Ср, 2024-04-24, 09:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 8 » Без участі опозиції у ЄС не готові прийняти результати виборів в Україні
12:16
Без участі опозиції у ЄС не готові прийняти результати виборів в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Європейській службі зовнішніх дій заявили, що не бачать можливості визнання парламентських виборів в Україні без участі в них засуджених лідерів опозиції, пише видання "КоммесрантЪ-Украина".

"У нас є величезні сумніви з приводу того, чи можуть вибори бути визнані чесними і вільними, якщо Юлія Тимошенко та інші лідери опозиції не зможуть взяти в них участі. У цьому випадку буде дуже складно визнати їх відповідними європейським стандартам", - заявила офіційний представник глави ЕСВД Кетрін Ештон Майя Коч'янчич.

Вона запевнила, що питання відповідності виборів очікуванням ЄС "матиме критичне значення для майбутньої угоди про асоціацію".

Варто відзначити, що Євросоюз донедавна обмежувався розпливчастими вимогами про необхідність дотримання демократичних стандартів в Україні.

Українські дипломати в Брюсселі визнають, що розвиток справи Тимошенко матиме вирішальне значення для підписання Угоди про асоціацію. Тим часом у представництві України при ЄС вважають, що претензії світового співтовариства з приводу вибіркового переслідування опозиції не мають під собою підстав.

"Якщо кримінальну справу вже порушено, стає дуже важко сказати, що його фігурант не повинен бути покараний за свої дії, оскільки ось той і ось цей хлопець робили щось подібне і не понесли за цього покарання", - обґрунтувала позицію Києва заступник голови представництва України при ЄС Надія Цок, виступаючи вчора перед журналістами в Брюсселі. "Ми визнаємо, що ми (Україна) неідеальні, але ми змінюємося, зокрема - продовжуємо судову реформу", - додала вона.

Ці пояснення не задовольняють європейських політиків. "Ще в січні 2011 року, коли я вперше говорив з Віктором Януковичем про справу Юлії Тимошенко, я запитав його: ви вірите, що це хороша ідея - розпочати судовий процес проти свого політичного опонента в той період, коли реформа судової системи ще не завершена, коли ви самі визнаєте, що українська юстиція ще не повністю відповідає принципам неупередженості, рівності сторін і тому подібним?" - розповів журналістам у середу комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле. Переказувати відповідь Януковича Фюле не став.

Незважаючи на радикалізацію думки європейців, в Брюсселі залишилися впливові чиновники, які не мають наміру спалювати мости у відносинах з Україною, і Фюле - один з них. "Штефан Фюле готовий йти на компроміси, навіть якщо Юлія Тимошенко залишиться за ґратами. Він пропонує ЄС засудити це, але все ж констатувати прогрес в інших сферах і підтримати Україну, підписавши Угоду про асоціацію. Кетрін Ештон натомість категорично проти і готова заблокувати контакти до вирішення принципових питань", - повідомив аналітик брюссельського Open Society Institute Віорел Урсу.

Зазначимо, останнім часом через ситуацію довкола Тимошенко відносини України і ЄС погіршилися. Президент України Віктор Янукович назвав це корисною для всіх "паузою", хоча західні лідери попереджають про можливу міжнародну ізоляцію країни. Європейські політики ледь не влаштували бойкот Євро-2012 в Україні, а через масову відмову президентів МЗС було змушене перенести саміт в Ялті на невизначений термін.

Тим не менш, Київ хоче чим скоріше підписати Угоду про асоціацію з ЄС або хоча б її економічну частину. Документ було парафовано, але низка європейських країн заявила, що не ратифікує Асоціацію, поки лідери опозиції перебувають у в'язниці, а влада України не поважатиме цінностей ЄС. Брюссель бачить прогрес Києва щодо євроінтеграції, але стурбований вибірковим правосуддям.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: результати виборів, ЄС не готові, Україні без участі опозиції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ