Ср, 2024-04-24, 08:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Квітень » 27 » Біля Слов'янська спецназ СБУ захопив екстреміста
13:30
Біля Слов'янська спецназ СБУ захопив екстреміста
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що ніч на Сході пройшла порівняно спокійно, і заперечують бої під Слов'янськом. У той же час Служба безпеки України підтверджує захоплення її співробітників у Донецькій області.

Глава МВД Арсен Аваков спростував інформацію про бій під Слов'янськом. Про це він написав в Твіттері.

"Неправда. Немає бою. У Артемівську збиралися і товпилися перед військовими складами. Але там сил більш ніж. Військові спокійні", - запевнив Аваков.

За даними "Новостей Донбасса", вчора пізно увечері під Слов'янськом невідомі напали на збройові склади - нібито йшов бій і були потерпілі.

"Озброєні люди напали на наші склади з боєприпасами, ми їх відбиваємо, йде бій", - повідомили сепаратисти.

У ніч проти неділі біля Слов'янська українськими силовиками деблокований блок-пост сепаратистів. Точкову операцію провела мобільна група спецназу СБУ. Один з екстремістів захоплений - ним виявився представник донецького козацтва.

У Артемівську в ніч проти неділі до складів зброї, що охороняються українськими військовими, прибуло близько 100 сепаратистів, частина з яких була озброєна. Через 2 години сепаратистів було вже близько 1000 осіб, ідентифіковано прибуття автомобілів з номерами Харківської області. Серйозні спроби штурму не робилися, акція мала швидше характер психологічного тиску. Сепаратисти скандували "Армія з народом!". До ранку сепаратисти розійшлися.

Згідно з оперативними даними групи "Інформаційний Опір" після недовгої нічної активності в Стаханові натовп проросійськи налаштованих громадян, що зібрався в центрі міста, розійшовся. Прибулі з Луганська екстремісти, що ініціювали акцію, виїхали з міста (у напрямку до Луганська).

Серед останніх були ідентифіковані жителі Стаханова, які брали участь в захопленні будівлі СБУ в Луганську, і які до останнього часу знаходилися в захопленій будівлі.

"У Стаханові все закінчилося не почавшись. Народ заїжджих бойовиків "послав" назад звідки прийшли. І це добре! Та й міліція не підвела", - повідомив Аваков в Твіттері.

В той же час в Горлівці Донецької області бойовики захопили трьох офіцерів Служби безпеки України, які прибули з Києва.

Як розповіли журналістам представники сепаратистів, завданнями затриманих спецназівців були розвідка і викрадання одне з лідерів сепаратистів Донецька Ігоря Безлера.

Зараз затримані знаходяться в Слов'янську, куди їх доставили з Горлівки.

"Все троє представлених осіб є бійцями спецпідрозділу А ("Альфа") Служби безпеки України - командир групи і офіцери (підполковник, майор і капітан - ред.). Вони були затримані при виконанні бойового завдання, націленого на захоплення членів народного ополчення Донбасу в місті Горлівка", - заявив глава сепаратистів Слов'янська Ігор Стрелков.

За його словами, "їх або обміняють на співробітників ополчення, яких захоплюють і вивозять до Києва, або залишатимуться у нас до вирішення ситуації".

СБУ підтверджує захоплення її співробітників у Донецькій області, не уточнюючи кількість людей та обставини.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, 26 квітня ввечері у Горлівці група співробітників СБУ в рамках кримінального провадження виконувала завдання із затримання громадянина РФ, підозрюваного у вбивстві депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака.

Зловмисники зі зброєю вчинили напад на співробітників СБУ, перешкодили виконанню завдання та захопили їх.

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного перешкоджання діяльності співробітників СБУ.

Штаб антитерористичної операції зорієнтований на звільнення співробітників СБУ та затримання озброєних злочинців.

Сьогодні вночі російські ЗМІ оприлюднили фото й відео з трьома закривавленими чоловіками, яких захопили підконтрольні російським спецслужбам терористи. За їх словами, захоплені - співробітники СБУ. Чоловіки на відео також заявляли про свою приналежність до спецслужби. З відео видно, що захоплених катували.

Раніше СБУ встановила причетність до вбивства депутата Рибака групи "Стрілка", яка діє в Донецькій області, і громадянина РФ, підполковника ГРУ Ігоря Безлера, позивний "Біс".

25 квітня на в'їзді до Слов'янська терористи затримали автобус з 13 пасажирами. Серед них були семеро представників ОБСЄ, п'ятеро представників Збройних сил України і водій автобуса. Терористи відмовилися відпустити заручників.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 952 | Додав: admin | Теги: екстреміст, Слов'янськ, спецназ сбу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ