаємо, що сам італійський прем'єр останнім часом постійно опиняється у центрі сексуальних та політичних скандалів. Останній з них - повідомлення про те, що Берлусконі пов'язаний з мафією, а 20% холдингу "Медіасет", що належить родині прем'єр-міністра, володіє Коза Ностра.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 2155 | Додав: Olenka
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ