Пт, 2024-03-29, 07:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 22 » Бійня у центрі російського Бєлгорода: застрелили шістьох людей
19:15
Бійня у центрі російського Бєлгорода: застрелили шістьох людей
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
У центрі Бєлгорода (Росія) невідомий злочинець зчинив стрілянину по продавцях магазину і перехожих. Убито шістьох осіб, серед них семикласницю, повідомляє УМВС Росії по Бєлгородській області. Ще один потерпілий вижив. Зловмисник і його спільник втекли на престижній іномарці.

Трагедія розігралася близько 14.00 в центрі міста в магазині "Полювання" і поряд з ним, де "невідомий відкрив безладну стрілянину", пояснили в поліції.

За іншими джерелами, стрілянина сталася поруч з універмагом "Бєлгород", навпроти ювелірної мережі "585", недалеко від магазину "Цінопад". Також повідомляється, що вбивця приїхав на автомобілі марки BMW X5, а після стрілянини зник.

"За уточненими даними, внаслідок стрілянини загинули п'ять людей: троє продавців магазину "Полювання" та двоє перехожих, ще одна людина поранена", - сказав співробітник прес-центру.

За попередніми даними, зловмисник прийшов в магазин "Полювання" як відвідувач і використовував для вбивства продавців рушницю, виставлену на продаж. Потім він вийшов на вулицю і продовжив стріляти. Серед загиблих від куль злочинця виявилася і неповнолітня.

"Серед перехожих, загиблих в результаті події, - 14-річна дівчинка, учениця сьомого класу однієї з місцевих шкіл", - повідомили в прес-центрі МВС РФ.

Також поранення отримала 16-річна дівчина, яку доставили в міську лікарню №1. Її стан медики оцінювали як тяжкий. Старшокласниця померла на операційному столі.

Причиною стрілянини стала подряпина на автомобілі злочинця

За попередніми даними, причиною дій чоловіка стало те, що, поки він купував карабін у магазині, хтось подряпав його машину, повідомляє "РБК Україна".

Масове вбивство в центрі Бєлгорода виявилося нальотом на магазин зброї "Полювання", повідомляється на сайті телеканалу НТВ. Ця версія підтверджується словами батька підозрюваного, який повідомив, що Помазун планував здійснити збройне пограбування магазину "Полювання", для чого взяв із собою з дому мисливські рушниці "Сайга" і "Іж", а також травматичний пістолет, повідомляє Lenta.Ru.

Інформаційне агентство "Бел.Ру" повідомляє, що за однією з версій, чоловік, який зчинив стрілянину в центрі Бєлгорода, розлютився через жінку-водія, що не поступилася дорогою його автомобілю.

Поліція оточила район, де ховається злочинець

У поліції вважають, що злочинців було двоє. Вони ховаються в районі авторинку біля міської кільцевої дороги. Ця територія оточена співробітниками правоохоронних органів. RT російською повідомили, що на ймовірне місце перебування "бєлгородського стрільця" спрямовано поліцейський спецназ.

На місце трагедії прибули губернатор Бєлгородської області Євген Савченко і мер Бєлгорода Сергій Боженов, повідомляє міське співтовариство в мережі "ВКонтакте".

Особовий склад бєлгородської поліції піднято по тривозі. У місті введено план "Перехоплення", а також проводяться інші комплексні заходи з пошуку та затримання підозрюваних. Знайдено свідка, який бачив злочинців.

Особа підозрюваного також встановлена співробітниками поліції. Ведуться активні пошукові заходи щодо затримання підозрюваного.

За останніми даними, співробітникам поліції вдалося знайти машину зловмисника. Це автомобіль марки BMW X5 чорного кольору. Машина була знайдена кинутою в сусідньому кварталі.

Встановлена особа стрільця

Особу злочинця встановлено - це раніше судимий житель Бєлгорода, 31-річний Сергій Помазун, який торік вийшов з в'язниці. Його судили за крадіжку і насильство проти представників влади, повідомляє "РБК Росія".

За даними джерел "Известий" у ФСВП, на рахунку Помазуна чотири судимості. Перші три рази він отримував умовні терміни, однак зривався, і тому в 2008 році його засудили на 4 роки реального позбавлення волі. За час чотирирічної відсидки 31-річний Помазун багато разів піддавався покаранням за злісне порушення режиму. Вже відомо, що останнім часом він разом з батьком намагався займатися вантажоперевезеннями, і збиралися купити "Газель". За словами місцевих поліцейських, за останній рік після звільнення з ув'язнення, Помазун ні в чому кримінальному помічений не був і оминав своїх колишніх приятелів.

У спільноті "ВКонтакте", присвяченому Бєлгороду, повідомляється, що підозрюваними є батько і син. Це Помазун Олександр Володимирович 1957 народження і Помазун Сергій Олександрович 1981 року народження.

У зв'язку з подією порушено кримінальну справу за ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб).

"Для надання практичної допомоги в розслідуванні кримінальної справи з Москви направлені досвідчені слідчі-криміналісти, - повідомляє офіційний сайт Слідчого комітету РФ. - Розслідування кримінальної справи перебуває на контролі в центральному апараті СК Росії".

31-річний Помазун вчора сховався від співробітників ДАІ, проїхавши по зустрічній смузі і на червоне світло, повідомляє LifeNews.Ru.

Поліцейські проводять обшуки в квартирі жителя Бєлгорода, підозрюваного в масовому розстрілі в центрі міста, повідомляє LifeNews.Ru.

Співробітники правоохоронних органів виявили броньовану шафу, встановлену в оселі Помазуна. За словами джерел у поліції, саме в ньому чоловік зберігав мисливську гвинтівку "Сайга", з якої було вбито людей.

У результаті операції спецназу один підозрюваний убитий, другий затриманий, повідомляє Агентство громадянської журналістики"Рідус".

Інформація про затримання злочинця не підтвердилася

31-річний Помазун, підозрюваний у масовому вбивстві в центрі Бєлгорода, затриманий в ході спецоперації МВС, повідомляє LifeNews.Ru.

Інформація про вбивство одного з підозрюваних не підтвердилася. Помазун був один, без батька, повідомляє "Рідус".

Повідомлення про затримання "бєлгородського стрілка" опубліковано на сайті міста Бєлгорода помилково, повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі адміністрації міста.

"Інформація про затримання підозрюваного не підтвердилася, дві хвилини тому про це нам повідомили в МВС", - сказала "Інтерфаксу" співробітниця прес-служби адміністрації Бєлгорода, відповідаючи на запитання агентства щодо інформації про затримання підозрюваного у стрілянині в місті.

Бійці СОБР (рос. "Специальный отряд быстрого реагирования") блокували підозрюваного у стрілянині в центрі Бєлгорода на виїзді з міста. Як повідомили в управлінні Міністерства внутрішніх справ РФ по Бєлгородській області, підозрюваний блокований в нежитловому приміщенні в районі авторинку.

Підозрюваний в грудні 2012 року вийшов із психлікарні

32-річного Помазуна, який розстріляв чотирьох чоловіків і двох школярок у центрі Бєлгорода, звільнено в грудні минулого року із закритої медустанови, де він утримувався за вироком суду.

"Помазун був засуджений до примусового лікування", - повідомило LifeNews.Ru джерело в правоохоронних органах. - Його звинувачували за статтею "Крадіжка", однак експерти визнали, що він психічно нездоровий, і суд був змушений відправити його в психіатричну лікарню.

"РБК Росія" повідомляє, що в Бєлгороді 23 квітня оголошено жалобу.

Глава регіону пообіцяв, що сім'ї загиблих отримають компенсацію.

Нагадаємо, також п'ятьох людей вбито 22 квітня в стрілянині в місті Федерал Вей, що в американському штаті Вашингтон на південь від Сіетла.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: шість людей, бійня, російський Бєлгород
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ