Пт, 2024-03-29, 14:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 7 » Бійня в Сирії: майже 100 убитих. Людей вирізали заради "порятунку"
11:39
Бійня в Сирії: майже 100 убитих. Людей вирізали заради "порятунку"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У Сирії, в околицях міста Хама, близько ста людей стали жертвами бійні, вчиненої в середу, 6 червня, урядовими військами. Про це повідомив представник опозиційної Сирійської національної ради (СНР).

"У селах Аль-Кубейр і Маарзаф вбито понад 80 осіб, з-поміж них 22 дітей і 20 жінок, декого зарізано або спалено", - зазначив він. Раніше та ж таки СНР оголосила про вбивство "близько ста осіб, серед яких близько 20 жінок і 20 дітей", передає ИТАР-ТАСС.

При цьому СНР виступила із заявою, в якій попередила про те, що режим президента Сирії Башара Асада планує нові напади з використанням начинених вибухівкою машин.

"За наявними у нас даними, режим Асада планує нові вбивства і теракти з використанням машин, начинених вибухівкою. Першочерговою метою цих нападів є жінки і діти. Таким чином режим хоче змусити населення тікати з місць їхнього проживання", - йдеться в заяві ради.

СНР засудила напади "пов'язаних з режимом сил у селах Аль-Кубейр і Маарзаф". Рада звернулася до ООН і ЛАД з проханням вжити "термінових заходів проти режиму Асада, який не чує зроблених йому попереджень з тим, щоб подібні події більше не повторювалися".

"Очевидно, що режим буде використовувати даний йому світовими державами час, щоб зробити нові вбивства", - наголошується в заяві.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights підтверджує повідомлення опозиції про масове вбивство в Хамі. За даними правозахисників, йдеться про щонайменше 87 загиблих, передає Lenta.ru.

Влада Сирії пояснила бійню під Хамою: допомагали жителям врятуватися від терористів

А влада Сирії заявила, що під містом Хама сирійська урядова армія проводила антитерористичну операцію, повідомило державне телебачення Сирії.

Згідно із заявою офіційного Дамаску, сирійська армія прийшла на допомогу жителям, коли на них напали бойовики терористичних груп, передає РИА "Новости".

"Сили (уряду) Сирії атакували укриття терористів в Аль-Кубейрі після того, як від місцевих жителів надійшло прохання про допомогу", - мовиться в повідомленні сирійських ЗМІ. Згідно із заявою керівництва Сирії, в ході бою між терористами та військовими всіх членів екстремістської групи, що напали на Аль-Кубейр, було вбито.

При цьому офіційний Дамаск заперечує свою причетність до вбивства мирних жителів під Хамою.

Згідно з оцінкою уряду Сирії, масове вбивство в двох селах під Хамою скоєно з метою чинення тиску на сирійську владу напередодні засідання Ради безпеки ООН щодо кризи в сирійській державі.

"Повен ненависті злочин було вчинено проти жителів Аль-Кубейра напередодні засідання Ради Безпеки ООН та інших міжнародних зустрічей з метою чинення тиску на Сирію", - йдеться в заяві уряду країни, поширеному місцевим телебаченням.

Зазначимо, це вже друге повідомлення про масове вбивство мирних жителів в Сирії за останній час. Два тижні тому аналогічна звістка прийшла із селища Хула в провінції Хомс. Напад на цей населений пункт стався 25-26 травня.

За даними міжнародних спостерігачів, його жертвами стали понад 100 осіб, серед них жінки і діти. Опозиція також поклала провину за розправу над жителями Хули на сирійську владу.

Радбез ООН на екстреному нараді 27 травня "в найжорсткішій формі" засудив розправу над мирними жителями. Сирійська влада заперечувала причетність до трагедії, поклавши відповідальність за вбивства на бойовиків-ісламістів.

У Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур.

За даними ООН, загальна кількість жертв перевищила 9000 осіб. Сирійська влада заявляє, що в сутичках з озброєною опозицією загинули більш ніж 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, проти яких діють добре озброєні бойовики, а кількість жертв серед мирного населення перевищила позначку в 3,2 тисячі осіб.

З квітня в Сирії, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН. Проте сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові збройні інциденти і жертви.

За даними сирійської влади, "озброєні терористичні угруповання" зробили за цей час понад 5000 порушень умов плану Аннана. У свою чергу, озброєна опозиція заявляє, що вона дотримується перемир'я і покладає відповідальність за продовження насильства в країні на урядові сили.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1037 | Додав: admin | Теги: Сирія 100 убитих, хама
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ